МВФ готов да отпусне 1 трлн. долара заеми за борба с COVID-19

Глобалният кредитор е получил молби от около 20 допълнителни държави
16 мар 2020 22:21,
80
МВФ готов да отпусне 1 трлн. долара заеми за борба с COVID-19
Снимка: БГНЕС

Международният валутен фонд е готов да мобилизира капацитет от 1 трлн. долара под формата на заеми за борба с икономическо въздействие на пандемията от коронавирус, заяви в понеделник управляващият директор на институцията Кристалина Георгиева, пише БНР.

Още по темата

В съобщение в блога си, публикувано на уебсайта на МВФ, Георгиева заяви, че глобалният кредитор е получил молби от около 20 допълнителни държави за финансиране програми и те ще бъдат разгледани през следващите дни. Тя не пожела да посочи конкретни имена на държави.

"С разпространението на коронавируса, необходимостта от координиран и синхронизиран глобален фискален стимул се засилва с всеки час", посочи Георгиева.

Шефът на МВФ предположи, че може да са необходими координирани фискални действия от мащаба на тези по време на финансовата криза през 2008 - 2009 г. Тя сподели, че само през 2009 г. страните от Г-20 са разгърнали стимули за около 2% от техния  БВП или около  900 млрд долара по днешни пари, "така че сега има много повече работа за вършене“.
Тя също така призова за "координирани и синхронизирани фискални стимули" от централните банки по света, като добави, че такива действия са необходими, за да се "предотвратят дълготрайните икономически щети".

Г-жа Георгиева призова напредналите икономики да "облекчат финансовите условия", за да се осигури "поток от кредити" за реалната икономика.

Шефът на МВФ предложи надзорните органи на финансовата система "да се стремят да запазят баланса на финансова стабилност“, като поддържат стабилността на банковата система и в същото време поддържат икономическата активност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
ФИНАНСИСТ преди 4 години
До АнонименПОГЛЕДНИ КАКВО ПИШЕ НА ДОЛАРА-- ФЕДЕРАЛЕН РЕЗЕРВ--САЩ ЗАТОВА НЯМАТ ФАЛИТ ДОКАТО У НАК Е--ДЪРЖАВЕН РЕЗЕРВ КОЙТО Е --ПРОДАДЕН ПОЗНАЙ НА КОГО В МОМЕНТА СМЕ --МИНУС 17 МИЛЯРДА
67
0
 
5
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Международния Валутен Фонд е собственост на семейство Ротшилд . ...... Та , както и да е започнало това с коронавирус, каквито и теории да има за "търговската война" между Китай и САЩ , кой го бил пуснал и как е искал да навреди .... Ситуацията е следната - Двама се карат - третия печели .
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
неизбежно е след като мине достатъчно време,собствеността по света да стане собственост на банките,непрекъснатото даване на кредити и придобиването на стойност от това е еднопосочно и изцяло в полза на банките,след определено време всичко по света ще е тяхно и хората ще работят само за тях и не ще имат нещо свое а само под наем,раждаш се и вече си собственост на някой и където и да отидеш трябва да работиш за него или негов партньор,ще ни отнемат свободата ако не се усетят хората и страните
65
0
 
5
 
! Отговори
Басси преди 4 години
Не се спряхте да сечете дърва и да печатате долари . Обезлесихте Амазонската джунгла . Къде е Грета Тумберг да ви се скара . Ааа, тя работела за вас . ... И все пак . Понамалете го малко това печатане , че няма дори и за тоалетна хартия .
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е тая уродлива противна селска мусура не може да не ни я натресете всеки божи ден! Тая мисирка няма никакви права да взема каквито и да било решения. Решенията се вземат от господарите й, тя само ги оповестява и изпълнява. Айде при ча.лма-бацила, сталинке
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за това банките са просто едни рекетьори,които за да рекетират някого,трябва да му създадат нужда(нещастие)има три начина1Война 2Болест 3Икономическа криза(тя се прави с директна кражба на суровини или с надуване на измислена стойност и покриването и в даден моментс реални пари-борсите
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какво е заемът 1Един човек идва и ви казва-Ще ми дадеш 10 000лв за 10 години,по 1000 на година - това е рекет и е престъпление.2Същия човек идва и ви казва-Ще ти дам 10 000 но ще ми върнеш 20 000 за 10 години(10%лихва)-това е същото като горното но не е престъпление,защо.Защо ти ще си го причинишзащото имаш някаква нужда,ако нямаш,тя ще бъде създадена.И в края,банката без да си мръдне пръста,просто чакайки,ще вземе от теб твоя собственост,колкото е началната сума,плюс че си върнал нейното
61
0
 
