Sorry, брюнетки. Русокоските печелят повече

Родната теория "русо гладно нема" се потвърждава във Великобритания
Обновена: 3 яну 2011 14:46 | 30 дек 2010 07:01,
109
Sorry, брюнетки. Русокоските печелят повече
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Въпреки че ги смятат за наивни и глуповати, блондинките печелят повече от тъмнокосите дами, пише британският Daily Mail.

Вестникът се позовава на изследване на верига магазини, според което средностатистическата блондинка печели 23 150 британски лири годишно, брюнетката – 22 586 лири, а червенокосите жени – 22 237 лири.

Много русокоси момичета признават, че нямат нищо против да ги смятат за лекомислени и дори често обръщат това в своя полза.

Повечето от анкетираните блондинки са казали, че макар и да печелят добре, в службата не ги взимат много сериозно.

Брюнетките се чувстват по-уважавани на работното място, но това, оказва се, не им помага много за заплатата. 80 на сто от анкетираните тъмнокоски казват, че тежат на мястото си. Те обаче не печелят повече пари, а често им се налага да работят извънредно.

Червенокоските пък са най-склонни да сменят работата си в стремежа към по-високи доходи или по-добри условия на труд.

За разлика от тях брюнетките предпочитат да работят на едно място с надеждата да успеят да се изкачат по служебната стълбица. Тъмнокосите са и по-сребролюбиви – почти всяка пета признава, че най-важното в работата й е заплатата.

Блондинките обръщат повече внимание на добрите отношения с клиентите и с колегите – за тях е важно да създават нови приятели в офиса.

Най-амбициозни са рижите момичета, показва още изследването. Всяка втора казва, че има амбиции и затова те са склонни да работят и вкъщи.

Оказва се, че смятаните за глуповати блондинки всъщност са и по-образовани – много повече русокоси жени имат дипломи за висше образование.

Дали цветът е естествен, или получен след боядисване, не се отразява върху заплатата и върху отношението на околните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: блондинка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е, това е! Още днес отивам да се изруся и на 3-ти ще поискам увеличение на заплатата! Де, да знаех, че ставало толкова лесно? Пък аз глупачката му с глупачка да взема да се старая, а цялата работа била в цвета на косата! Днес.бг благодаря за безценната информация! :-))
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А кой гарантира , че не са лъгали по време на ИЗСЛЕДВАНЕТО ? Та жените лъжат за всяко второ нещо : Как се казваш -ИСТИНА ; На колко си години - ЛЪЖА ; От къде си - ИСТИНА ; С какво се заянимаваш -ЛЪЖА и т.н.
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз не знам само , кой им плаща на тези хора за подобни "научни" проучвания ?!?!
40
1
 
9
 
! Отговори
Млад разбирач преди 13 години
Каквато и на цвят коса да имат жените са едни прекрасни и нежни създания.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
34 много добре го е написал работим за да ядем ;)
38
0
 
3
 
! Отговори
Писи преди 13 години
Тук не става въпрос за това дали си генетично рус или не, а за това дали искаш да те имаш 'руса визия' или не :-)
37
4
 
2
 
! Отговори
Баща ми бояджията преди 13 години
Момчета, а какво ползвате за боядисване - обикновена четка или валяк? Или пък имате компресор с пистолет за боядисване?
36
2
 
14
 
! Отговори
Кристина преди 13 години
Много пъти съм оставала с впечатление, че цвета на косата няма значение за умствените способности, нито пък пола е определящ. :) От всички "модели" има всякакви видове :))
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а какво става с брюнетките с руси кичури?
34
1
 
8
 
! Отговори
Ръжда-мастер преди 13 години
До No.24:Абе не знам защо пишеш тук, ама ще ти отговоря (защо - също не знам):1. Сега не е подходящ момент, защото е необходимо преди боята да няма никаква влага. Избираш един пролетен слънчев топъл ден, за да се напече хубаво вратата;2. Изчистваш старателно цялата ръжда;3. Нанасяш преобразувател за ръжда;4. Грундираш;5. Боядисваш.Ако изпълниш всички стъпки прецизно, вероятно 10-на години не би трябвало да имаш проблеми с ръжда.Аз карам Opel, повярвай - разбирам от ръжда...
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе да бяхте сложили поне снимка на естествено руса за статията. Толкова ли не намерихте в гуглето снимка на естествено руса мадама?
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Русо гладно нEма?!......Dnes.bg,cмoтанEци.
31
0
 
23
 
! Отговори
kotarak преди 13 години
Като им гледам годишната заплата, и като сравня със средната в България излиза, че ние сме на ниво ***(Работиш за да ядеш).
30
4
 
10
 
! Отговори
нел-брюнетка преди 13 години
...ГРЕШКА...не РУСИТЕ...а ИЗРУСЕНИТЕ...ВСЯКА ЖЕНА НА КОЯТО И ЛИПСВА ДОСТАТЪЧНО САМОЧУВСТВИЕ...ПРОСТО СТАВА ИЗРУСЕНА...МИТКО ПАЙНЕРА ЗАЛАГА НА ТОВА...
29
2
 
9
 
! Отговори
Друга руса преди 13 години
Само така, Русокоске! Весели празници!
28
6
 
21
 
! Отговори
Русокоса преди 13 години
Виждам, че повечето от форумистите взимат на шега написаното в статията. Аз се почувствах благодарна на "Дейли мейл" за това изследване, а също и удовлетворена от резултатите от изследването. От личен опит мога да споделя:1. Поне в Бг мъжете харесват естествено русите жени и не ги подиграват заради цвета на косите (изключвам злонамерените простаци).2. Проблеми създават уж "приятелките" и част от колежките - женската злоба е като змийска отрова.3. Имах отличен успех без зубрене и без ***.
27
0
 
0
 
! Отговори
sofokkal преди 13 години
i shumat im....
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Съсипа страната това правителство!
25
0
 
12
 
! Отговори
баи хуЙЙ преди 13 години
Потърси съвет във форум bgmama .Тук се разискват само сериозни теми за истински мъже, а не някакви гаражни врати ,грундове, бои и т.н.
24
4
 
6
 
! Отговори
Динко преди 13 години
23150-22586=564 Разлика в пари между блондинка и брюнетка.23150-22237=913 Разлика в пари между блондинка и червенокоса.Разликата може и да се заработи и по друг начин белким се изравнят всички.