Необичаен обирджия: Дайте ми само един долар!

Американец обира банка, за да влезе в затвора
Обновена: 22 юни 2011 21:33 | 22 юни 2011 21:33, Елка Василева
70
Необичаен обирджия: Дайте ми само един долар!
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Джеймс Вероун (59 г.), въоръжен, влязъл миналия четвъртък в банка в щата Северна Каролина.

Мъжът дал на служителката бележка, на която пишело: „Това е обир, моля ви, дайте ми един долар“, съобщи MSNBC. След това седнал във фоайето на банката и изчакал полицията.

Мъжът бил арестуван. Вече в затвора, той разказал, че е безработен и не може да се грижи за себе си. Няма и здравна осигуровка. Неотдавна обаче забелязал на гърдите си бучка, освен това има увреждания на два прешлена на гръбначния стълб, както и проблем с единия крак.
 
Сега в затвора вече получава лекарска помощ, но в американските затвори тя е като тази, която се предоставя на здравно най-лошо осигурените.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: банков обирзатвор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
0
 
! Отговори
Bez znachenie преди 12 години
Skapi hora, neznam kolko ot vas jiveqt v USA, kolko sa idvali i t.n., az jiveq tuk i moga da vi kaja slednoto - bulgarite ne obichat da si plashtat osigurovki, zdr.zastrahovki i t.n.! Za spomenatite po-dolu cluchai moga da kaja slednoto - jenata koiato rodila i platili 20 000$, ami tia ne e imala 1$ plateni osigurovki v USA!!! Bulgarite tuk predpochitat da si vzimat parite chisti, koli, samoletni bileti i t.n., i kogato stane neshto - sistemata e losha! :)) Sajalqvam, no tova e istinata...
66
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Коментарите по долу са от рода "Чух че на един приятел му разказали ,че в жената на трети е била в САЩ и тя каза ....." хора излагате се стига плюли ... гледайте нашата къщура кво ви дреме за американците !?
65
0
 
12
 
! Отговори
a1na1n преди 12 години
човечеца поне е постъпил умно без да нарани никой, можеше да иде в някое училище и да гърми наред за да си изкара яда ...
64
1
 
4
 
! Отговори
asd преди 12 години
Интервюиращата явно беше в цикъл и въпреки че дерат по $150 (мисля че толкова беше), те третират като животно искащо да влезе в дома на собственика си! Sick of you! <Извинявам се предварително за правопис>
63
1
 
7
 
! Отговори
asd преди 12 години
Завърших гимназия и университет в Щатите. Съдраха ми кожата за здравни и семестриални такси. Семестъра ми беше $26 000 от който процент здравни. Разбира се имах и стипендия, но тя беше %50. Завърнах се в БГ и още стимулирам Щатската икономика ... нямам нищо против хората защото имам доста приятели още там, но ненавиждам и ми се драйфа от тяхната винансова политика особенно към чужденци ... да не говорим пък, че наскоро ми се наложи да си взема нова виза. (още по горе)
62
0
 
8
 
! Отговори
bp преди 12 години
Не е нечувано събитие Американец да направи подобно престъпление за да влезе в ареста или затвора. Все пак там ще е му е доста финансово изгодно. Ще има подсигурена храна, уютна килия, обща баня а и здравеопазването също е безплатно вътре. Доста обичайно е това в особено студените северни щати,където може спокойно да стои на топло няколко месеца и на пролет да излезе. Доста от извършителите предварително са проучили колко време биха лежали за изявата им преди да предприемат действия.
61
2
 
9
 
! Отговори
Мето преди 12 години
Ако това се беше случило в Бг, тоя нямаше да има никакъв шанс да влезе в затвора. Справка - учителката от Плевен, която за откраднатите (колко бяха?) хиляди левове, получи условна присъда и пак се върна да преподава на децата ни. И после пак някой да каже, че така трябвало. Ето хората в САЩ - обир ли е, обир е, дори и само на 1 долар. Наказанието - ЗАТВОР, без значение, че бил с чисто съдебно минало и финансово притиснат (което за даскалката, между другото, не е така). А ние сме си аборигени...
60
0
 
5
 
! Отговори
така казват преди 12 години
не съм бил в САЩ , но имам много добър приятел който живее и работи там от 2001 г, та от него знам че здравеопазването там е много скъпо , 20000 долара му излезна раждането на детето , за стоматологични услуги си идва в България , от него съм чул че ако се наложи спешно да те оперират и застраховката не ти покрива разходите си загазил много
59
1
 
6
 
! Отговори
Сашо преди 12 години
Да не би негов близък да е в панделата и човекът да влиза нарочно там, за да го измъкне (справка Prison Break) ?! :))
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами аз съм чувала за много бездомници, които правят същото. Целта им е да ги осъдят на няколко месеца, така че да прекарат зимата на топло в затвора, където освен всичко им осигуряват и храна. Така, че нищо ново под Слънцето!
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За съжаление не всичко е цветя и рози. Не всичко е перфектно, където и да е по света. Но тези обобщения ту за българите, ту за американците в конкретния случай са безсмислени, доре нелепи. Човекът е болен и просто е направил нещо с едничката цел да се спаси.
56
0
 
7
 
! Отговори
Кор преди 12 години
Има един разказ на О"Хенри с такъв сюжет - "Фантето и хоралът"...
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледайте филма "Sicko" и ще видите, как седят нещата със здравеопазването в САЩ!
54
1
 
9
 
! Отговори
Деси преди 12 години
Отдавна си мисля, че доста *** в БГ правят престъпления само и само да влязат в затвора, където имат храна и подслон...че то много от тях извън затвора са по-затворници. В затвора нямаш нужда от образование или каквото и да било за да се храниш и да имаш покрив над главата, а и медицински услуги да получаваш. Лошото е, че и образованите ще ни докарат до там...
53
0
 
6
 
! Отговори
М преди 12 години
Наша приятелка замина преди около 8 години в САЩ с втория си съпруг и сега се връща в БГ, тъй като и откриха заболяване. Там не може да се лекува - няма достатъчно здравни осигуровки - и се върна в БГ.
52
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Горкият човечец! До къде докараха хората!
51
0
 
28
 
! Отговори
Бинго преди 12 години
Някой тук пишат, че това било единичен случай и не могат да се правят изводи. Не е така. Качественото здравеопазване там е привилегия на много богатите. Мои познати американци, заможни хора, си продадоха къщата, фирмата и всичко, което имаха, за да осигурят лечението на майката-която за съжаление почина. Сега живеят под наем, работят за други бизнесмени. Тъжно, но факт! В Америка далеч не всичко е цветя и рози. Много мъка и там.
50
3
 
1
 
! Отговори
AK-47 преди 12 години
:D
49
4
 
13
 
! Отговори
оле преди 12 години
Кво стана с велика Америка? Май за повечето хора е един велик помиярник!
48
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
48 - Ами както висенето по кафенетата е факт, макар, че това не го прави всеки втори българин, то и описаният в статията случай е факт:) А да си беден финансово не е порок и е много относително кога си беден, а да си фантазьор си е направо проблем, което си е комплимент за българите, ако е вярно и доколкото може изобщо да се обобщи, защото и фантазьорите имат имена:) А как се нарича човек, които твърди, че не обобщава, но все пак хората висели по кафенетата и са бедни на фантазия:)