Повече британци са загинали заради локдауна, отколкото от COIVD

Има "огромно изостряне" в превенцията на други заболявания
19 авг 2022 08:39, Нели Христова
85
Повече британци са загинали заради локдауна, отколкото от COIVD
Снимка: БГНЕС

Възможно е последиците от карантините и локдауните в Обединеното кралство да са причина за повече смъртни случаи, отколкото заразяването с COVID-19, съобщава вестник Telegraph, като се позовава на статистически данни и проучвания на здравни организации.

Както отбелязва вестникът, в борбата на Великобритания с пандемията през 2020 и 2021 г. са отменени много приеми и процедури, което е довело до "огромно изоставане" в превенцията на заболяванията, с което Министерството на здравеопазването все още не може да се справи.

От началото на юни националната статистическа служба (ONS) е регистрирала 10 000 смъртни случая повече в сравнение със средната стойност за петте години, предшестващи пандемията. Това са случаи, които не са свързани с COVID-19, от който през същия период са починали 2811 души. Това се случва на фона на призивите за подновяване на мерките за контрол на коронавирусната инфекция, по-специално задължителното използване на маски през зимата, пише изданието.

Британската фондация за изследване на сърцето и съдовите болести заяви, че е "дълбоко обезпокоена" от статистиката, а Асоциацията за инсулти заяви, че е очаквала смъртните случаи да се увеличат.

Д-р Чарлз Левинсън, директор на частната медицинска компания Doctorcall, заяви, че служителите ѝ се сблъскват с "твърде много" случаи на неоткрити ракови заболявания и сърдечни проблеми, както и с "тревожен" брой психични проблеми.

"Стотици хора умират всяка седмица - какво се случва? Според мен забавянето на търсенето и получаването на здравни грижи със сигурност е движеща сила за това явление. Ежедневните статистически данни за COVID-19 привличат вниманието на нацията, но другите ужасяващи цифри почти не се виждат. Необходимо е незабавно да се проведе пълно и спешно правителствено разследване", каза той.

Изданието научи, че британското министерство на здравеопазването е разпоредило разследване на статистическите данни поради опасенията, че прекомерната смъртност е свързана със забавено или отложено лечение на заболявания като рак, диабет и сърдечни болести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И най-ентусиазираните ваксаджии вече оклюмаха и не помислят за втори т. нар. бустер. Затраяха си след като изпитаха на гърба си различни "ползи" и последствия от в а кса та.
63
4
 
23
 
! Отговори
Antvx преди 1 година
Имаше един виц на времето: попитали радио Ереван дали ще има 3 световна война, и всички хора щели да загинат? На което радиото отговорило бодро: Не, няма да има 3 световна, но такава люта борба за мир ще има, че жив човек няма да остане!... Но всяка прилика да се счита за случайна от вярващите в туй нещо...
62
4
 
14
 
! Отговори
Неразбрал преди 1 година
*** то нали това беше целта?
61
3
 
18
 
! Отговори
КОВИД-Ваксините преди 1 година
Забавят, но Не Забравят! Там Убитите са в Милиони!! а тези Направени Инвалиди за цял Живот в 100ци Милиони!!!
60
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До И ПО- ТОЧНО "ВАКСИНАЦИЯТА ВОДИ ДО СРИВ В ИМУННАТА СИСТЕМА." - И най-смешното е, че го пише дори в листовката на Модерна, обаче човек трябва да поиска първо да прочете и да се поинтересува, а не да очаква, че всичко ще му се поднесе наготово от телевизора. Сигурен съм, че много повече НЕваксинирани са прочели листовките на ваксините отколкото ваксинирани. Дотогава, докато ваксината не е задължителна аз съм ЗА да я има. Щом някой иска да се трови, да не му пречим.
59
3
 
