Опашка от десетки катафалки пред крематориум в Пекин

Смъртните случаи от ковид в Китай догодина може да са над 1 млн.
21 дек 2022 14:07, Елка Василева
45
Опашка от десетки катафалки пред крематориум в Пекин
Снимка: архив, БГНЕС

Десетки катафалки образуваха днес опашка пред крематориум в Пекин, въпреки че няма информация за нови смъртни случаи, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това е станало на фона на критиките за начина, по който се отчитат новите случаи на коронавирус, в момент, когато китайската столица се подготвя за епидемичен взрив.

Още по темата
След масови протести в страната с население от над 1 милиард души срещу политиката на "нула ковид", в съответствие с която бяха налагани локдауни и рутинно бе прибягвано до масово тестване, мерките бяха смекчени, припомня Ройтерс. Драконовската политика до голяма степен задържа разпространението на вируса под контрол в продължение на три години, макар и на висока икономическа и психологическа цена.

Внезапното отменяне на политиката на "нула ковид" хвана крехката здравна система на Китай неподготвена, отбелязва Ройтерс. Болниците изпитват недостиг на легла и кръв за пациентите, усеща се и липса на лекарства в аптеките. Властите бързат да строят специални клиники. Експерти прогнозират, че броят на смъртните случаи от ковид в Китай догодина може да надхвърли един милион.

По информация на Ройтерс пред крематориум в пекинския квартал Тунчжоу се е образувала опашка от около 40 катафалки, които чакали да влязат на препълнения паркинг. Полицейското присъствие пред обекта е било засилено.

Няма потвърждение, че повечето от тези хора са починали след заразяване с коронавируса.

Понякога за кремация в Пекин се чака с дни. Роднините на починалите плащат високи такси, за да си осигурят по-бързо обслужване, казаха служители на погребални агенции.

Източници на Ройтерс дори разказаха случай, при който служител на погребална агенция в Пекин публикувал в социалните мрежи оферта за "бързо осигуряване на катафалка, без опашка за кремация", срещу такса от 26 000 юана (3730 долара).

Китай използва тясна дефиниция на смъртните случаи от ковид и вчера не съобщи за нито един починал, отбелязва Ройтерс.

Потвърдените смъртни случаи в страната от началото на пандемията са 5241 – много по-малко отколкото в държави със значително по-малко население.

Националната здравна комисия уточни вчера, че в категорията на починали от ковид попадат само заразени с коронавирус пациенти с пневмония и белодробна недостатъчност.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай е любимецът на СЗО, прокарват закона за локдауните! Червените чинезе и рашки са ком-унисти и искат цял свят да е такъв! 45 стигат!
40
1
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 година
В КИТАЙ 90% ОТ ХОРАТА СА ВАКСИНИРАНИ ДА ЛИ ЗАТОВА ИМА ТОЛКОВА СМЪРТНИ СЛУЧАИ ????
39
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китайската ваксина не е особено ефективна. Стаден имунитет при ковид не съществува. Тепърва ще имат да умират, това са 1,5 милиарда , гъсто натъпкани, без мерки и рестрикции. Оставени на съдбата.
38
3
 
11
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Комунистите винаги крият истината. Както СССР на 26 април 1986 година. И безкрай други примери.
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо не вдявам. В Китай са ваксинирани на 90%. Според теориите вече трябваше да имат стаден имунитет и всичко да е наред. Вместо това ограничения, изолации, катафалки...
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Китай почнаха яко да измират от глад,ваксини ,но не и от ковид.
35
1
 
11
 
! Отговори
Китайския вирус преди 1 година
се завръща в родината като бумеранг, браво, има справедливост. Догодина ККП да направи още 2-3 лаборатории като в Ухан. Берекет да им е, дано го отнесат дъртите коммуняги. Вируса не го интересува кой е с членска книжка и кой не.
34
7
 
9
 
! Отговори
Мутафчийски преди 1 година
Ето така трябва да се прави! Да се мре, яко да се мре! Не като при нас-0 или евентуално 1 загинал! Срамота! Казах ли ви че ако не се ваксинираме ще се изложим пред чужденците? Казах ви!
33
3
 
8
 
! Отговори
Дедо Ковид преди 1 година
Някой може ли да сметне 1 000 000 колко е като процент от всички китайци?
32
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 32 - Да, доста вероятно е организаторите на протести и най-активните протестиращи да са се заразили от силен ковид и да са починали, след което естествено трябва да бъдат изгорени телата, за да не се видят раните, тоест за да не разпространяват болестта.
31
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига лъгахте! Не е ковид. Китайската партия разчиства невертниците. Всеки който се опълчи на партията е в крематориума
30
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите са малък, но затова пък много лъган и мамен народ, и вече много внимават в картинката, отдалеко забелязват измамата, опитни са в разпознаването на манипулации и пропаганда! Не е случайно, че от цяла Европа най-малко тук се подведохме по ИЗМАМАТА с неработещите, фалшиви ваксини!
29
7
 
12
 
! Отговори
Друго си е във ФАЩ преди 1 година
Говорим си ние и злословим в медиите за Китай. Иска ни се да не се спрявят ама те се справят на пук на всички завистници. Докато, погледнете държавата ФАЩ!! Погледнете им улиците и въргалящите се там беззъби наркомани бездомници. Това ли са нашите идоли? Това ли са хората, които искаме да ни казват как да си живеем живота. Вижте ги и сами преценете; https://youtu.be/mCfzaiY6rpw
28
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българина е малък но за сметка на това е много глупав народ.
27
5
 
14
 
! Отговори
До 26 преди 1 година
Много сте прав!! Друго си е обаче чичо Сам. Тупкат ти една две бази, извиват ти ръцете да купуваш оръжия на завишени цени и накрая ти извиват ръцете и да им плащаш пари задето те пазят. Няма индустрия няма нищо. А за капак може да сложат и ядрени оръжия на твоя територия и да станеш таргет на ядрен удар при евентуална война. Само позитиви!
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано е КОВИД, но съм малко скептично настроен.
25
2
 
11
 
! Отговори
Пътят на Коприната преди 1 година
Това ще мине и замине. Но ние какви Китайски инвестиции сме привлекли. Белгийския град Лиж западаща индустрия инфраструктура. Идват Китайците карго летището им влиза в топ 30 в света, Али Баба строи логистичен център (най-големия в Европа) Търговията на макс. Местните просперират. А Бългрия с това управление дето си бърка в носа и от 1 година насам говори само за оръжия за Украйна, няма да я бъде.
24
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 18 Абе не разбрахте ли че за коронавирус Е НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ НАПРАВИ ВАКСИНА! Може да има само ужким-ваксини с минимален и краткотраен ефект! Просто такъв е този тип вируси!
23
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що не изкъртят пейките? Няма по-ефикасно средство срещу фалшиви вируси.
22
3
 
3
 
! Отговори
До 18 преди 1 година
В Америка като ползват Западни ваксини на какво дередже са с над 1 милион смъртни случая. Ваксините на пазара с които всички се бодат безразборно са морално остаряли. Вече сме на ниво далечни братовчеди на Омикрон и в този случай Китайската ваксина която ползва цял вирус а не само единични протеини, ще е доста по-ефективна. Да не говорим че няма да има страничните ефекти на мРНК ваксините.