Сексът и мастиката

Айде на дините! И си пазете мигача. Или как най-хубавото на поп фолка – а именно сексапилът, превзе рекламата на най-пивката лятна напитка след бирата
16 юни 2007 13:18,
65
Сексът и мастиката
Поп фолк звездата Галена се превърна във флагман на сочните дини това лято. Снимка: АПРА
Силуетът на дините

Едно е сигурно. Лятото е горещ сезон. Секс сезон. И по нашите географски ширини – мастика сезон.
Облаци (от тези с ментата с дъх на анасон), моренце, и за къде тази цялата идилия без някоя готина мацка.

Логично е рекламата на този продукт да заложи на много секс. А у нас най-продаваният е поп - фолк сексът.

Всъщност това е най-привлекателната част на тази индустрия – леят се форми, овали и такива подобни, привлекателни за масите работи.

От няколко години най-остри конкуренти на пазара са две марки родна мастика – “Пещерска" и "Карнобатска".

И двата производителя, респективно "Винпром Пещера" и "SIS Industries" заложиха здраво на поп фолк звезди за привличане на купувачи.

Всъщност от “Винпром Пещера” досега залагаха на елегантните форми на топ манекенки като бившата Мис България Маги Вълчанова и сестри Шехтови.
Тази година обаче те свърнаха към поп фолка в лицето на Емилия и Галена, но оставиха в рекламния си клип сексуалните закачки, с които техните реклами са популярни.

От техния конкурент пък за втора поредна година заложиха на Преслава.

И докато миналата година певицата само се разхождаше на яхта, сега клипът има сюжет, в него е включен един от най-познатите български актьори Павел Попандов. И един мигач.

Според сценария на клипа Преслава удря мигача си, а “Павката” остранява повредата на чаша мастика.

Използвана е и най-култовата реплика (е малко изменена за нуждите на рекламата) на Катето Евро от “Оркестър без име” (може би Катя трябваше да си я патентова тази реплика)...”Една песен за ...” В случая за един счупен мигач.

Отговорът на другата мастика е...в дините.

В нейният рекламен клип действието се развива на плажа и двама левенти преследват русокосата мацка, носещи дини, привлечени като магнит от задните й части. И от дините, разбира се.

"Как са напращели..." казва единият, след като са настигнали блондинката на бара в плажно завдение. "И са сочни", отвръща Емилия.

Естествено става дума за дините, какво си помислихте.

След това се появява и втората звезда в клипа – Галена в ролята на барманка, сложила сутиен с динена декорация.

"Друго си е сезонът на дините", проронва единият от двамата, изкушени от дините мъже.

Всъщност сценарист и на двата конкурентни клипа е Генчо Генчев, бивш криейтив директор на "Белла България".

Той седи зад една от най-известните и запомнящи се реклами през последните години - "О, Пепи!" за кренвиршите "Леки".

В момента Генчев е част от екипа на продуцентската компания “СИА Адвъртайзинг” (същата, която продуцира БИГ Брадър, “Вкусно” на Ути Бъчваров и т.н.).

Според създателите на динената реклама, добрият вкус не е прекрачен, а всичко е въпрос на ирония и закачливост.

Рекламната кампания се върти от доста кратко време, за да бъдат направени изводи, дали посланието е прекалено сексуално и обидно.

Най-сигурният показател за това ще бъдат продажбите.

И ще се види дали мигачът или дините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
az преди 16 години
Tova ne e li Mariq?
17
1
 
2
 
! Отговори
Venka преди 16 години
Koi kakvoto moje shte pravi,koito imama si ima koito nqma shte si napravi ....golemi ..taka si e a koito nqma i pari i ....togava jalko ..kasmet
16
1
 
2
 
! Отговори
sladkata преди 16 години
I preslava,i emiliq i galena sa se spravili super s reklamite i naistina sa neveroqtni!!!
15
1
 