24
 
! Отговори
56 чак пък всички? преди 1 година
Друг път. И у нас умираха хора с тежки хронични проблеми, които и най-обикновен грип би ги довършил. Повечето хора го караме ковид като настинка или грип. Тия дето са със слаба имунна система ги мори и ваксината не помага. Имам роднини които са доказателството за това. Силен имунитет, но дебел, похапващ си човек със спокойствие го изкара без ваксина и с 5 дни неразположение. Невротик, вечно паниращ се от всичко, с 3 ваксини, слаб грищещ се за здравето си стигна до болница
58
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Някой тук изобщо разбира ли за какво иде реч?" - Повечето от нас разбираме. Ти обаче със сигурност не си от разбиращите... :) ... Бий си бустера и така. След няколко години ще четем, че повече хора са си отишли от ваксинките отколкото от Ковид, ноо... като няма кой да слуша хората с глави на раменете, а предпочитате съветите на св.Телевизор, ваша работа...
57
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре късно, отколкото никога... Ние антиКОВИДваксърите го повтаряме това още от началото на пЛандемията, но ТЕ_ЛЕсапиенс (идва от телевизор и сапиенс, може и от животното те_ле, както ви харесва... :) ) не приемаха аргументите ни. След няколко години ще кажат, че от ваксината са умрели повече отколкото от Ковид, но трябвало да се реагра спешно и така... Всички ТЕ_ЛЕсапиенс да не забравят да си бият поредния бустер!
56
4
 
28
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
А добро утро! А в следващите години повече британци ще умрат от страничните ефекти на бозата, отколкото ще бъдат спасени.
55
34
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой тук изобщо разбира ли за какво иде реч? Заради масово пълните болниците с тежкоболни от ковид, изостана откриването на ракови заболявания. Късна диагноза, по-трудно лечение и по-лоша прогноза. А когато дойдоха ваксините, трябваше масова ваксинация за да има ресурс за другите болни. Вие нито сте ваксинирани, нито сте имали истински локдаун. Затова пък всички отделения бяхме принудени да ги преструктурираме в ковид за да поемем потока и да ви лекуваме.
54
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По време на "пандемията" в моя вход починаха 5 човека. И не благодарение на вируса, а защото не получиха навременна и адекватна медицинска помощ. Всичките бяха с хронични заболявания, но локдауна ги натръшка наведнъж.
53
5
 
21
 
! Отговори
АМИ.. преди 1 година
Нали трябват само 500 мил. население на Земята,според Б.Гейтс и другите "умни"? Затова щеима епидемии,войни,глад и разруха..Природата и тя помага с наводнения,суша,липса на питейната вода..В целия свят е тревогата.Великобритания стачкуват масово след много години-за хляб и жилища.Капитала сам ще си изкопае гроба.
52
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересува ме дали някой ще поеме отговорност за това безобразие? Трябва да има съд и присъди за ковид психопатите!
51
0
 
19
 
! Отговори
Беновска пипа преди 1 година
Това не е някаква новина. То важи и за България. Не е следствие от масовата ваксинация, защото в България ваксинация почти няма. Има научни статии по тази тема! Същото е вярно и в световен мащаб.
50
5
 
31
 
! Отговори
Интернет Конспиратор преди 1 година
а беше Конспирация, че Вирусът Не е СмъртоНосен - СмъртоНосни са Правителствата на Подчинение на Глобалните-Сатанисти!
49
3
 
27
 
! Отговори
И ПО- ТОЧНО преди 1 година
ВАКСИНАЦИЯТА ВОДИ ДО СРИВ В ИМУННАТА СИСТЕМА. СЪЩО УВРЕЖДА И КРЪВОТОСНИТЕ СЪДОВЕ ПОДОБНО НА САМАТА БОЛЕСТ. ТЕПЪРВА ЩЕ ИМА ОЩЕ ПОСЛЕДСТВИЯ.
48
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скрийнингите за рак бяха прекратени заради препълнените болници. Косвени последици от пандемията!
47
6
 
18
 
! Отговори
АМИ НЕ преди 1 година
НЕ Е ТОВА ПРИЧИНАТА. А ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ МАСОВАТА " ВАКСИНАЦИЯ". НИКОЙ ЗА НИЩО НЕ Е ПРОГЛЕДНАЛ.
46
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откриха топлата вода! Всеки смъртен случай се приписваше на лъжепандемията, като тази тенденция продължава ежедневно с отчитането на фалшива статистика. Евтаназия за терористите, разпространяващи лъжата Ковид-19!
45
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добро утро!!! Най-после откриха топлата вода. Ура!!!