8
 
! Отговори
БъраБъра преди 4 години
Адмирации!Жестоко!Яко!Българка!"Г-жа Георгиева призова напредналите икономики да "облекчат финансовите условия", за да се осигури "поток от кредити" за реалната икономика."Сега остава, само някой да се върже на просията!
60
0
 
11
 
! Отговори
Кончо преди 4 години
Аха!Време някой да забогатее за сметка на някой, който ще задлъжнее 😉
59
0
 
9
 
! Отговори
явер преди 4 години
Ако членовете на из родената фамилия,собственици на МВФ,ФР,СБ,СТО,СЗО,сметките им излязат криви и ги набара тоя вирус дето го пуснаха,един жив няма да остане от тях, с тия деформирани гени от кръвосмешенията.
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВарнаПарите ги държат американците и по-малка част ги държат англичаните,останалите са статисти.
57
1
 
8
 
! Отговори
До гларуса от Варна преди 4 години
Младеж,първо това не фонетичен форум в който да си мерим "чурките"Второ, икономиката такава каквато я познаваме е нещо което не се"учи"тя се налага от"режисьорите"ние просто сме Статисти. Трето,случващото се сега е нещо различно,паниката която е обзела даже и"режисьорите" говори именно за това. Кой крив,кой прав времето ще покаже,лошото е,че ние винаги ще бъдем от страната на "булката" Лека на всички!
56
4
 
3
 
! Отговори
До гларуса от Варна преди 4 години
Пак не си наясно,твърде много информация "береш"от Нет'я,какво значи зануляване на"дълг"във валутата която ти(САЩ) си наложил като световна Еденица,и можеш да си разиграваш Коня както решиш!Нима"зануляването"както казваш трябва да мине и през колапса на твоята(на САЩ)икономика?
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВарнаДълга на САЩ е към самите тях,чудех се защо е частна банката и печатницата за пари ,а не държавна,защото те ще дължат пари на частна фирма,която ще фалира,а държавата им няма да фалира,освен това, печатницата за пари е в тях,МВФ и Световната банка също са техни и те ги контролират.Те не искат пари,а власт и цялата планета да е тяхна собственост.
54
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Готви се ку.р капан за света,не само за Европа,явно затова англичаните се изнизаха от ЕС,но и техния БРЕКЗИТ забоксува с тоя вирус.Готви се окончателното поробване и контролиране на света,както и на всеки човек от планетата,а може и да изтрепят и част от населенито,както става с този коронавирус.
53
0
 
0
 
! Отговори
Каза петрола преди 4 години
Не златото. Прочети си поста внимателно
52
6
 
5
 
! Отговори
Варна преди 4 години
Русия и Китай взети заедно ще доминират през следващите години за добро или за лошо. Военните разработки на руснаците с военен бюджет 80 млрд по нищо не отстъпват на американските. А военния бюджет САМО за военните операции на САЩ е повече от 150 млрд. Тоест имаме почти равенство. САЩ им омекват капачките. Признават го и те. Поинтересувай се с малко американски канали ако знаеш английски. Признават го и единствения начин е някаква случка която да занули света. А дълга на САЩ?
51
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Драгалевският приватизатор къде го скрихте,дайте му думата да изръси нещо уникално.
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се прави на гламав,питах те за Златото като Падащо убежище,защо Пада цената???
49
2
 
3
 
! Отговори
До гларуса от Варна преди 4 години
Пич какво са 10 милиарда Китайски "инвестиции" както казваш,на фона на таз вечерното Размазване на Дъртия,след което загубите се изчисляват в стотици Милиарди-$

Спонсорирани публикации