Волейболната звезда Нгапет в болница с коронавирус

Той е съотборник на национала ни Цветан Соколов
20 мар 2020 11:12, Елка Василева
4
Волейболната звезда Нгапет в болница с коронавирус
Ървин Нгапет. Снимка: ВК Зенит, Казан

Звездата на националния отбор на Франция по волейбол Ървин Нгапет е заразен с коронавирус и в момента е в болница. Новината потвърди лично волейболистът, който е съотборник на българския национал Цветан Соколов в Зенит (Казан).

"Дадох положителна проба за COVID-19 преди седмица. Най-трудното премина, имах много тежки три дни, но вече съм по-добре и ще напусна болницата до седмица. Призовавам всички да си останат у дома", заяви Нгапет в профила на руския клуб в Тwitter.

Във вторник властите в Казан обявиха за първи случай на заразен с коронавирус в града - гражданин на Франция, чието име не беше съобщено.

"Тестът му за вируса в положителен. Той се завърна от Франция, но не е имал контакти с никой от отбора. Почувствал е, че има висока температура, бил е сам, семейството му е във Франция. Обадил се е на лекаря на отбора и ние веднага реагирахме. В момента състоянието му е добро, но две седмици ще бъде под карантина", коментира за ТАСС генералният директор на клуба Илхам Рахматулин.

29-годишният Нгапет играе за Зенит от 2018 г, припомня БНР.

От клуба съобщиха, че французинът е бил за няколко дни в родината си и се е върнал с вечерен полет. На сутринта се е обадил на лекаря на отбора, за да му съобщи, че има простудно заболяване и медикът е реагирал веднага и адекватно. Той е изпратил екипиран екип на Бърза помощ, който е закарал Нгапет в болницата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Психозата мачка яко. Много фалирали държави си измиха ръце с този грип. И театъра става все по осезаем, сега и военното кино ще започне да снима... Цирк
1
1
 
3
 
! Отговори
Мда до 1 преди 4 години
Възножно е и ти да си заразен без да знаеш, но няма кой да ти направи тест. Разнесохте психозата, радвайте и се.

Спонсорирани публикации