Проф. Кантарджиев: Съотношението на грип към коронавирус е 1:170

30 г. се полагат усилия за съсипването на медицинското образование, смята той
Обновена: 21 фев 2023 13:58 | 21 фев 2023 13:58, Нели Христова
30
Проф. Кантарджиев: Съотношението на грип към коронавирус е 1:170
Снимка: БГНЕС

Има намаляване на случаите на грип в страната, това заяви проф. Тодор Кантарджев. Съотношението на грип към коронавирус е 1:170, допълни той. Професор Кантарджиев акцентира, че при по-продължителна вирусна инфекция може да се наложи бактериална. Той предупреди за гъбичките във въздуха, които също могат да създадат здравословни проблеми.

Професорът каза, че от началото на тази година скарлатината е 70 пъти повече от миналата по същото време. Това се дължи на факта, че миналата година все още се носеха медицински маски и на подценяването на антибиотиците, посочи професорът.

Той даде съвети към родители и лекари за диагностиката, и лечението на вирусните, и насложилите се бактериални инфекции. Кантарджев уточни, че при бактериална инфекция се прилага лечение с антибиотици.

Тази година грипната вълна не пощади нито една възрастова група, каза д-р Иван Делчев, завеждащ отделение „Уши, нос и гърло“ в УМБАЛ „Пълмед“. Той посочи какви са симптомите на грипа и какви са усложненията след вируса.

Проф. Кантарджиев коментира и недостига на лекари.

В Разград недостигът на медици е голям. Това води до редуциране и трансформиране на отделения. Д-р Станимир Георгиев, директор на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в града каза, че две отделения са обединени в едно. Причината за това е липсата на лекари и медицински сестри, допълни той.

Проф. Кантарджиев смята, че от повече от 30 години се полагат усилия за съсипването на медицинското образование в България. "Лошото е, че тези, които политически уволняваха, намаляваха бройката на студентите, съсипваха образованието сега дават акъл как да се оправят проблемите", заяви професорът пред NOVA NEWS.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
7
 
! Отговори
Профессор Кавалджиев преди 1 година
Пиян бях, простете ми... налюсках се сутринта, а тия ме разпитват, даже не помня какво съм говорил. Я да си налея два пръста, колко да се поосвестя малко. Наздраве.
25
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герберасткият нищоправец и празнодърдорец пак се уреди на топла службичка с тлъста заплата при Фандъкова. Ама трябва да се преорентира, защото самоковската мижитурка и крадла, пълначка на Чекмеджето на Про стия, скоро ще бъде изритана.
24
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето заради такива като този младите бегат в чужбина защото за тях работа няма.Като му се работи да отива в частния сектор да го видя
23
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
този кантарджиев на колене и екзекуция,обезглавяване за да е по сигурно..
22
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трибунал, трибунаааал !!!!!!!
21
2
 
13
 
! Отговори
Колю от Бяла Слатина преди 1 година
Чорбанов какво направи с българската ваксина?
20
4
 
4
 
! Отговори
опетков преди 1 година
Защо винаги най-големите тъ*панари на нацията кибичат във форума на Днес и се чувстват задължени да си покажат тъ*потията?
19
5
 
5
 
! Отговори
Готин е преди 1 година
Мен пък ме кефи Кантарджийката.
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този пак е полял мустака.
17
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя дядка е вече пенсионер и е време да си почива. Никой не се интересува от неговото мнение. Ковид, грип, на който каквото му е писано. В последните 30 г. и той е преподавал, бил е професор, значи е съпричастен към съсипията.
16
7
 
22
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
професорот май е искал да каже,че отношението грип/коронавирус е 170/1 ,а не обратното..Ама пусто не е бай Дън да го крепят с всякакви магии съвременни..
15
6
 
10
 
! Отговори
Гадна Твар преди 1 година
Този още ли диша българския въздух !?
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наистина тези хора, които са далече от болници и пациенти са най-много допускани в медиите за да манипулират и да тормозят хората. Мястото им другъде и те със страх осъзнават това, но докато им дават форум ще говорят глупости и най-вече ще печелят. Народът е търпелив и доверчив, но не съвсем, всяка лъжа и измама биват наказвани.
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех как хубаво си оправдаха всички нови вируси които са част от биологичната война срещу човечеството, с носенето на маски
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този не си струва да се коментира дори. Муъл.
11
3
 
17
 
! Отговори
... преди 1 година
30 години медиците грабят държавни пари... виждаме резултата!
10
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахайахах.... Същия професор дето след пандемията увисна като прани гащщщти и за вярна служба Баце нареди на Фандъкова да го назначи като консултант ли беше та съветник ли в СО на добра заплатка.... Ей така го уредиха бре - като за наш човек със заслуги, че да не скучае по цял ден, пък и да взима по 5-6 хилядарки заплата за кибичене в офиса и "експертно мнение"....
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво за гъбичките от въздуха пък сега?!? Да не намеква за зомби сценарий като от "The Last of us"?
8
4
 
10
 
! Отговори
Тъп По тъп Най тъп преди 1 година
Така е Ракиджиев. Като удряш ракии на гладно плещиш Шменти капели на мисирките
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахаха.... Тоя колко милиончета надипли в кариерата си, а колко хилядарки по 100 изкара през ковидистерията само..... Мъчно му е на "професора" за измислената пандемия... Е сиЯ вЕрно, че всяка сутрин ставаше рано, за да може да обиколи всички сутрешни блокове на т.нар. ни телевизионни, за да всява паника, ама пък за три часа пропаганда дневно му плащаха предоволно. Липсват му лесните пари на "професора"...