GM пусна скандална реклама по време на Super Bowl

Светът изчезва, оцеляват само шофьорите на Chevrolet
Обновена: 7 фев 2012 15:17 | 7 фев 2012 13:53, Бойчо Попов
32
GM пусна скандална реклама по време на Super Bowl
Само шофьорите на Chevrolet Silverado ще оцелеят. Снимка: Reuters

Американският автомобилен концерн Ford се ядоса заради рекламен клип на конкурента си General Motors (GM), който бе излъчен по време на Super Bowl.

В клипа само шофьорите на пикапа на GM Chevrolet Silverado оцеляват след потопа, залял земята. Подобен късмет обаче нямат шофьорите на автомобили с марката Ford.

Клипът, който бе излъчен въпреки недоволството на Ford, привлече вниманието по време на финалите, които със 111,3 млн. зрители регистрираха най-високото равнище на гледаемост в историята на американската телевизия.

"Къде е Дейв?", пита в клипа шофьор на Chevrolet, след като си е проправил път през опустошения град. "Дейв не караше най-трайния и надежден пикап. Дейв караше Ford", отговаря друг оцелял шофьор на автомобил от гамата на GM.

От Ford са възмутени и обясняват, че колите от серията F на компанията от 35 години насам са най-продаваните пикапи в САЩ. Освен това Ford е продал и най-много пикапи, изминали повече от 250 000 километра, което доказвало надеждността на колата.

През тази година стойността на стандартен 30-секунден клип, който се излъчва по време на предаването по телевизията на Super Bowl, възлиза на 3,5 млн. долара, което е с 500 000 долара повече от цената преди година.

Още любопитни икономически новини четете в Investor.bg

Скандалната реклама вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По принцип законодатекството в цяла Европа забранява подобен тип реклами, в който директно се споменва името на конкурентен продукт. В САЩ не знам как е, но подозирам, че Форд биха могли да осъдят GM са много пари, ако решат

Спонсорирани публикации