Голям интерес към ваксинациите срещу COVID-19

Вече протича леко, не дава усложнения, няма смъртност
65
Голям интерес към ваксинациите срещу COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Има голям интерес към ваксинациите срещу COVID-19, каза в предаването „Денят започва“ по БНТ министърът на здравеопазването Христо Хинков.

Специалистите казват, че сега протича леко, не дава усложнения, няма смъртност, хоспитализациите не са увеличени, обясни той за заболеваемостта от новия вариант на вируса. До този момент 18 800 души са се ваксинирали, разширяваме възможностите за ваксинация. Към това включваме и ваксинациите срещу грип, посочи той.

Министър Хинков обясни, че премахвайки COVID-19 от Закона за здравето, това автоматично означава, че и карантинните мерки ще бъдат други. В Закона за здравето COVID-19 е включен като особено опасна инфекция, но ще го махнем оттам с всичките последици, защото когато е включен в закона, това предполага определени действия – карантина и т.н., посочи той.

Министърът на здравеопазването коментира и темата за липсата на някои лекарства. Като причини той посочи търговски взаимоотношения, производствени липси или пазарни условия, ниски цени на внос на лекарства, които след това представляват интерес за реекспорт. "Проблемът е комплексен, назначил съм среща на експерти, с които да намерим общи решения. В момента, това, което направихме, е първо да има 100% задоволеност от лекарства и тогава да се изнасят", каза още Христо Хинков.

Той съобщи още, че проектът за медицински хеликоптери за спешна помощ върви по план и няма забавяне. Обучени са 110 човека – екипи, които ще бъдат на дежурства, на местата, където домуват хеликоптерите, ще има възможност да се започне с един хеликоптер, който ще бъде като пилотен за спешната въздушна помощ. Другата седмица събираме екипи и от наземната спешна помощ и диспечери, които ще бъдат локализирани в Центъра на хигиена, каза още министърът на здравеопазването Христо Хинков.   

Той отбеляза, че е поставил срок до Нова година да се даде конкретна дата за първа копка на Националната педиатрична болница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
За псевдо-ваксините преди 6 месеца
Решение на Върховния съд на САЩ: foxnews/us/new-york-supreme-court-reinstates-all-employees-fired-being-unvaccinated-orders-backpay
52
0
 
2
 
! Отговори
За псевдо-ваксините преди 6 месеца
Решение на Върховния съд на САЩ: Covid ваксините не са ваксини! Едва ли някой забеляза, че Робърт Ф. Кенеди младши спечели делото срещу всички фармацевтични лобисти. Ковид ваксините не са ваксини. В решението си Върховният съд потвърждава, че щетите, причинени от генните терапии на Covid mRNA, са непоправими. Тъй като Върховният съд е най-висшият съд в Съединените щати, няма повече обжалвания и всички възможности за обжалване са изчерпани.
51
0
 
2
 
! Отговори
ниско прелитащ преди 6 месеца
Наистина интересът е голям - нормалните хора живо се интересуват как да ги избягнат ...
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Как няма нито един прокурор и съдия които да сложат белезниците на тия както и на медийните съучастници и да ги тикнат по затворите.Да ви кажа ако беше СОЦА - истински тестове,анализ какво има във ваксите даже ние щяхме да си направим,тогава се грижеха за здравето ни.Ако се внесат вакси всичко под контрол и доказано,че ще помогне.Да принудиш хората тогава да се мушкат с ГМО течности иначе без работа и да затвориш държавата нямаше как да стане.Всички щяха да посетят Белене незабавно!!!
49
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
Ти да видиш !!!
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Така ли?
47
0
 
3
 
! Отговори
Ааааа преди 6 месеца
щом от трибуквените телевизии го твърдят това, със сигурност е така, шЪ знайтИ!!! Ако не беше трагично, щеше да е смешно!
46
0
 
2
 
! Отговори
до Ами да отворят преди 6 месеца
Няма да ти отворят, залогът е за дефицит и опашки. Всеки флакон с животворнатечност трябва да се употреби до 24 часа, след започването, внесени са малко ходи се реди, каръко.
45
0
 
7
 
! Отговори
Голямото ЗАНУЛЯВАНЕ преди 6 месеца
Голямото ЗАНУЛЯВАНЕНовата кампания за Ковид 19 ваксиниране е особенна. Дори 5-6 дозовите ваксъри, изведнъж бяха, обявени за незащитени и приравнени, към неваксинираните. ВЕЧЕ ТОВА, НЕ Е БУСТЕР! А ЕДНОКРАТНА, СЕЗОННА ДОЗА! Даже неваксинираните досега, могат да станат, правоверни ваксъри с новата, сезонна недоактуална дозичка. КОГА ЛЪЖАТ, СЕГА, или, ОТ САМОТО НАЧАЛО? На празната кукичка, ще клъвнат само, най-жалките неудачници. И ще бързат, "щото има 80 000, дози, А ИНТЕРЕСЪТ БИЛ ГОЛЯМ". Търчете, тамо е дозАта. Вашето убождане е ВАЖНО ЗА НАС!
44
0
 
12
 
! Отговори
Баба Гица преди 6 месеца
И този път ще пропусна. Късмет на участниците в експеримента, да са живи и здрави. Науката ще оцени саможертвата им да заместят опитните мишки в процеса на тестване на "ваксините". Включете се в кампанията, Спасете живот /на лабораторната мишка, която трябваше да поеме дозата и да се види колко седмици живот ще преживее, ще остави ли поколение след себе си, ако остави, поколението й ще може ли да се възпроизведе. Какви странични заболявания ще предизвика и др научни въпроси, които търсят отговор
43
1
 
5
 
! Отговори
Голям интерес преди 6 месеца
-/- местя го
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ами да отворят повече пунктове! Навсякъде опашки, искам, но няма къде!
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бг не се набоде в началото, та сега ли. :))
40
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ИНТЕРЕС има само ПРОПАГАНДАТА, която да казва, че ИМА ИНТЕРЕС
39
3
 
20
 
! Отговори
Колева преди 6 месеца
Къде го видяхте този интерес,бре ?! Или пак сънувате болните си сънища ?!
38
3
 
2
 
! Отговори
хахахахайс преди 6 месеца
сма тва у фейскнигата ли ? Цък бутоня иам интерес , ам дали шъ присъствам
37
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Измишльотини...Три години спазвах една единствена мярка-далече от ваксувани минимум на 100 м и от тия със зеления амулет. Поне засега минавам през ситото.
36
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Колщо години още ще ни занимавате с тази настинка?
35
5
 
34
 
! Отговори
Мисля, че ... преди 6 месеца
Има коронавирус, но не и ковид19, не можеш да се ваксинираш за всичките. Позната се ваксинира 3 пъти за коронавирус19, а го боледува 2 пъти! Друга не се ваксинира и не се разболя. Как става така?!
34
10
 
13
 
! Отговори
Чипиран преди 6 месеца
Чипирах се 2021г. и скенерите на летището не пищят. Ще изпратя имейл на Бил Гейтс да го питам защо.