Минус 5 млрд. калории дневно за британците. Дебели са

Над 60% от възрастните и 1/3 от децата са с наднормено тегло
Обновена: 14 окт 2011 10:01 | 14 окт 2011 07:50,
10
Минус 5 млрд. калории дневно за британците. Дебели са
Снимка: Reuters

Британското министерство на здравеопазването посъветва британците да изключат 5 милиарда калории от общия дневен хранителен прием, за да забавят епидемията от затлъстяване, предаде Асошиейтед прес.

В публикуван днес доклад ведомството сочи, че повечето възрастни от 60-милионното население изяждат много повече храна от необходимото.

Средностатистическият британец приема 10 процента повече калории от нужното, се казва в доклада. Степента на затлъстяване на британското население е една от най-високите в Европа – над 60 на сто от възрастните и една трета от децата на възраст между 10 и 11 години са със свръхнаднормено тегло или дебели.

Докладът цели да промени навиците на хранене и спортуване, така че броят на дебелите британци да започне да намалява до 2020 г.

Правителството ще въведе също редица инициативи, за да насърчи хората да спортуват. Някои от тях ще бъдат свързани с Олимпийските игри догодина в Лондон.

Само пет процента от британците изпълняват до момента препоръките за 150 минути физическа активност седмично, отбелязва АП.

Затлъстяването повишава риска от здравословни проблеми, включително сърдечни болести, диабет и рак. Експерти изчисляват, че лекуването на дебели пациенти струва на националната здравна служба 5,1 млрд. британски лири годишно.

Министърът на здравеопазването Андрю Лансли каза, че Великобритания ще продължи да работи за сключване на споразумение с хранителната и питейна индустрия за намаляване на количеството на сол и мазнини в продуктите и за упоменаване на съдържанието на калории там, където е възможно.

Споразумението бе отхвърлено от водещи медицински организации и здравни дружества, които твърдят, че производителите на храни и напитки диктуват политиката на правителството, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Ангуа преди 12 години
Мен пък вече ме дразнят подобни статии. Масовото лансиране на девойки скелети доведе до анорексични девойки, които настървено повръщаха храната си, за да не качат някой грам. После пък наложиха изрусените- огледайте се по улиците какво чудо с бели коси и черни вежди, стил Мадона от 80-те, ходи. Да си дебел също е гротеска, в повечето случаи не е здравословен проблем, а психичен. Важното е да се храниш с кеф, но без лишения и без да се оливаш. Така хем имаш приятни извивки, хем е приятно за окото
9
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
въпроса не е в количеството, това мозъка го контролира, въпроса е във вида на храната, в НЕстле и ко работят инженери, които правят такива храни, че да не можеш да им устоиш, за да купуваш пак и пакза сведение Дания е най-тъпата страна, сложиха данък за храни с насителни мазнини, които вече над 10 години никой не смята за вредни, само разни бюрократи, но Дания беше купена от Юнилевър, за разлика от Швеция
8
3
 
3
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
Подозирам, че ти самата си девойка, която се ласкае с определението "пищна" :)
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Обожавам пищни девойки!
6
0
 
9
 
! Отговори
mrazq_da_mrazq преди 12 години
От толкова снимки от Втората световна война, как не видях един с хормонални проблеми по тия лагери?
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И ще им намалят захарта, ще им увеличат синтетичните подсладители и ще станат по-дебели като им се изпотрошат организмите. Не е само заради движението. Заради скапаната храна и разните подобрители дето и слагат, за да се продава и яде повече.
4
1
 
28
 
! Отговори
Йордан Шангов преди 12 години
Стига сте яли бе хора, храната трябва да е събразена с това какъв начин на живот водите.Т.е. ако работите физическа работа и се движите активно - яжте повече, но ако седите по цял ден пред компютрите и не се движите активно - ограничавайте я !!!
3
5
 
6
 
! Отговори
шгд преди 12 години
ОХА КРАСОТА НЕ НА СКЕЛЕТИТЕ !
2
3
 
17
 
! Отговори
Инна преди 12 години
Повтаряте нещо което не е новина, дори със същата снимка.Защо?
1
2
 
37
 
! Отговори
ЕС преди 12 години
Англичаните в Сомалия ,а сомалийците в Англия!!!!!