"Апартаментгейт", но спад в цените на имотите нямало да има

Браншът разтревожен от негативните внушения към гилдията
Обновена: 24 мар 2019 19:00 | 24 мар 2019 19:00, Екип на Investor.bg
169
"Апартаментгейт", но спад в цените на имотите нямало да има
Снимка: Pixabay

Скандалът с апартаментите на властта няма да доведе спад в цените на имотите, прогнозира кредитният консултант Тихомир Тошев пред bTV.

Още по темата
По думите му цените в столичния квартал "Изток" най-често са между 1500 и 3000 евро на квадратен метър.

Справки в две компании за недвижими имоти показват, че в последната година сделките за старо и ново завършено строителство в квартала са сключвани при средна цена от около 1520 евро на квадратен метър.

Когато става въпрос за луксозно ново строителство, цените най-често започват от 2000 и стигат до рекордните 4000 евро, уточнява кредитният консултант.

Националната асоциация на строителните предприемачи е разтревожена от създаващото се негативно внушение към гилдията, посочват от браншовата организация в свое отворено писмо до медиите. Поводът за изявлението е ескалиралият скандал с имотите на министри и депутати, добил популярност като "Апартаментгейт".

От Националната асоциация на строителните предприемачи се обявяват категорично против опитите акцентът на обществения дебат да се измести от същността на проблема върху производителя. Според организацията е недопустимо едно от малкото останали производства, които създават работни места, да бъде въвлечено в "големи политически битки".

Асоциацията подкрепя прозрачността, законността и етичността в този така значим за българската икономика бранш и винаги сме настоявали тези принципи да се спазват от всички заинтересовани страни - предприемачи, граждани и институции, подчертават от там.

Още икономически новини четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
23
 
! Отговори
Легендата преди 5 години
От чисто психилогическа гледна точка не виждам как някой ще се съгласи тепърва да купува на тези цени като гледа колко много мижжитурки се сдобиват с по-хубави апартаменти за 1/3-та от същата сума. Общо-взето всички си получиха заслуженото с този скандал.Прочети още на: https://dnes.bg/index/2019/03/24/apartamentgeit-no-spad-v-cenite-na-imotite-niamalo-da-ima.405513
19
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаме апартаменти с цени 630 евро на квадратен метър. И ние сме хора, не само политиците.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука е пълно с утописти. Комунизмът е там зад Витоша и скоро ще дойде в софийското поле - ще се раздават кутийки без пари.
17
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
защо не слождат двоен данък за всяко жилище отгоре?2-ро жилище - 2x3-то жилище - 4x4-то жилище - 8x...Ама как да приемат такъв закон когато политиците са тия с много апартаменти?
16
0
 
45
 
! Отговори
АртексГЕЙТ преди 5 години
Глупости, цените на апартаментите на "Артекс" в кв. "Изток" са по 600 евро за кв.м.!!! Който не вярва да пита Тетка Цацева и Цецо Асансьора!!! ОСТАВКАТА 3 е спасението за България!!!
15
1
 
28
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Пак започва да се надува балонът на цените на жилищата. 1000 евро на квадратен метър? В София заплатите наистина са по-високи, но чак пък толкова. Чака ни кога да е една финансова криза ( а при капиталистическата икономика те са периодични) и банките пак ще разпродават жилища чрез съдия-изпълнител.
14
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МИНАЛАТА СЕДМИЦА ДОЙДЕ АМЕРИКАНСИКЯ ПОСЛАНИК И ПОСЕТИ МС. СЪЩИЯ ДЕН РАЗКАРАХА УПРАВИТЕЛЯ НА МС ДИМИТЪР КОСТОВ. СЛЕД ДВА-ТРИ ДЕНА ИНТЕРПОЛ ИЗЛЕЗЕ С НОВИНА ЧЕ СВАЛЯ ОБВИНЕНИЯТА ОТ ДЪЩЕРЯТА И ЖЕНАТА НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ. СЛЕД ОЩЕ ЕДИН ДЕН РАДИО СВОБОДНА ЕВРОПА ОБЯВИ ИМОТНИТЕ СДЕЛКИ НА ЦВЕТАНОВ. ЦВЕТАНОВ ЯДОСА ГОСПОДАРИТЕ В САЩ - ЗАТОВА СЕГА ОТИДЕ ТАМ.
13
0
 
34
 
! Отговори
Промоция преди 5 години
Купете един, получавате шест!
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 10Думата "морал" значи ли нещо за теб, Андрешко!?Или си го харесваш такъм корумпиран, щото си мечтаеш да си като него!?
11
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Себестойността на м2 на Артекс е 500 евро, а продават на 2,5-4х. Останалите ,които строят едно към кесим имат себестойност 200-300 евро м2, а продват на 1000-1500. Смятайте какво дране на "матряла" пада...
10
1
 
36
 
! Отговори
В.Колева кумата преди 5 години
Разбрах че има апартаменти на промоция в София. Цената не е важна,аз съм зам.Министър в кабинета Борисов 3 , Цветан Цветанов ми е Кумец!
9
45
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** завидя на Цветанов, че е кадърен и оправен, а те лузъри. Това си е национална черта да гледаш в чуждото канче.
8
0
 
21
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Апартамента ни свързваи пак той ни дели.Апартамент купи бързо,пишман УЖ политик.На това аз ме казвамлесен живот.Будалите изплащатапартаменти до гроб.Апартамент е готовбългарски политик,с далавера да купиевтино всеки миг.С тези сделки (не)знайни,за луксозен палат,апартаменти сънувабедния електорат.Много скъпо излиза,апартаментна любов,*** вечно е в криза,във валат, стар и нов.Апартаментно ни плашат,с имотен балон,а поскъпва квадрата,без пазарен закон.
7
1
 
21
 
! Отговори
Спад има и.. преди 5 години
..ще има , ама само за определени политици ;)
6
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално е, когато всичко живо щурмува София, цените на жилищата постоянно да растат. Така че, няма партия която да спре това, каквито и внушения да се правят.
5
2
 
57
 
! Отговори
Един преди 5 години
Гледам тази вечер БТВ и от това, което виждам става ясно, че САЩ твърдо са решили Бойко и Цецо да не са повече управляващи.
4
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При среден доход от по 900 до 1200 лева в София и по 500 до 800 лева извън нея, направо се чудя - КОЙ СИ ПОЗВОЛЯВА АПАРТАМЕНТИ, КОИТО МУ ИЗЛИЗА ЦЯЛАТА ЗАПЛАТА ЗА ГОДИНА, ЗА ДВА КВАДРАТА ?!
3
2
 
33
 
! Отговори
Цецка Цачева преди 5 години
И аз искам да купя апартамент в София!Цената не е от значение!
2
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
що за безмислена статия, колко българи могат да си позволят тази цени, дразните бе. Кво ме интересува 0,1% богатсши какво си купуват.
1
3
 
49
 
! Отговори
Цветан Цветанов преди 5 години
Купувам апартамент в София, цената няма значение!