Маските отново задължителни в градския транспорт в София

Временните ограничения ще са в сила един месец
Обновена: 25 юли 2022 07:53 | 25 юли 2022 07:49, Елка Василева
168
Маските отново задължителни в градския транспорт в София
Снимка: архив, БГНЕС

В София носенето на маски е задължително от днес и в градския транспорт. Носенето на маски не е задължително за деца под 6-годишна възраст.

Остава в сила и изискването за носене на предпазни маски в здравни и лечебни заведения, както и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги, аптеки, оптики и дрогерии.

Още по темата
Временните ограничения ще са в сила един месец. Те предвиждат спазване на физическа дистанция от минимум метър и половина, хигиена на ръцете и дезинфекция на повърхности, редовно проветряване, при възможност работа от вкъщи.

Предвижда се и провеждане на засилен сутрешен филтър в детски заведения за недопускане на деца с клинични симптоми за COVID-19, както и за други остри заразни болести. Противоепидемичните мерки могат да бъдат променени в зависимост от развитието на ситуацията на територията на София.

Столицата влезе в Етап 1 на картата на епидемичната обстановка по региони през изминалата седмица, като двуседмичната заболеваемост надмина 300 заразени с COVID-19 на 100 000 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
3
 
! Отговори
контр.орган преди 1 година
до 47:Няма да е месец....
34
2
 
24
 
! Отговори
европа преди 1 година
цяла европа всичко на макс концерти по 100к души и тн само ние тука където в софия в момента няма живо пиле мерки "частични" въвеждаме.. :Д смях
33
3
 
34
 
! Отговори
аа преди 1 година
:))) сутринта в 76, маскаджии 20% и се оглеждаха страхливо, някак неудобно, някои влизаха с маска с достойнство и като видеха картинката че са малцинство, започва чудене дали не са се прецакали. Но вече са влезли с дойстойнство няма как да си свалят маската, защото вече са се прецакали. Тотална идиотия. Други висят на жегата на спирката с маска и чакат концентрирано да дойде рейса. Стадото си е стадо. Нас нормалните това не ни интересува :)))))))))))))))))))))
32
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Димитър Кара...Драги Митко, ако още живееш в неведение, искам да ти съобщя, че хората са смъртни. И с маски и със скафандри, а дори и четворно ваксинирани, пак умират. Надявам се да не съм те хвърлил в отчаяние. Бъди жив и здрав.
31
21
 
8
 
! Отговори
.. преди 1 година
не ми се занимава с каквито и да е контролни органи и да плащам глоби. ще се изтрае 1 месец и тва е .. всеки си преценява. друг си се пази, което е ок- всеки има близки, които не иска да зарази, а на трети не ги интересува и си цъкат. свобода на избор- защо трябва да се плюете не знам. просто всеки да си действа, както прецени. гледайте си вашия си път бре хора.
30
10
 
32
 
! Отговори
немаскиран преди 1 година
На изборите през октомври........за Възраждане.
29
3
 
35
 
! Отговори
Батко преди 1 година
" Мерките" са незаконни! Не им ги спазвайте! Данчо Пенчев да се маскира сам! Не им ходете по гайдата!
28
2
 
28
 
! Отговори
недоразбрала преди 1 година
Който се плаши от "вируса" нека се маскира, маската го пази, но защо нормалните да се маскираме?!
27
3
 
35
 
! Отговори
Парко преди 1 година
Айде почна се отново. Историята по кромида се надува за да се затвори всичко и замаже положението с тоталната издънка на про.сто Кире с газта. Народе???!!!!
26
2
 
24
 
! Отговори
Лошоооо преди 1 година
Големи послушковци са софиЕнци, в метрото поне 80% са маскирани!
25
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако маските бяха полезни за оцеляването, хората щяха да се раждат маскирани. Вярвайте на теорията за еволюцията и естествения отбор, не на телевизора.
24
4
 
17
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
До Хахахахаха.... Кви Софиянци в София бе калтак.... Нали всички дойдохте в София.... В София софиянци не останаха е тъпуккк
23
3
 
32
 
! Отговори
Хахахахаха преди 1 година
Софиянци...к'во стана? Щяхте въстания да вдигате? Наведахте ли главите?
22
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз братя роми да дупчат билетче в рейса не съм виждал, не съм ги виждал и с маски, а пък тях контрольорите се правят, че не ги виждат така че ще ме фанат зааааа........ Казвам, че съм Банго Васил, или пък съм бежанец Украченко и нека пишат.... Ай сиктир ве.... Олиото ми е 6лв. хляба ми е 2лв... Ми нямам пари маски ве...НЯМАМ!!!!
21
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маските при температури от над 30 градуса в затворени пространства реално застрашават вашето здраве.
20
24
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Дават ли копейки да се пейства агитация във всяка статия? Нали сте първа политическа сила, защо агитирате?
19
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
To и предния път беше само за две седмици
18
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
23 маската е лично предпазно средство. Това няма как да ви се налее в тъпите кратуни селски. Стойки на село къде щъкаш в градския транспорт. Като те е страх стой в мазето на тъмно с маска да ме може да те намери вируса в тъмнината.
17
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е за Възраждане!
16
3
 
32
 
! Отговори
Кунчу пента буст преди 1 година
От днес спасители на плажа трябва да са с маска, каска и по буй.