Доказано: Боят в дискотеките става на дансинга

Канадски изследователи обикалят по баровете с научна цел
16 дек 2011 20:00,
30
Доказано: Боят в дискотеките става на дансинга
Снимка: архив, Reuters

Канадски учени установиха, че повечето сбивания в заведенията възникват на дансинга, пише в. "Торонто стар".

Изследователски екип осъществил 1 300 посещения в 118 бара и клубове в Торонто, в които се сервира алкохол. 20 на сто от най-големите свади с физическо насилие възниквали на дансинга, а 13 на сто - в непосредствена близост до него.

В петъците и съботите между полунощ и 3 часа сутринта имало най-голяма вероятност да стане меле в заведение.

Екипът изследвал агресивното поведение и оценявал степента на опиянение на участващите в сбиванията.

Конфликтите били оценявани по петобалната система, като единица се давала на скандал, без употреба на физическа сила, а петицата отговаряла на ръкопашна свада с размяна на крошета и ритници.

Оказало се, че дансингът е най-вероятното място за възникване на агресивно поведение, тъй като по правило той е и най-оживеното. Втората по опасност се оказала зоната в непосредствена близост до бара с алкохолните напитки, установило проучването, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: дансингсбивания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато посетителите излизат от пернишките дискотеки, те гледат към звездите. Така се надяват да спре да им тече кръв от носовете...
29
0
 
3
 
! Отговори
Библиутикаръ преди 12 години
у нашио грат саму о библиутекътъ ни мож стани бой !!!
28
1
 
4
 
! Отговори
neucen преди 12 години
A BAN kakvo pravqt?Da izsledvat na primer sled kolko domashnqrki Asan bie Aisheto i chaveta.Kak taka ne rabotqt a iskat finansirane
27
1
 
7
 
! Отговори
ПоКАЗНО преди 12 години
Кво ме глеаш ве балък ?-Балък си ти ве , а ти кво ме глеаш?-Ае щи майката !-Щи аз твойта ..Удри удри удри песници шутове полиция
26
0
 
22
 
! Отговори
rument преди 12 години
Боищата ги правят или пишлемета които искат да се покажат пред някоя мацка,или да си избият селските комплекси.И двата варианта са неприемливи,но такива неща е имало,и винаги ще има.
25
2
 
13
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
За това ли побойте намаляха в нашите дискотеки. Те вече няматъ дансинг, а заприличаха на барове със силна музика. :-D Ако ти се танцува, около масата, ако не е голяма блъсканица. :-D A само преди 15 години какви побоища ставаха в дискотеките. Нямаше вечер без 2-3 боя да станат в дискотеката. :-D Но тогава бяха старомодни дискотеки, имаха дансинги. :-D
24
0
 
3
 
! Отговори
nemo преди 12 години
Хе хе те така ще кажат.
23
0
 
43
 
! Отговори
! преди 12 години
90% от причините за ексцесиите по барове и дискотеки са избиване на комплекси от страна на ограничени,слабо интелигентни и хора с ниско либидо. Подобрно човечета функционират като едноклетъчните организми- хранене, дишане, растеж, размножаване, движение. Мисловния процес е силно ограничен за сметка първичното в тях.
22
2
 
28
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Доказано е,че в Пернишка дискотека боя може да стане и на бара
21
0
 
14
 
! Отговори
Браво!!! преди 12 години
Велико откритие! Канадските учени ми се издигнаха неимоверно в очите с това "изследване"! Наредиха се до британските и са малко зад американските си колеги!P.S. Германските и японски учени да не се занимават с глупости,а да последват примера им!
20
0
 
24
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
В БГ обикновенно се започва след след инициативен диалог от рода: "Ти бе, кво ме глеаш да не ме........?" следва отговор "Шо да не те глеам бе, имали нещо" и тн. !!!
19
2
 
10
 
! Отговори
Слиень преди 12 години
Излез да те изпотим бе !
18
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи накратко казано.Колкото по-късно е и колкото повече са по-пияни и колкото повече дискотеката е долнопробна толкова по-голяма е вероятността да стане бой.Съсипваща новина.Колко души са се поизтрепали в подобни "мелета".После вкъщи пред компа било лошо и вредно.Дали е по вредно отколкото некъф изтрещел тип да ти извади окото със парче счупено стъкло?Бързо става и дори да има охрана най-много да погледа сеир.Няма да е той дето ще ходи в болница нито в полицията.
17
3
 
19
 
! Отговори
археолог преди 12 години
Здравейте, от известно време имам интерес към експерименталната археология. Искам да пресъздам пировете на Калигула. Смятам, че това е уникален проект, който би вълнувал доста хора. Търся спонсори!
16
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е една от причините да не ходя по дискотеки, заради надъхани *** които посещават такива места за да се правят на мъже.
15
14
 
11
 
! Отговори
бияча преди 12 години
ЕПА Я СЪМ ГОЛЕМА БАТКА И ГИ ПРАВИМ СИЧКИ КРИВИ, С ШУТО У ГЛАВАТА И ДЕСЕН ПРАВ ГИ ПРАщАМЕ У ПЪРВИ КЛАС, МНОО СЪМ СИЛЕН, УДРИИИИИИИИ, ВУЙНОоооооо!
14
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боят в дискотеката се осъществява в Перник. Доказано.
13
2
 
24
 
! Отговори
аерофлот преди 12 години
Елате ни на гости у Дивотино пернишко не се бием тепаме се около дансинга
12
4
 
9
 
! Отговори
dgb преди 12 години
Що не се направи едно по-полезно изследване? Например: да се съпоставят, където и да е, напушени и пияни индивиди - кои са по-склонни към агресия и сбивания. Сигурен съм, че резултатът ще бъде 100 на 0 за пияните ***...
11
1
 
70
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
У Перник се млатим на паркинго.....до Гоуфо...