Смъртността от COVID-19 намаляла с 15 пъти от началото на пандемията

В момента тя била около 0,33% в световен мащаб
28 авг 2022 09:24, Петя Славова
28
Смъртността от COVID-19 намаляла с 15 пъти от началото на пандемията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Смъртността от коронавируса в световен мащаб в момента е 0,33%, което е 15 пъти по-малко от началото на пандемията. Това заяви Анатолий Алтщайн, главен изследовател в Центъра по епидемиология и микробиология "Гамалея" пред ТАСС.

Още по темата


"Смъртността в момента не е висока - тя е около 0,33% в световен мащаб. В някои страни достига до 0,1%. В началото на пандемията смъртността в световен мащаб е била около 5%. С други думи, тя е намаляла около 15 пъти", каза той, цитиран от БГНЕС.

По оценки на ТАСС броят на потвърдените случаи на коронавирусна инфекция в света е над 600 млн. Повече от половината от всички случаи на коронавирус се срещат в осем държави: САЩ, Индия, Франция, Бразилия, Германия, Великобритания, Южна Корея и Италия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: смъртносткоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо смята се, че 40% от населението още не се е срещало с вируса. Второ, нерегистрираните случа са много повече от доказаните. Статистиката и смъртността са приблизителни, но е ясно , че е многократно по-смъртоносен от грипа. Според регистрираните заболели и починали е 35 пъти по-висока при ковид 19, отколкото при инфлуенца. Това е огромна разлика. При омикрона е малко по-ниска, но все още е много по-висока от при грип напр. Не е за подценяване. Да не се ваксинираш, защото си въобразяваш, ч
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
безсрамниците дето измислиха пландемията трябва да си платят.
22
3
 
3
 
! Отговори
Бнмммм преди 1 година
Парите се разпределиха и вируса изчезва
21
0
 
2
 
! Отговори
До 19 преди 1 година
Сам си си сложил етикета на написаното от теб. Единственото вярно нещо е, че регистрираните случаи са под 10% от световното население
20
5
 
3
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Според регистрираните случаи по света, от началото на пандемията до вчера, починалите са малко над 1,07% от заразените. Преди ваксините бяха значително по-голям процент.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България починалите бяха 4,8-5% от заразените, а сега в последните шест месеца са 1,35% от заразените.
18
2
 
7
 
! Отговори
Поредна манипулация! преди 1 година
"0,33% в световен мащаб" от заболелите тежко! Сега трябва да кажете колко са били те в световен мащаб. Имам спомен последно, че яростната пЛандемия не е засегнала 10% от населението на света! Да повторя ЗАСЕГНАЛА!!! От тези едва 5% (по данни на СЗО) се разболяват с нужда от хоспитализация! От тях под 0.03% имат нужда от лечение в интензивно отделение И 0.33% от тези 0.3% в интензивно отделение умират! Добавете и, че умират С коронавирус! С други думи с положителен тест! А това НЕ Е диагноза!!!!!
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смъртта във "ваксинираните" държави в момента в най-добрия случай е същата като през миналите две години пландемия през същите месеци, а в някой държави е В ПЪТИ по-висока от миналите години! Примерно Германия, Италия
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този под мен не в час - точно ваксинираните нации са най-болните и имат пикове в момента. Да не говорим за странната смъртност в някои високоваксинирани американски щати, която властите не могат да обяснят
15
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смъртността е ниска във ваксинираните държави. Който е неваксиниран, никога не знае, дали е изтеглил късата клечка.
14
3
 
14
 
! Отговори
Handel преди 1 година
Те затова мaймyните от СЗО-то толкова подскачат...
13
6
 
15
 
! Отговори
Др. Акула преди 1 година
Омикрон вариант - ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЛЕКА НАСТИНКА, освен за многократно инжектираните с експериментални терапии, снижаващи естествения имунитет. Фактите го доказват. Вижте ЮАР, откъдето "тръгна" омикрона. Там напълно забравиха за ковид. Понеже са неинжектирани.
12
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голяма заблуда е,че варианта Омикрон не е опасен и е лека настинка. Фактите го доказват.
11
3
 
8
 
! Отговори
Професор преди 1 година
Абсолютни глупости. Вирусът е много опасен. Веднага трябва задължителен бустер за всички. Който откаже само със сертификат и 5 хиляди Евро глоба. Задължително и КПП - та както и маски дори на открито.
10
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Чичо - да, инжектираните многократно с експериментални терапии, снижаващи естествения имунитет, ще се видят в чудо наесен.
9
17
 
6
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Намаляла е щото е лято - е сега като дойде есента, рязко ще скочат болните и за съжаление - и починалите. Особено сред простите българи!
8
3
 
7
 
! Отговори
До 8 преди 1 година
Абе ненормален, да спрем всякакви лекарства, а? Ми не се ли замисляш, че може лекарствата и ваксините може да са точно помощ свише за да се отърве човек от болести?
7
8
 
13
 
! Отговори
Пророк Антиваксарий преди 1 година
Който е приел в тялото си дяволските инжекции, той ще пие от чашата на гнева Божий!
6
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде ваксизависимите, боднахте ли четвъртата инжекция. Наесен идва новата версия на безвредните и безопасните. Боцкайте сега бустера да не изпуснете после промоциите
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Русия, както винаги, идва истината. И за пандемията, и за причините за конфликтите.