8-метрова Мерилин блесна в Чикаго

Туристите се снимат под повдигнатата й бяла рокля
16 юли 2011 11:48,
50
8-метрова Мерилин блесна в Чикаго
Снимка: Reuters

В центъра на Чикаго официално бе открита 8-метрова  статуя на Мерилин Монро в най-прочутата й поза - от филма  "Проклятието на седемте години". Aктрисата е застанала над решетка на метрото и въздушното течение отдолу повдига плисираната пола на бялата й рокля.

Авторът на скулптурата от алуминий и неръждаема стомана, наречена "Форевър Мерилин" , Сюард Джонсън, е пресъздал фигурата  достоверно до последната подробност - от автентичната решетка на метрото до яркочервения грим и лакираните нокти, дори бялото  дантелено бельо, което туристите могат да снимат, ако застанат под статуята.

Площадът "Пайъниър корт", където скулптурата ще остане до пролетта на 2012 г., е известен с екстравагантните  творби, излагани досега.

Друго произведение на ексцентричния Сюард Джонсън, озаглавено "Бог да благослови Америка", вдъхновено от картината на художника Грант Уд "Американска  готика", стоеше тук през 2008 г., припомня АП. След това мястото му зае шекспировият крал Лир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
ВВ преди 12 години
Изумена съм колко много злоба съдържат коментарите тук.В Чикаго е осъществена по най-добрия начин прекрасна идея! Мерилин е един вълнуващ символ и днес!
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и ние си имахме идоли, но комсомолците ни ги изтриха - супермен, жокера, роналд макдоналд.....
44
3
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 12 години
Дам, комплексарчето, Това дето го пишеш е А,Б, и децата го знаят.Набиват ти в кратуната, че тук е посткомунизъм, за да могат да гепят чуждото. Ама са прости - първо трошат.
43
2
 
7
 
! Отговори
Дам преди 12 години
Явно в посткомунистическа страна и мисленето е яко объркано.Капитализма се крепи на начините на печалба и всеки гледа да намери нови . Ние още си мислим за това на каква личност е направена статуята.. Е много важно дали е на Мерили Монро или на куче , или пък на някоя друга популярна или историческа личност. Все тая на кой е! Важното е ,че се харесва , хората се снимат и популяризира града. Така носи и пари . Ще си останете до живот с комунистическото мислене ,злоба и завист!
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много сте смешни, плюете по баба Мерлин, а се на...те от кеф пред постерите на разни чалгаджийки! Че в сравнение с тях баба ви ММ е чиста като девица от католически пансион! Освен това е имала талант! А я ми кажете разните силиконки какъв талант имат? Освен да вдигат краката, разбира се.
41
8
 
1
 
! Отговори
онбашията преди 12 години
кво толкова и се кефят на тая кифла?
40
9
 
9
 
! Отговори
Вежди Рашидов преди 12 години
За статуята на тая 8-метрова кака съм й приготвил един 2-метров вибратор от гранит!Аз съм го правил:-))
39
1
 
12
 
! Отговори
az преди 12 години
била е секси, била е известна, била е част от живота на кенеди, явно е и била много обичана, въпреки екстравагантността и драматичния и живот
38
5
 
4
 
! Отговори
70 преди 12 години
Чела съм книга за нея.Просто бях отвратена от поведението и както във дома и в който е живяла така и от поведението и вземала е наркотици,спи с всеки издигнал се във власта,и още пикантерии не са за писане.Големи идоли ,големо чудо.
37
4
 
0
 
! Отговори
876 преди 12 години
Ами така е като си нямаме свои национални личности,които да са блеснали с откритията си и патриотизма си.Ще слагаме Монро,Елвис,Джако и т.н.все идоли от висока класа.
36
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kkk
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е ли малко твърда на пипане?
34
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Личи ли дали е естествена блондинка ? Това се питат тези отдолу..
33
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И освен това, не е паметник на актрисата, а на култовата и роля, *** ***.
32
3
 
2
 
! Отговори
до 35 преди 12 години
Много знаеш ти какво би искала... ако не е искала да я гледат така, нямаше да се снима в такава поза.
31
3
 
4
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
Гледа мидата.
30
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалкото е, че от това се правят пари, а тя едва ли искала да има нейна статуя в такава поза! Това е гавра с паметта и и е недопустимо!!!! Но явно такава е ценностната им система и за съжаления я прилагат и у нас!!!!!!!!!!!!!!!!!!
29
19
 
8
 
! Отговори
ГОРИЛ ОБАМА преди 12 години
КАНЯ ВСИ4КИ *** ОТ СВЕТА ДА ДОИДАТ И ЛИЗНАТ НА МЪРЛАТА МЕРЛИН ИЗТРИВАЛКАТА.
28
9
 
2
 
! Отговори
KREMENA ST ZAG преди 12 години
Imito na MERILYNE e fvszashtdnosztd NORMA-JEAN,rudena 1926g.Scenata sas vazdushnuto te4enie e fzaimstuvana ut filma na LAUREL&HARDY-,,Puting Pants on Filip,,-1927g....Tam f idin kadar priz idna rishetka-te4enietu pufdiga KILTa na Shutlandskia LAD-STAN LAUREL....(KILT e shudtlanska Roklia za maje...i
27
1
 
15
 
! Отговори
До 28 преди 12 години
Защото паметници на търци нямат място в България, в Търция да не би да има паметници на Българи?!?!