Работещите майки възпитават по-добре

Все пак трябва да се запази балансът между работата и семейството
27 окт 2010 15:50,
6
Работещите майки възпитават по-добре
Снимка: БГНЕС

Децата, на работещите майки имат по-висок интелект и се справят по-добре в училище. Така смятат учените от Калифорнийския университет.

Според тях жените, които се връщат на работа, преди децата им да навършат три години, влияят по-добре, отколкото майките, избрали да стоят у дома.

По-рано се считаше, че домакините възпитават по-добре децата си, тъй като могат да им посветят повече време и по този начин да предотвратят много от възникващите проблеми, пише aif.ru.

Резултатите от новото изследване обаче показват, че професионалната заетост на майката оказва по-скоро положително влияние. Това важи най-вече за семействата с по-нисък доход.

Според учените професионалната дейност, явяваща се източник на доходи, понижава стреса.

Освен това поддържащата се във форма жена, имаща по-широк кръг от интереси и контакти, е най-добрият пример за подражание.

Учените все пак напомнят, че трябва да се запази балансът между работата и семейството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: домакинямайка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Ани преди 13 години
Пълни глуспости ! Как може изобщо да се сравнява вниманието,което майката ще даде на малкото си дете като е в къщи по цял ден с това на жена,върнала се изморена от работа и имаща 4-5 часа да напазаи,наготви,подреди къщата и да обърне внимание на мъжа и на детето си ! Кога ще й остане време да има интереси,различни от гледането на телевизия преди заспиване ? Тази жена няма ли да си почива и спи ?! Жената,когато е в къщи ще има време да почете книга,когато детето спи,да излезе с приятелки и т.нат
4
0
 
4
 
! Отговори
Хм преди 13 години
"Според учените професионалната дейност, явяваща се източник на доходи, понижава стреса." - аха, аха - да те ядосват всякакви *** цял ден, пък вечерта ще си спокоен и усмихнат и само ще гушкаш децата...работата на тия "учени" май е платена от съюза на работодателите... пиндоска работа... оправдават си мизерното майчинство - по 2 месеца макс им се полага на жените там...
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прекрасна причина да вдигнем възрастта за пенсиониране
2
2
 
6
 
! Отговори
коментар преди 13 години
абсолютно съм съгласна с проучването. Личния пример е най-важен
1
4
 
5
 
! Отговори
мелодия преди 13 години
Глупости