За една седмица: COVID-19 затвори и Божи гроб

Мярката може да бъде удължена
26 мар 2020 15:53, Нели Христова
18
За една седмица: COVID-19 затвори и Божи гроб
Снимка: БГНЕС

Коронавирусът затвори и Божи гроб в Йерусалим. Храмът на Гроба Господен е затворен за една седмица заради пандемията от коронавирус, заяви пред Ройтерс представителят на Асамблеята на католическите ординарии в Светите земи Абу Насър, цитиран от БГНЕС.

„Църквата на Гроба Господен е затворена от 17:00 часа в сряда. Разбира се, църковните водачи изразиха разбиране. Първоначално се прие, че указът е валиден за една седмица, въпреки че никой не знае колко дълго ще продължи тази криза”, каза Абу Насър.

Според него решението е взето след среща между израелската полиция и църковните лидери. 2369 души са заразени с коронавирус в Израел, петима са починали.

Божи гроб е главното светилище на християнския свят. Представлява гробницата в скалата, в която според Евангелията е бил погребан Исус Христос след разпъването му на кръста, и преди Възкресението Христово. Божи гроб е под олтара на църква „Възкресение Христово“ в Йерусалим.


18
Още от Наука
Астронавтите за изолацията: Разберете, че го правим с по-висша цел!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
vlady преди 1 седмица
Уместно е арменската църква да работи макар и с предпазни мерки за да могат жителите на Йерусалим да подават жалби.
12
1
 
6
 
! Отговори
Гундяевци преди 1 седмица
Стига сте им викали ''нашите'' свещеници. Ще станат наши, когато започнат да служат на родината си. А не до един да са ченгета на служба на Масква. Каквото им нареди оня с антенката, това вършат.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ама Гавриал от Ловеч друго каза.
10
1
 
4
 
! Отговори
Lupo est преди 1 седмица
Не само те, гръцката църква, румънската, Вселенската патриаршии затвориха всички храмове и казаха на миряните си да се пазят. Само нашите попове няма да допуснат да им развалят хубавия бизнес по Великден.
9
0
 
5
 
! Отговори
Савел преди 1 седмица
Човек носи вярата с себе си. Да ходиш сега на църква си е чиста показност, която Христос е изобличил у фарисеите и книжниците. Стойте си у вас, пазете близките си.
8
1
 
3
 
! Отговори
За фанатиците преди 1 седмица
Идвало цунами, но един поп отказал да го евакуират и само казвал “Няма да дойда с вас, мен Бог ще ме спаси“.
Водата придошла и доплувала спасителна лодка, но той пак “Няма да се кача, мен Бог ще ме спаси“.
Накрая прелетял хеликоптер, но той пак казал “Отлитайте си, мен Бог ще ме спаси“.
Накрая започнал да се дави и извикал “Боже, защо не ме спаси?“
Отгоре се чул глас “Абе аз на тебе колко транспорт ти изпратих???“
7
3
 
4
 
! Отговори
Дъските преди 1 седмица
Да ходищ на църква и да се молиш на въображаеми приятели по каквато и да била причина е загуба на време. Да ходиш на църква в условията на пандемия, поставяйки с риск здравето и живота на всички около тебе, вкл. и на близките си, е пълен и.иотизъм. В такива моменти се изобличава пс.хопатията на вярващите.
6
2
 
2
 
! Отговори
Цецо Мен преди 1 седмица
До 5
Въпросът е риторичен нали?
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Поздравления за духовните водачи на Божи гроб. Нака те дадат пример на самозабравилите се наши отчета. Ако са толкова загрижени за паството си, защо не са солидарни с мерките за сигурнст, както например много други поместни църкви.
4
2
 
5
 
! Отговори
Манол преди 1 седмица
Фанатиците са готови да рискуват живот на хиляди невинни само за да си извършат мракобесните ритуали. За фанатика човешкият живот няма никаква стойност. После имбецилите ще земат болнични легла и апаратура, вместо да се помага на нормалните хора.
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До УЖАС!

Добре ли сте?
2
2
 
7
 
! Отговори
УЖАС! преди 1 седмица
До: номер 4

Ако си такъв "православен християнин" като нашия премиер, който откак взе властта почна да ходи непрекъснато по църкви, да се среща с попове и да се кръсти неистово, то липсата на светлия празник едва ли ще ти се отрази особено тежко.
Нека всеки българин сложи ръка на сърцето си и поне пред себе си да признае доколко е вярващ! Сигурен съм, че резултатите ще бъдат като тези за коронавируса: Официално всички сме вярващи, неофициално можем ги съберем на един стадион всичките.
1
10
 
3
 
! Отговори
УЖАС! преди 1 седмица
Ами сега? Исус няма да може да излезе от гроба!
Как ще възкръсне тогава? Ще отменят и Великден тази година, така ми се струва.