Броиха $180 000 за китара на Джими Хендрикс

Сумата бе за изложена на търг електрическата китара "Фендер Стратокастер"
Обновена: 26 юни 2011 09:40 | 26 юни 2011 09:39, Красимир Ангелов
30
Броиха $180 000 за китара на Джими Хендрикс
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

180 000 долара плати неизвестен колекционер за уникална китара на Джими Хендрикс на търг в Калифорния, съобщава РИА Новости.

Сумата бе за изложена на търга електрическата китара "Фендер Стратокастер".

На аукциона имаше и други интересни вещи на гениалния китарист. На особен интерес се радваше ръкопис на неговата песен „Here Comes the Sun”, която никога не е записана професионално.

Джими Хендрикс, който е смятан за един от най-великите китаристи в историята,  почина на 27-годишна възраст през  1970 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: Джими Хендрикс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В БГ вариант, след 10 години ще се продава силикона на известни чалга звезди (или протезата на оная работа на Азис)
28
0
 
0
 
! Отговори
maple Strat 55' преди 12 години
Кога ще спрете да слагате грешни снимки ? Този акустичен Gibson не знам какво общо има с Джими, но определено не е Fender Strat. П.С. Тулски : Ти знаеш ли кой е китарния идол на Стив Вай ? Това е въпрос закачка. Не си длъжен да харесваш Джими. Да. липса на вкус е, но все пак не си длъжен.
27
1
 
0
 
! Отговори
Почитател преди 12 години
Интересно ми е колко ли ще платят за "The Red '57 Fender Stratocaster reissue with a set of EMG active pickups" на Дейвид Гилмор от концертите му през 1988г.?"David Gilmour was voted 'Best Fender Guitar Player Ever' ina poll in Guitarist magazine, beating such greats as Jimi Hendrix and EricClapton."А иначе това на снимката няма нищо общо с Fender Stratocaster.
26
3
 
1
 
! Отговори
хх преди 12 години
Късметлия,това не са пари за такъв символ.
25
2
 
3
 
! Отговори
същата преди 12 години
до 21 - Добра идея, само не заминавайте с джипа. Претворете се на Големия или Малкия магеланов облак, че безаварийно да преминавате през пръстеновидните галактики. Мисията Ви е завидна - нищо чудно да Ви се причуе гласът на Валя Балканска. Достатъчно умен сте, за да сте сигурни, че не е халюцинация - нали?! А като се върнете, пишете пак.
24
2
 
5
 
! Отговори
8-ия ден преди 12 години
22, абсолютно те подкрепям...."В ДЖАЗА" си е "В ЧАЛГАТА" - от където и да го погледнеш.....
23
2
 
7
 
! Отговори
8-ия ден преди 12 години
Джими Хендрикс - китарист, певец, текстописец, композитор, чиито песни са изпълнявани от стотици музиканти и продуцент, смятан за един от най-важните изпълнители на електрическа китара, блус, соул и ритъм енд блус стилистиката на Хендрикс позволява да достигне до едно уникално звучене и да създаде неповторим собствен почерк.Починал едва на 27 г. наркотици.....Джими Хендрикс е притежавал различни китари, но китарата, която най-вече е свързана с неговото име е Fender Stratocaster или Strat. Някои считат, че Хендрикс е допринесъл най-много, за да стане Stratocaster най-продаваният модел китари в историята.Който го познава не може да не го признае...велик...един от най-великите.... Jimi Hendrix - Voodoo Child.........
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Статиятае много хубава, ама защо още позваоляваме на учиндолския чалгаджия да използва имена като "В ДЖАЗА", а то всъщност си е най-долна чалготека! Той се подиграва с всички симовли на поп-рок културата и го търпим тоя селянин!
21
3
 
4
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
До 8:Да,Джими е велик.Мой пропуск е,че не съм го представил извън нашата Галактика.При следващото си пътуване до Андромеда,което наближава,ще занеса негови концертни холограми;току виж са...пощурелии са решили да дойдат за да го слушат на..живо.За тях това не е проблем,защото..управляват времето.Най-върлите фенове,може да се..изсипят на някой негов концерт,които той правеше по стадионите,през далечната 69-та на миналия век.Между впрочем,това е засечено вече отуфолозите,наблюдаващи НЛО тогава.
20
5
 
0
 
! Отговори
ало, ало преди 12 години
За колкото и да я продават...тя китарата не свири на китараИма много най-велики китаристи....Що пък да не е Chuck Schuldiner?
19
3
 
7
 
! Отговори
offline преди 12 години
сменете снимката... поне китарата да е електрическа и да е "Fender Stratocaster".. или просто една снимка на Хендрикс..
18
4
 
7
 
! Отговори
pissed off преди 12 години
All Along The Watchtower----няма такъв звук!Безспорно един от най-великите музиканти!
17
3
 
5
 
! Отговори
RZArector преди 12 години
Джими не е един от най-великите китаристи. Той е най-великия! Вече цели 40 години подред е спряган за най-великия китарист на всички времена... няма какво повече да кажа освен това, че е срамота негова китара да бъде продадена за $180 000. Няма как една от китарите на най-великия китарист на всички времена да струва толкова малко, а всевъзможни други глупости много повече. Все пак честито на късметлията. Определено не се е минал :)
16
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
zaboga tova e kitarata
15
6
 
5
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Не разбирам от китари, но песен като *Хей, Джо* ми е по вкуса. Харесвам Джими и поради факта, че не е с дълга коса, и не я развява във всички посоки, кланяйки глава както много други. / или поне не съм го виждала, но с тази коса май няма и как да стане/
14
10
 
8
 
! Отговори
tulski преди 12 години
Слушал съм почти всичко от него, не ме кефи. Като изключим " Хей, Джо ", другите му изпълнения не ми допадат. Не може да се сравнява с Ингуи Малмстийн и Стив Вай.
13
2
 
3
 
! Отговори
една от китарите преди 12 години
Виждал съм на изложба в Германия една от китарите "Фендер Стратокастер" на Джими Хендрикс. Но не беше тази от снимката.
12
2
 
4
 
! Отговори
почитател преди 12 години
Абе и неговата смърт загадъчна като на много други.
11
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Джими е левак, не в обидния смисъл, а че свири с лявата ръка
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
К'во?!?Само 180 000$ ???За гащите на някоя пикла по 500 000$ дават, а за тази светиня - жълти стотинки???