2
 
! Отговори
nema преди 16 години
съгласен съм напълно с коментар 14......
14
1
 
2
 
! Отговори
"наивник" преди 16 години
Не мога да разбера,защо е това недоволство и тия разгорещени коментари?!!След като в България....едва ли не е ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА,от всеки канал да се лееят на килограм,както *** сапунени сериали,също така и "музиката на народа",т.е. така нареченият поп-фолк!Само по тоя начин,ще може да се "формира" затъпяло и зомбирано общество,чрез което политиците да могат да си манипулират "масите",като глина!!!Затова всечко ни е такова,поп-фолкаджийско-и политиката,и изкуството,и забавлението,и мисленето.....така че и рекламите няма да останат по-назад от "модните тенденций"!!!ДЕРЗАЙ БЪЛГАРИО!!!*** НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА!(Херодот)
13
1
 
2
 
! Отговори
sugar_angel преди 16 години
тая реклама не е лоша,но е доста..............(разкрепостена) за да се пуска по всяко време;Иначе никой не отрича,че силикона изглежда добре :):):):):)
12
1
 
2
 
! Отговори
Expel|Y| преди 16 години
pff..Taq e samo Za ****
11
1
 
2
 
! Отговори
Пешо Мотиката преди 16 години
Тая Галена какво наистина рекламираше? Че от гледане на циците и не мога да си спомня какъв алкохол се рекламира в рекламата....
10
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
mnogo sa i dobre cicite, dori mastika ste propia:))))))
9
1
 
2
 
! Отговори
juliiiii преди 16 години
na taz ovca cicite i nav1nka tr1gnala reklama da prai!pyyyyyyyyyyyyyy!...
8
2
 
2
 
! Отговори
полулумпен преди 16 години
Пълно лумпенизиране на населението. Обсъждат се теми като Слави Трифонов, задниците и циците на чалга-певиците, Биг Брадър, салам, салати, ракия... *** ценностната система. И после американците ни виновни, че се самонаказваме с простотията си... Като някакви влечуги сме.
7
1
 
2
 
! Отговори
bezime преди 16 години
от толко цици, сутиени, мацки и т.н. аз като се замисля не мога да се сетя какво рекламира Преслава в оная реклама за мигача и тая реклама с Емилия и Галена с дините, щото може и да е просташко, но като пуснат такава реклама аз много не гледам кво рекламират, а им гледам очите :) като цяло в България са малко рекламите които са добри, повечето са *** и като ги пускат по тв аз сменям канала, докато свършат рекламите......
6
1
 
2
 
! Отговори
баба преди 16 години
В колко от чуждите реклами на алкохол се развяват голи мацки?
5
1
 
2
 
! Отговори
еби му майката преди 16 години
А бре Генчо, предводител на тъпотията и олигофренията в България. Напрегни си пилешкия мозък за нещо достойно за годините СЛЕД пубертета.
4
1
 
2
 
! Отговори
милен преди 16 години
просттия до шия, нема такава *** ниска креативност, наитоисн! това ли са закачки? като от некой боста както се *** бера4ите! простотя страшна!!! тоя генко е *** цървула мръсен, ***. леле ужа. като рекламата за таа ракия с некъв дето жена му месеи салата и тоя се налива с ракия, *** си колко сме зле. а на таа курв ай се вижда зърното, това е селско, бе нема никва зака4ка. харесва ми иронията в статията.
3
1
 
2
 
! Отговори
Slav преди 16 години
Сексът продава по цял свят. Защо в България да е по-различно. Момичетата са секси нека се показват. А дали някой въобще е запомнил какво рекламират....е това е малко вероятно! Приятно и слънчево лято на всички!
2
1
 
2
 
! Отговори
k преди 16 години
ааа Генчо Носталгията ли бе...близко да се досетиш - няма кой друг да измисли такова безумие - след 'о пепи', 'шпек за америка' и 'не спира влака...' са дини и мигачи. *** гадта. *** неприятните реклами. *** ниско креативното *** - ако не адаптира някой филм или реплика, който всички знаят не може. И ако това е качествена реклама...Направо ти става тъпо, че живееш България, щото хората им се кефят. Селяния до шия.
1
1
 
2
 
! Отговори
дизи преди 16 години
Евалааааа!