Франция призова всички в ЕС да тестват китайските пътници за COVID

Засега още Италия и Испания правят тестове
2 яну 2023 15:03, Петя Славова
48
Франция призова всички в ЕС да тестват китайските пътници за COVID
Снимка: БГНЕС

Франция призовава всички държави от Европейския съюз да започнат да тестват пътниците, пристигащи от Китай, за COVID на фона на епидемията, обхванала азиатската страна.

До момента единствените държави от ЕС, които изискват тестване, са Франция, Италия и Испания, както и Обединеното кралство извън блока, тъй като служителите на ЕС не успяха да договорят обща позиция на среща в Брюксел преди Коледа.

Тази седмица ще се проведат още преговори в ЕС.

От неделя Франция изисква от пътуващите от Китай да представят отрицателен резултат от тест за COVID-19, направен по-малко от 48 часа преди заминаването и ще тества пристигащите на случаен принцип, припомня БГНЕС.

"Франция ще настоява тази методика да се прилага в целия ЕС", заяви министърът на здравеопазването Франсоа Браун, докато заедно с министъра на транспорта Клеман Бон проверяваха новите процедури на летище "Роаси Шарл дьо Гол" в Париж в неделя.

Запитан относно възможността китайски пътник с COVID, който може да кацне в друга държава от ЕС и след това да пътува без проверка до Франция, Бон заяви: "Ето защо трябва да се координираме (в ЕС), за да бъдем по-ефективни."

Още по темата

Браун изтъкна, че контролът при пристигане на пътниците няма да попречи на хората да влязат във Франция, но го определи като "по-научен контрол, който ще ни позволи да проследим изключително точно различните варианти".

Новите мерки ще останат в сила във Франция до 31 януари, като всяка седмица от континентален Китай ще пристигат шест полета, а ако се вземат предвид и полетите от Хонконг - до десет.

Повечето пътници от Китай преминават само през летищния център „Роаси-Шарл дьо Гол”.

От 300-те пътници на полета Пекин-Париж, които кацнаха в неделя, около 60 влязоха на френска територия. Всички те се съгласиха да се подложат на бърз PCR тест, преди да отидат да си вземат багажа.

Преди да бъдат тествани, самоличността на пътниците се снема от агентите в центъра за проверка на терминала. Ако някой от тестовете се окаже положителен, пътниците трябва да се самоизолират в продължение на седем дни.

Три години след появата на първите случаи на коронавирус в централния град Ухан, на 7 декември Китай сложи край на драконовската си политика, известна като "нулев ковид".

След отмяната на ограниченията китайските болници бяха затрупани от вълна пациенти, повечето от които възрастни и уязвими поради лошите протоколи за ваксинация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тествай, карантинирай, ще си плащат за хотелите. Лесно е! Трябваше още декември 2019 да изолират китайците.
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Франция от модерна, се превърна в старомодна, след три години вече не лови декиш! Франция или друг какво рекли за ковида, ами има ли още верващи балами!
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще тествате, защото обвинихте китайските власти, че нарушават правата на човека и подкрепихте бунтовете срещу ковид мерките. Китай е решил да ви го такова за втори път. Китайци - много. Франсетата останаха само черни.
34
6
 
7
 
! Отговори
Някой към 38 преди 1 година
Франция и Англия останаха в историята. Ще ги слагат в резервати за оглед що е това французин и англичанин. То и Германия на там върви...
33
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия пък се наричат французи ! То е пълно с араби маруканци и много от коли въже
32
3
 
2
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Те и в Германия казаха, че нулевият пациент е в Щарнберг Бавария ама преди него голям мармалад от доста болни беше страшно. Мъжът ми беше на едно Месе в Мюнхен голямо изложение. Първото което му направило впечатление е, че имала много китайци с маски. А болниците бяха пълни и после имаше много болни с извадени сливици и дълбано около... При всеки беше различно докато мутира добре и познато....
31
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До всички сиропирани: Не си заравяйте главата в пясъка ами потърсете отговорност от палачите си докато можете! В цял свят надупчени с експерименталки умират внезапно с невиждано темпо. Осведомете се малко, заблудени хора.
30
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смехотворни сти вие, конспираторите! Всяка ваксина активира имунната система, даже не специфично и срещу другите вируси и бактерии. Много трябва да си глупав за да твърдиш, че ваксина ти" сривала" имунитета". Явно не си ходил в гимназия и не си учил биология!
29
7
 
15
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 1 година
Вижте какво става и в Япония. Нали и там много маскирани и много ваксинирани? Нали и тях ни даваха за пример? КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СЕ НОСЯТ "МАСКИ", толкова по-съсипана имунна система и по-зле! КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СЕ БОДАТ ФАЛШИВИ ВАКСИНИ, толкова по-съсипана имунна система и по-зле! Единствено маскираните и инжектираните боледуват! От смехотворната лека настинка!
28
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във Франция са ваксинирани 70% от възрастните. Децата не са. Тъмнокожите от гетата не са. Има достатъчно материал за боледуване.
27
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спомня ли си някой първите лъжи за Ковид. Как вирусът оставал активен 10-14 дни върху повърхност. Тези защо не си върнаха контейнерите със стоки от Китай преди Коледа, например. А преди предната Коледа? От снимки на празни улици от Шанхай се уплашиха обаче. Няма да има евтини подаръци за Коледа.
26
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай спря всякакви данни за Ковид и ЕСетата не знаят какво да правят. 68 млн население на Франция, 25 000 нови случая дневно. Както се казва в приказката за кривата ракета ... Пък и както казва Фон Дер, трябва да свикваме да живеем с Ковид. Защо ли?
25
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако бяха ги тествали в началото, януари 2020, нямаше целият свят да пламне с пандемия. Сега се очаква нова мутация от Китай, при този огромен брой заразени.....
24
8
 
11
 
! Отговори
Напомняне преди 1 година
Хе-хе-хе, и какво като ги тествате, къде ще ги настаните, тези с карантинен период ? После, кой ще плаща тези тестове, и престоя им ? Остава да наложите на пристигащите и пълна ваксинация, че цирка да е пълен. Поредната глупост на евроджендърите.
23
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такива статии се публикуват във много европейски издания, така че пак става въпрос за координирана пропаганда. Показателни обаче са коментарите под тях. Ако преди 2 години повечето крещяха за затваряне, сега хората(дори доскоро вярващите "ваксинирани") говорят за сценарии, който не трябва да позволяваме да се повтаря. Изглежда идват лоши дни за пандемиците от всички страни.
22
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хи-хи. Щом има опасност за Франция, заради пристигащи от Китай, да започваме тестове на всички пристигащи откъм ЕС. Щом е за папкане, ще слушкаме!
21
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е дискриминация.
20
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Веднага си личи в кои държави шлаус кваб има най-голям контрол.
19
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От какво се плашат, нали са масово "ваксинирани" и "ваксините" ги пазят?
18
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Франция да си гледа бизнеса.