Плъхове на Даунинг стрийт 10, залагат капани

В резиденцията на британския премиер обмисляли и да си вземат котка
27 яну 2011 22:28,
18
Плъхове на Даунинг стрийт 10, залагат капани
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Даунинг стрийт – световноизвестната улица в центъра на британската столица, където на № 10 и 11 са разположени резиденциите на премиера и министъра на финансите на Великобритания – били посетени от фирма по дератизация, или унищожаване на мишки. Специалист от фирмата донесъл капани и отрова, съобщава ИТАР-ТАСС, като цитира британските медии.

Визитата била свързана с неочакваната поява на гризачи в непосредствена близост до премиерската резиденция. Този факт привлякъл общественото внимание във Великобритания, след като през януари плъх попаднал в кадър на ВВС, а след това – два пъти по ITN. Сюжет с плъхове на стълбите на вратата с номер 10 моментално станал хит по телевизиите и в интернет.

На Даунинг стрийт 10 дори започнали обмислят да си вземат котка, която да лови гризачите. Във вторник официален представител на британския премиер Дейвид Камерън заявил, че все още няма решение по въпроса, но „има фракция, която се застъпва за котката”.

Британците още помнят знаменития котарак Хъмфри, който лишавал от спокоен живот мишките и плъховете на Даунинг стрийт през 90-те години на ХХ век. Той даже си спечелил прозвището Мишия командир.

Този път специалистът по дератизация се отправил към Даунинг стрийт 11 и поставил капани в градината на министъра на финансите Джордж Озбърн. Смята се, че там под храст се крие семейство плъхове, охранен представител на което душел пред парадния вход на премиерската резиденция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
10
 
! Отговори
Атила Български преди 13 години
До цялата гнусна еврейска и поюдейчила се малограмотна ужевропейска пасмина, по- конкретно до еврейската мутра с раздвоения език с гадното име- уилър и номер- 12, който хвърля змийска отрова срещу БЪЛГАРИЯ, до т. нар " европеец" с номер- 8, до махащия за привет от лондон с номер- 7 въпрос с понижена трудност към всички вас- как се казва женската на плъха?
14
1
 
12
 
! Отговори
Елена преди 13 години
Ха-ха! Веселяшка статия! :)
13
2
 
10
 
! Отговори
London преди 13 години
Idiots !!!!
12
9
 
12
 
! Отговори
George Wheeler преди 13 години
По тази логика в България изобщо не трябва да има мишки - корабът отдавна е потънал!
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я! Сергей Станишев се преместил на Даунинг Стрийт 10?
10
2
 
18
 
! Отговори
Въййй преди 13 години
А нали знаити ко'стаа когато изпълзят плъховете? Корабът потъва :D
9
12
 
8
 
! Отговори
на 21 години до атил преди 13 години
всеки със средно обазование и никакви умения ще каже че е гадна ... типичен българин прос и разбира от всичко и аз може да съм прос но поне не казвам на бялото черно
8
11
 
13
 
! Отговори
Европа преди 13 години
Това селянче атила сто процента има горчив опит от Великобритания. Напълни набързо форумът с глупости под различни никове. Пазете се от псевдо патриоти, те са жертва на прекомерна чалга и лекарство за тях няма.
7
14
 
17
 
! Отговори
Привет от Лондон преди 13 години
Ето че и истинските плъхове изпълзяха. Разликата е че те са алкохолизирани,чалгаризирани вонящи селски плъхове. Предпочитам тези тук в Лондон.
6
10
 
21
 
! Отговори
ходил бродил преди 13 години
абе то целия препикан остров го пиши бегал,само студ,мъгли,плъхове и гарги,хора няма,ония там са подобия на човеци,по близки са до плъховете,не се къпят и само пият и се дрогират,не им се работи иначе претенциите големи,жените им и те дебели и некъпани,половината мъже гейзери,пълно с пакистанци и всякаква друга ***,дъжд през цялата година,абе мани мани
5
14
 
22
 
! Отговори
Атила Български преди 13 години
Англия ли, че това не беше ли кралството на плъховете??? По- гадна държава от Англия и т. нар. Великобритания няма!!!
4
12
 
32
 
! Отговори
do 3 преди 13 години
И аз мислех като теб ... че БГ е най-лошото място на света, но след като пътувах доста се убедин, че БГ е цвете.Съвет към теб - излез за малко навън и тогава коментирай пак. Най-лесно е да критикуваш от собствения си хол на диванчето.
3
17
 
20
 
! Отговори
11 преди 13 години
Ком. 1 "Мрачно, студено, гадно и тъжно място" - реших, че говориш за София. Ком. 2 "По-големи плъхове от английските политици няма" - Има, имаа...Вие и двамата бъркате Англия с България :))
2
11
 
27
 
! Отговори
Атила Български преди 13 години
Всяко живо същество се стреми да се събере със себеподобни. По- големи плъхове от английските политици няма!!!
1
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лондон е доста мрачно, студено и гадно място ... тъжно място бих казал ...не ходете там освен по работа. Това важи за цяла Англия.