Маските отново задължителни в градския транспорт в София

Временните ограничения ще са в сила един месец
Обновена: 25 юли 2022 07:53 | 25 юли 2022 07:49, Елка Василева
168
Маските отново задължителни в градския транспорт в София
Снимка: архив, БГНЕС

В София носенето на маски е задължително от днес и в градския транспорт. Носенето на маски не е задължително за деца под 6-годишна възраст.

Остава в сила и изискването за носене на предпазни маски в здравни и лечебни заведения, както и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги, аптеки, оптики и дрогерии.

Още по темата
Временните ограничения ще са в сила един месец. Те предвиждат спазване на физическа дистанция от минимум метър и половина, хигиена на ръцете и дезинфекция на повърхности, редовно проветряване, при възможност работа от вкъщи.

Предвижда се и провеждане на засилен сутрешен филтър в детски заведения за недопускане на деца с клинични симптоми за COVID-19, както и за други остри заразни болести. Противоепидемичните мерки могат да бъдат променени в зависимост от развитието на ситуацията на територията на София.

Столицата влезе в Етап 1 на картата на епидемичната обстановка по региони през изминалата седмица, като двуседмичната заболеваемост надмина 300 заразени с COVID-19 на 100 000 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
5
 
! Отговори
Ха преди 1 година
Добре че никой не ви чете глупостите ! Градския транспорт само по 4-5 човека и то пенсионери слагат маски... просто защото сте ги наплашили достатъчно , че да не мислят !
134
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слабохарактерните хора много обичат някой да им нарежда и те да изпълняват. Успокояват се с това, че така правели образованите и интелигентните, а другите били ***. Живеят си в техен собствен свят и не могат да видят по-далече от носа си. Не разбират, че изобщо нито са образовани, нито интелигентни. Само така си мислят.
133
1
 
6
 
! Отговори
Albi преди 1 година
До АнонименЗомбираните сега са в екстаз. Идва пак тяхното царство. Горките няколко месеца нямаше на кого да се кланят, нямаше кой да им нарежда.
132
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зомбитатат настъпват! По маските ще ги познаете!! Поне няма да могат да хапят:))))
131
1
 
4
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Те и където не са задължителни половината хора вече са се маскирали. Много телевизия гледат.
130
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "Същите налагат въпросните мерки и не е нужно да се обяснява на всеки малограмотен опинец защо, как, кога и пр., така или иначе няма шанс да схване."Приятел, щом ти си малограмотен, не означава, че и ние сме така. Щом искаш си изпълнявай и си трай. Може и цианкалий да пиеш, ако ти наредят.
129
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ай спрете да се тествате бе, като овце...стига сте се подчинявали на личните лекари, те бройки искат
128
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трендафори, милички, кога ще се цивилизовате?! Свикнете с мисълта, че има много по-учени, по-знаещи, по-можещи от вас. Същите налагат въпросните мерки и не е нужно да се обяснява на всеки малограмотен опинец защо, как, кога и пр., така или иначе няма шанс да схване. Изпълнявайте и трайте.
127
3
 
27
 
! Отговори
Никакви мсаски преди 1 година
Цирка свърши, който иска и скафандър да надене. Интересно как точно ще ми вземат 300 лв глоба, ще ме джоби еничаромилюцюнера ли? Ще ме свалят от превозното средство след като имам билет/карта/?? Животът ако ви е омръзнал, заповядайте
126
1
 
29
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
В градския транспорт масово не се пуска климатик. С тая маска в тази жега, първо от топлинен удар и задух, па евентуално от измислената болест... Не разбрахте ли, че това е лесна печалба на пари и докато сме ов це ще ни тормозят докогато им се връзваме.
125
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бееее.....ммммБеееее.....
124
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ненормална работа... толкова е жега в тоя измислен градски транспорт, че сложиш ли маска може да се каже, че си пътник... особено за по-възрастните.
123
5
 
15
 
! Отговори
Имате избор преди 1 година
Ако не желаете отново да ви бодът насила,да ви принуждават да си стоите затворници у дома ,да ви съсипват средния и дребен бизнес да ви принуждават да носите тези наморници *** лицето,то тогава в никакъв случай не гласувайте за партиите на евроатлантическите слуги на Брюксел,Вашингтон и Тел Авив-Боко тиквата ,про100тия Кирчо,***,и Ристо Бойкикев от демоНократична Украйна.Имате избор-или тези гореизброени US *** които пак ще ви тормозят с ковид измамата или българската партия Възражданe
122
1
 
25
 
! Отговори
До До 138 преди 1 година
Затъпяват не от липса на оросяване, а от овче подчинение на безсмислени заповеди, от безкритичност и инертност. Освен това макар и да не спират притокът на кислород само тотално неадекватен човек може да твърди, че дишането през маска е идентично с това без и се диша също така свободно. Всеки от личен опит знае, че не е така.
121
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мерките доведоха до това 2 години всеки месец някой да скача от ковид отделението, друг да убива близък понеже го е заразил с ковид и тн - да не връщаме тази лудница.
120
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Което куче иска - да си ходи с превръзката на муцуната. За хората това вече няма да се прилага! Баста на фашистите от уппавлението! Долу геноцида! Стига сме търпели, хора!
119
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жидо-рептилския сатанистки (елит) и обслужващия ги управляващ страните ЕС,зашада и у нас медийно-олигархичен компрадорски слугинаж порави огромната си уплаха от това ,че се надига в Европа и САЩ всенароден гняв заради тежката икономическа ситуация и задаващите се хиперинфлация,глад и студ породени от необмислените и *** война и санкции срещу Русия ,горепосочения (елит) за да не допусне народни бунтове отново извадиха фалшивото плашило Ковид .Това е причината
118
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В София са най-много оФце. В Пловдив обявиха бойкот на намордниците. Който е оФца - да си ги носи.Стига вече цирковне. Докога ще се оставяте да ви изнудват и да ви се подиграват ковид фашистите и садистите - поклонници и пратен тр о лаж на СЗО?
117
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ивоНе трябва само бойкот а ние така наречените нарушители да се подкрепяме и ако се заяждат с някой без маска да го защитим човека.
116
2
 
20
 
! Отговори
До До 138 преди 1 година
Логиката тотално ти куца. Сравняваш несравними неща. Откакто се помня при лекар, който е маскиран, на преглед не съм ходил. Вероятно оперират с маски, не знам - не са ме опирерила никога, но това няма нищо общо с общия пътникопоток в градския транспорт, за който това въобще не е нужно, напротив - това е пореден опит за налагане на геноцид и увреждане на здравето чрез спиране на притока от кислород и то в горещото време.