Австралийски свещеници шокираха с изповеди

Само 40,2% от тях осъждат сексуалните отношения преди брака
2 мар 2011 21:30,
39
Австралийски свещеници шокираха с изповеди
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Австралийски социолози провели анкета сред 1550 действащи и 160 бивши свещеници, с цел да разберат техните възгледи за живота и църквата.

Макар че едва 542 от тях дали писмени отговори на въпросите, благодарение и на проведени интервюта социолозите издали книгата "Our Fathers", която шокира обществеността, съобщи Sydney Morning Herald.

Резултатите от анкетата показват, че 47,4% от свещениците смятат работата си за прекалено натоварваща. Едва 35,4% от тях са на мнение, че епископите изпълняват добре задълженията си, а 43% споделят, че не са усетили грижовността на епископите към себе си.

Почти 65% считат, че Ватиканът не разбира проблемите, стоящи пред съвременните свещеници. Едва 19,2% от анкетираните божи служители са на мнение, че използването на контрацептиви от съпружеските двойки е грях.

Все още почти 70% от свещеници не възприемат аборта като грях, но само 40,2% от тях осъждат сексуалните отношения преди брака.

Голяма част от анкетираните признали, че са имали продължителни сексуални отношения с жени.

Шокиращо е признанието на един от свещениците, който споделил, че е научил повече за Бог благодарение на срещите на анонимните алкохолици, а не заради Католическата църква.

Генералният секретар на Конференцията на австралийските католически свещеници не коментира резултатите от анкетата с обяснението, че не е чел книгата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
8
 
! Отговори
NEMO преди 13 години
Сега ще започнем да се обиждаме на грамотност.За сведение в името на религията са извършени чудовишни дела,в името на какво.Религията се управлява от хора.Хората правят грешки.Атеистите и вярващите в други богове са били гонени и измъчвани от големите религии като християнството и исляма в името на бог,кои бог не и моя.Прочетете историята и ще видите кой е агресивния и не говорете глупости.
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 16 , приятел от тебе лъха агресия, а Айнщаин създаде атомната бомба, същите големи физици сега са на изчезване заради откритията на квантовата механика, а доскоро техни колеги ни плашеха с озоновия слой-което се оказа глупост,тъй че пий шапчетата и не пиши! Религийте изчезват също както брака и много други неща, отвори си очите.А пък тези дето само четат коментарите за да реват за запетаи- ЖАЛКИ СТЕ!
16
2
 
5
 
! Отговори
ДО НЕМО !!! преди 13 години
"ДОБРЕ" ,ЧЕ СИ ТИ И НЕКОЛЦИНА ДРУГИ ТУК ,та успяхте да опровергаете религиите ...!!!Сравнете си езика с този на вярващите и вижте каква агресия лъха от вас ...!!!За ваше сведение Айнщайн и една купчина ГОЛЕМИ ФИЗИЦИ са били дълбоко вярващи ...случайно ли- поинтересувайте се ...!!!! А Немо, Дядо Мраз са далеч ,дори от елементарната грамотност -ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА СТИЛ и ИЗКАЗ...!!!
15
4
 
5
 
! Отговори
mao_dze_dun преди 13 години
Хора, моля ви - включете си spell check-а на браузърите. И аз се затруднявам със слагането на запетаи, но правописът е преодолим проблем. А несвързаните, звучащи като пиянски брътвежи изречения, дори няма да коментирам. Само ще кажа, че на запад атеистите им са като цяло интелигентни и толерантни хора. Тук обаче...
14
0
 
1
 
! Отговори
ivan преди 13 години
kakto politicite taka i svestenicite sa otrazhenie na obstestvoto, a golqma chast ot obsetstvoto sa banda alchni eblivi urodi koito za nqkolko dolara poveche i za lcd televizori i luskava kola shte prodadat majka si. tova e istinata.
13
3
 
9
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Исус го е предсказал това преди около 2000г.-" Внимавайте да не ви заблудят,защото много ще дойдат в Мое име......." Евангелие от Лука 21.8 За съжаление не са само австралийските свещеници!
12
10
 
8
 
! Отговори
NEMO преди 13 години
Религийте са създадени от хора ако бяха създаденаиот боговете щяха да са поерфектни.А религийте не са.Човек е човек защото се интересува от истината на религийте не им трябва хората да знаят истината,за тях е важно човек да вярва,но в какво да вярвам питам аз.На религиозните фанатици ще кажа че са слаби хора които им трябва вяра в идол защото не вярват в себе си.
11
12
 
7
 
! Отговори
съсел обича Моцарт преди 13 години
Браво, по-напреднали са от православните дядковци, за които ходенето на концерти е грях и заради Мадона станала злополуката в Охридското езеро.
10
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
bravo!
9
10
 
5
 
! Отговори
дядо мраз преди 13 години
религйозните заклетнеци са абсолютни душевни бедняци с мазохистична активност,нуждаещи се от постоянно промиване на лъскавите им мозаци тъй като нямат собствена гледна точка за света в който участват.Аз лично вярвам в тока и всичките му форми на съществуване от най простата до най сложната дори и тази която не сме саумяли да разбереме,но това не е по силите на феновете на религии там ги отклоняват от истината и карайки ги да повярват във дядо коледа самозатриват потенцяла на елхимичната им глава
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ами....емииии.....странно ми е да чета такива статии...богохулствал съм често,но пак на Бог се моля...накрая Той ще въдвори ред в този хаос,както винаги...
7
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой е тоя християнин, дето ръга минуси, да му го набия в подмазваческата ***.Господин християнин, какво стана със златното правило като те подпре плесницата от едната страна да подаваш другата ? Да ви го набиа в лицемерните мусури..
6
4
 
27
 
! Отговори
ДЮНЕР преди 13 години
Христянофобийка а? Е, католическите сещенници не са като православните, но определено не са и като ходжите и имамите. Препоръчвам ви да пуснете статия за каноничните рингтон мелодии на мобилните телефони според ислямската религия - повярвайте ми ще има интерес! P.s.Много ме кефи как сте описали цяла книга в 8 изречения!Дали бихте могли да преразкажете и "Война и мир" в 20-тина изречения, че все не намирам време да я прочета?
5
2
 
19
 
! Отговори
do 3 преди 13 години
неграмотно написаната глупост пак си остава глупост. Въпроса е, дали е по-глупава отколкото неграмотна или обратното.
4
19
 
12
 
! Отговори
миличка преди 13 години
Супер! време е хората да спрат да вярват. Вярата - в какво, в кого, как ..- трябва да е личен избор. А не НАТРЕСЕН !! Ще се изказва некакВА папа в рим и всички като овце ще слушат. Тва са хора без самостоятелно мислене!
3
35
 
15
 
! Отговори
NEMO преди 13 години
Проповедници на какво прикаски,няма да бъда груб и да кажа че са лъжци.Религията е робство едно от най-лошите,ограничения и предрасъдъци който сам си налагаш.
2
10
 
18
 
! Отговори
B. преди 13 години
И кое е шокиращото ?!?
1
16
 
11
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Всеки човек е смъртен...бог и затова,нищо човешко не му е...чуждо.