СЗО се отказва от разследването на произхода на COVID-19

Отказът на Китай да предостави необходимия достъп и данни спъва усилията
15 фев 2023 22:26, Йоана Цонева
53
СЗО се отказва от разследването на произхода на COVID-19
Снимка: БГНЕС

Световната здравна организация (СЗО) се отказа от плановете си да продължи разследването на произхода на COVID-19 поради продължаващите трудности в сътрудничеството с Китай.

Теорията, че COVID-19 е изтекъл от лаборатория, не е изчезнала, като последното разследване на СЗО призова за по-нататъшно проучване на теорията, като се има предвид, че няма нови данни, въз основа на които да се оценят твърденията. Човекът, който помогна да се оглави реакцията на САЩ срещу COVID-19, Антъни Фаучи, заяви през ноември, че има "напълно отворено съзнание" относно произхода на вируса.

През юни 2022 г. научната консултативна група, натоварена с проучването на доказателствата за произхода на коронавируса, призова за нови проучвания, включително одити на лабораториите в близост до мястото, където за първи път бе съобщено за първоначалното огнище на болестта в Ухан, Китай. Но техническият ръководител на СЗО за COVID-19, Мария Ван Керхов, сега потвърди пред списание Nature, че "няма втора фаза".

Още по темата
Тя заяви, че СЗО е планирала работата да се извършва на етапи, но "този план се е променил".

"Политиката в целия свят по този въпрос наистина възпрепятства напредъка в разбирането на произхода", добави тя.

Ван Керхоув, която е лицето на голяма част от отговора на СЗО на пандемията, заяви, че ръководителят на организацията Тедрос Адханом Гебрейесус е имал директен ангажимент към китайското правителство и го е насърчил да споделя данни по-открито. "Наистина, наистина искаме да можем да работим с нашите колеги там", каза тя. "Това е наистина дълбоко разочарование."

В резултат на отказа на Китай да играе с нея преди това Тедрос публично призова Китай да предостави необработени данни от първите дни на пандемията и призова китайските власти да бъдат "открити и да сътрудничат".

Междувременно в САЩ републиканците започнаха разследване на Китай и произхода на пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"В резултат на отказа на Китай да играе с нея преди това ...." Големи игри ,голямо нещо :))))
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Питай си ангелите какво да правиш !
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Себе си ли да разследват?
33
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 33. Сорос вече не е никакъв фактор - нито глобален, нито локален. Защото глобализацията е огромен и глобален процес, който настъпва навсякъде и просмуква всичко. Националната държава, създадена от Франция в годините на нейната революция, е отдавна остаряло "феодално имение", което слиза от историческата сцена. А ти можеш да си ругаеш колкото си искаш, процесът е необратим - или се приспособяваш, или се маргинализираш.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един от въпросите за произхода на вируса безспорно е къде се е появил този вирус. Но не по-малко важен е въпросът кога се е появил вирусът при хората. Това, че са обърнали внимание на заразата в Китай за пръв път, не значи, че вирусът не е циркулирал в човешката популация с години. С вируса на СПИН беше същото - засякоха го в началото на осемдесетте, а по късно разбраха, че инфекцията е бушувала в централна Африка още от шестдесетте.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Срещу колко?
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЗО - Страшно Зла Отрова
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Измамниците се правят че Китай ги спирал хаха. Ако наистина имаше вирус от там щяха да ги съсипят.
28
0
 
2
 
! Отговори
Батман преди 1 година
Алооооооо медиятора защо махна коментара ми,, че казах истината,, И АЗ СЕ ОТКАЗВАМ ДА РАЗЛЕДВАМ КОРОНАВИРУСА ЗАЩОТО МЕ СПРЯХА $$$$$$$$
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
повече от ясно, че е фалшдемията с ковидо цирка фаучи е най голяма ***, обратния гамбринус да си трае, има много антиглобалистки организации по целия свят които ще уничтожат буквално всички глобалисти, в това число и любимеца на български соросоидчета педофила джорж сорос..
26
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 1 година
До ОЧЗ Нали,щот ще вземат и ще се хванат ?ха ха ха
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЗО е по-скоро камшика в лобито на Фарма и задокеанските интереси. Стана безсмислена организация за човечеството като ООН, ФАО и кошница други организации, които не решават съответните им задачи и проблеми, а ги задълбочават, комерсиализират и грозно лобират за мултикомпании и държави с претенции за Бог
24
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той се знае, същия е като произхода на гръмнатите газопроводи в северно море. СЗО е ярък пример за хипер лицемерие спрямо истината за К19 и артистичните, циркови похвати по оправданието си за пред хората, за разпространението му, за смъртта от К19, за експерименталните ваксини за това
23
0
 
10
 
! Отговори
ОЧЗ преди 1 година
Така е по-лесно.........и удобно!
22
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЗО е раково образование.
21
0
 
23
 
! Отговори
До 15 преди 1 година
Хаха Баце Билчо Гейчев, човекът каза биотероризъм тези дни. Не иска да става скучен само с някакви си вируси...
20
1
 
38
 
! Отговори
EVENT 201 преди 1 година
Точно месец преди да "избухне" пандемията Института Джон Хопкинс и фондацията Бил и Мелинда Гейтс организират събитие 201 на което канят представители на бизнеса, държавни служители и лекари на ТРИ ЧАСОВА демонстрация за последиците при световна пандемия от КОРОНАВИРУС Бил Гейтс още през 2015г на лекция в ТЕД обяснява опасноста от коронавирусите. Фондацията на Бил Гейтс през 2016г. става ЕДИНСТВЕН И ОСНОВЕН СПОНСОР на компанията "Модерна" създадена единствено да прави коронавирусни ваксини. ОЩЕ?
19
4
 
27
 
! Отговори
Доктор Ху* преди 1 година
А защо питат Китай ? Ами да попитат в САЩ ? Вече дори не е и тайна че ИЗСЛЕДВАНИЯТА В БИОЛАБОРАТОРИЯТА В УХАН СА ПОРЪЧАНИ И СПОНСОРИРАНИ ОТ АМЕРИКАНСКА КОМПАНИЯ . Още в началото от лабораторията потвърдиха че ВСИЧКИ техни лаборанти са преминали сертификати за безопасност в американски биолаборатории .... ЦРУ РАЗСЛЕДВА ПРОИЗХОДА НА ВИРУСА И ИЗНЕСЕ ДОКЛАД ЧЕ НЕ Е ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕН .... Първата комисия на СЗО беше в Ухан ТРИ МЕСЕЦА и те също потвърдиха че вируса не е изкуствен. Какво още ?
18
1
 
29
 
! Отговори
COVID 19 ,23 ,24...F преди 1 година
MADE IN usa
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 25:Ами всичко си го пише по новините...само трябва да четеш и да го свържеш.