Адаптирана ваксина срещу COVID-19 - месец след бустера

Карантината трябвало да е съобразена с новата микробиология
35
Адаптирана ваксина срещу COVID-19 - месец след бустера
Снимка: БГНЕС

Трябва да имаме карантина, съобразена с новата микробиология на вируса. Адаптираните ваксини са за Омикрон и са само за бустерни дози, обясни епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев, консултант по здравни въпроси към Столичната община, пред Nova News.

"Три месеца след последната игла, може да си поставиш и новата ваксина. Такава могат да си сложат и хората с бустер от преди повече от 6 месеца", каза той.

Според него от вчера се поставят адаптирани ваксини.

"Нещата са добре, защото микробът на COVID много се промени. Не се натоварват болниците, защото заболяването протича леко. Правителството прави най-добрите неща - поддържа се готовността на болниците, както и интензивните легла. Дано няма нови варианти, от тях зависи управлението на кризата. С промяната на времето обаче започват и други респираторни вируси. Първо ще се появи парагрип, после и същинският сезонен грип. Хората на възраст над 65 години имат право на ваксини за всички тези вируси", припомни епидемиологът.

По думите му сега човек може да се ваксинира навсякъде.

"Ще имаме 380 000 адаптирани ваксини на Pfizer, ще имаме и на Moderna", обясни той. И призова към висока хигиена и проветряване на помещенията.

Той посъветва да се ядат повече плодове и зеленчуци. "Чушките трябва да се ядат пресни, те имат витамин С и са много полезни. Ябълките и картофите пък трябва да се измиват много добре", предупреди Кантарджиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Векторните ваксини не вършат работа против микрон. А и повече от веднъж няма смисъл да се правят, има изграден имунитет срещу вектора-аденовируса и имунната система не отчита въобще частиците от ковида. Само и РНК ваксините са добри и ефективни. Прицелни, изчистени, елегантно напомнят на имунната система кой е врагът. Ама простия народ не разбира. Повтарят като папагали руските пропаганди. Съдба!
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Адаптирана ваксина срещу COVID-19 - месец след бустера" - "Три месеца след последната игла, може да си поставиш и новата ваксина." ,"чоп" ли да хвърляме колко месеца след бустера да е "новата" ваксина ,защото всеки "специалист" казва различен срок .
21
3
 
2
 
! Отговори
Коприва преди 1 година
Вие си промивайте флаконите от янсен и комирнити, ние с картофите и ябълките сме наясно. Това със суровите чушки не го разбрах, ама ентусиазираните агитатори да си знаят, че сме видни производители и потребители на люти чушки и ако много напъват с тия инжекции, ще контраатакуваме със значително по-здравословните родни люти чушки
20
3
 
8
 
! Отговори
А защо преди 1 година
Думичка не обелвате за пресконференцията в БТА днес точно по повод на тези течности? Там хората казаха всичко, с факти и доклади-черно на бяло.
19
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, че сме най-корумпираната държава в Европа и всички си платихме, за да имаме фалшиви сертификати.
18
2
 
13
 
! Отговори
До15 Ало... преди 1 година
Под 10,% ще са с бустер. Пак дозите в канала, затова китайците тестват рибата за ковид.
17
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане като влязат в управлението си пътник, мустачко. И ти и всичките други ковид плашила - Кунчев, Витанов, Аргирова...
16
3
 
22
 
! Отговори
Част от заслужилите преди 1 година
Бойко Методиев Борисов, Ангел Кунчев, Венцислав Мутафчийски, Асен Балтов, Костадин Ангелов, Тодор Кантарджиев, Ива Христова, Любомира Гломб, Радка Аргирова, Радостина Александрова, Аспарух Илиев, Богдан Петрунов, Огнян Кунчев, Мира Кожухарова, Иво Петров, Богдан Кирилов, Геновева Тачева, Георги Момеков, Мирослав Спасов, Чавдар Ботев, Александър Симидчиев, Петър Марков, Мариана Мурджева, Христо Найденски, Христина Бацелова, Стойчо Кацаров, Стефан Янев, Младен Маринов, Николай Витанов, Лъчезар Томов, Николай Денков,Неделя Щонова, Йорданка Фандъкова, Кирил Ананиев, Гергана Николова, Николай Брън
15
4
 
5
 
! Отговори
Адска смес преди 1 година
Защо половината доза е от старата версия. Това е менте с изтекъл срок на годност. А за Модерна и двете части са морално остарели Ухан2019 и Омикрон 2021( ВА.1)
14
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки един участник в този геноцид ще бъде издирен и съден. Нито един няма да бъде пропуснат.
13
3
 
21
 
! Отговори
мда преди 1 година
Набутайте си ваксините в задния вход. Алчни изpyди.
12
3
 
17
 
! Отговори
мда преди 1 година
Набутайте си ваксините в задния вход. Алчни ***.
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един презерватив, един бе, един!!! И този нямаше да го има! Тц тц тц
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направи като кралицата бе!
9
4
 
30
 
! Отговори
Оп Са преди 1 година
Забележете, само РНК ваксички, там е заровено кучето ;)
8
4
 
39
 
! Отговори
Хмм преди 1 година
Може да си заврете ваксините в задния двор. Аз НИКОГА няма да се боря с отрова!
7
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много внимавайте за кого ще гласувате на изборите.
6
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен5 пета шеста инжекция, кой ти брои, все толкова безвредни безопасни безплатни и безполезни. Като само последното е вярно.
5
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Адаптираната ваксина четвърта или пета доза ще бъде, че им загубих бройките?
4
3
 
37
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
Бай Шиле ,се навира където има келепир-първо в НОЩ,после в България търси талант и сега здравен консултант(каквото и да значи това)...този алчен измамник ,трябва да се моли за прошка,че ще бъде съден за греховете си!!!Ковид сектант и циркаджия!!