Гръцки гратисчия избесня – стреля по контрольор

Глобата при съседите е 60 пъти стойността на един билет
Обновена: 12 апр 2011 09:27 | 12 апр 2011 09:27,
43
Гръцки гратисчия избесня – стреля по контрольор
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Грък, пътуващ без билет, е ранил с огнестрелно оръжие контрольор, съобщи РИА Новости. Инцидентът е станал в Пирея.

Нередовният пътник пътувал със своя приятелка, когато бил „хванат” и свален от автобуса, за да му бъде съставен акт. На спирката младежът извадил пистолет и стрелял в краката на контрольора.

Пострадалият е откаран в болница, а извършителят избягал и до момента не е заловен.

Цената на билета за градския транспорт в някои гръцки градове поскъпна с 40% от началото на годината. Билетчето за пътуване с автобус, тролей или трамвай струва 1,20 евро, а билет за 30 минути за всички видове транспорт – 1,40 евро.

Глобата за нередовните пътници е 60 пъти стойността на един билет.

През последните месеци контрольорите почти изчезнаха заради големия брой гратисчии, които отказват за платят глобите.

Властите се заканват да засилят мерките, като контрольорите ще бъдат придружавани с полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прав е 19ти , освен това за разлика от нас на тях 1.40 евро за билет не им е проблем , тъй като повечето имат доста високи доходи, цялата история е да се противопоставят на управляващите ,когато се опитват да ги ***.
21
3
 
3
 
! Отговори
filomena grimaldi преди 13 години
gazarska rabota i prosta. nqma pari za bilet a se vozi no za pistolet ima pari. balkanite se prevrawat v afrika a afrika v balkanite.
20
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А знаете ли,че фалиралите гърчоля ,имат все още квартални автобуси без билети?Това МВФ и Тройката не го виждат?
19
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пак някой от журналята е чел,чел,недочел!Билетчето от 1,40 е за един час и тридесет минути 1,30,важи за абсолютно всичко-метро ,влак,тролей,трамвай,автобуси!Досега грък глобен НЯМА!Като вдигнаха цената,една седмица хората пътуваха без билети ,в знак на протест!Никой не ги закачи,от страх да не стане война!Така се бяха озверили!И сега си предават билетчетата от ръка на ръка!
18
32
 
16
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Браво на чоивека не е скот като *** да се бутат като животни в градския транспорт и автобусите да не се чистят по 5 години и даже 1 лев за билет да искат!Евала на пича!
17
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До сега гърците живееха от заеми и на гърба на европейските данъкоплатци, което много им харесваше... Дойде обаче времето за връщане на заемите и нещата загрубяха...
16
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Още една причина да има много строг контрол за притежание на оръжие на Балканите! Ако имахме либерален режим, като в САЩ отдавна да сме се изтрепали!
15
5
 
22
 
! Отговори
yaro преди 13 години
ами така е -мързеливите гърци досега беха добре най-вече заради туризма ,ама като ги удари кризата им загоря под задниците..ама понеже мързела им е национална черта нема да се стегнаг да работят ами само протестират за това и онова...законите са за всички и трябва да се спазват.ако всички спрем да си дупчим билети или да си плащаме за карти,тогава транспорта просто ще спре...и тогава ходете плащайте за таксита ...
14
5
 
22
 
! Отговори
Одитор преди 13 години
Значи пари за билет няма, но има пари за пистолет и патрони. Очевидно причината не е в липасата на пари, а в нежеланието да има ред. За такива хора няма смисъл да се прилагат закони. Само бой и да ходят в рудниците да копаят въглища.
13
1
 
19
 
! Отговори
а преди 13 години
ХХААХАХАХ ти ли беше тоя дето вчера търчеше на окръжна бягайки от двама контрольори
12
2
 
19
 
! Отговори
RGB преди 13 години
Ние сме от хората които не ценят своето а са наслаждават на чуждото.Били ли сте в брюксел. дупки , метрото в което евро политиците се движат смърди на урина. Същото е с Гърция един акрополис и голяма работа. Ами стегни си Мадарският Конник(на какво е заприличал) арбанасите, етъра, панорамата,орловите скали,дяволският мост, и т.н. Ако искаш да видиш реално една държава какво представлява Гледай задните улици. Ако там е наред и държавата е наред. А не да ми съдите по един кирлив център.
11
2
 
13
 
! Отговори
онбашията преди 13 години
"не стига че им живеем, ами и пари ще ни искат!" - заявил възмутения гратисчия пред медиите
10
34
 
23
 
! Отговори
Жоро Гратиса преди 13 години
От 1997 г. пътувам гратис в столицата. Нямам написан нито един акт, бил съм се с контроли-еничери, и не всеки път съм излизъл победител, бягъл съм И от полицаите които ги придружават. Но пак повтарям нямам нито една платена глоба и нито един съставен акт. АЗ СЪМ ЖОРО ШАМПИОНА НА ГРАТИСЧИИТЕ В СОФИЯ.
9
13
 
21
 
! Отговори
преди 13 години
стига с това *** на гръцки ***. днешните гърци нямат нищо общо с византия. гърците са изметта на балканите. то си пролича с фалшивите документи за влизане в ЕС преди няколко години. Ако не са имигрантите съвсем щяха да са на минус. веднъж бях в корфу на почивка. *** мръсотия и расизъм. с това впечетление останах като турист.не е правилно да сравнявам можеби Корфу с цяла гърция, но кой знае...
8
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Инцидентът е свързан най-вероятно с движението "няма да платя" в Гърция.Хората не плащат.Не се знае дали обаче въпросният "грък" не е всъщност албанец работещ и живеещ там.В Гърция няма контрольори мутри като тук дето ти крещят и те бият.Всеки е длъжен да си дупчи билет ако ще да е ***.Картите са много по евтини от билета и цените им са съизмерими с нашите.В гърция минималната заплата е 600 евро.
7
9
 
10
 
! Отговори
! преди 13 години
TOBA E KOCTOB.
6
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"билета=хляба.Осъзнайте се нещастници...няма да дупча билети.Корумпирана държава.Плюя на всички политици."Плюй. Може да промениш нещо.
5
11
 
31
 
! Отговори
Див Петел преди 13 години
Макар и да са дали демокрацията на света, днешните гърци дори не са и бледа сянка на древните. Днешните гърци им дай само узо, салата и сиртаки, а работата е за съседите. Това неминуемо ще доведе до разпад в държавата им.
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Просто е бил напушен и е изтрещял в тоя момент. Ние тук масово сме изтрещели. Просто не всеки има оръжие. Иначе стой и гледай какво става и то не само в транспорта ами и в общините и къде ли не... Щом в дискотека се влиза с оръжие и се държат заложници , какво да си говорим..Че даже сме и тръгнали с гърците да се сравняваме..
3
27
 
32
 
! Отговори
Nasty преди 13 години
Билета=хляба.Осъзнайте се нещастници...няма да дупча билети.Корумпирана държава.Плюя на всички политици.