Ужас! Трябва да си купувам бански!

Покупката им предизвиква негативни емоции у жените
3 май 2012 07:26, Елка Василева
15
Ужас! Трябва да си купувам бански!
Покупката на бански костюм е свързана с негативни емоции у жените. Снимка: архив, Reuters

Учени от университета Флиндерс в Австралия са извършили необичайно изследване. Те са анкетирали 102 жени, които е трябвало да обяснят какви чувства буди у тях купуването на бански костюм.

Оказало се, че придобиването на този елемент от гардероба е свързано с негативни емоции и влошаване на настроението, съобщи The Advertiser.

Според професор Марика Тигеман, ръководител на проучването, дори само мисълта, че трябва да носят бикини, предизвиква у жените на възраст между 18 и 29 години повече негативни емоции, отколкото мисълта за джинсите.

"Съдейки по всичко, за повечето представителки на нежния пол банският костюм е свързан с негативен опит и стрес. Причината е, че малко от тях се отъждествяват с приетия в обществото идеал за красота. Виновни са също пробните в магазините. Големите огледала и ярката светлина дразнят", коментира проф. Тигеман.

От своя страна Тони-Ан Линсдей е установила, че пълните жени нямат комплекси, що се отнася до фигурата им. Доказва го и фактът, че обикновено те избират по-секси бански и бельо отколкото стройните дами, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
14: ***
13
4
 
18
 
! Отговори
14 преди 11 години
До 5:Аз съм мъж. Освен 2 топки, които не са лоени, други нямам... :) Всчико останало по мен се нарича 'мускулна маса'. Публикувай си мела, ще ти пратя снимки, за да изплакнеш окото ;)
12
8
 
26
 
! Отговори
asd преди 11 години
Ужас, във фитнеса женки почти няма. Защо? Ами защото е много по лесно да си купиш секси рокличка със секси обувчици, да натъпчеш сутиена с подплънки и да се маскираш с 1 тон грим. Ако жените прекарваха във фитнеса половината от времето което прекарват пред огледалото, резултата щеше да е страхотен за тях и за нас. Но ще трябва да се поизпотят малко, а те не искат, защото са намерили много по-лесния начин. Малко са ни мързеливи жените, затова на плажа ужаса си остава за нас мъжете.
11
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има 2 вида дебели - такива които са го приели и такива които не са.Тези които са приели че са дебели, нямат проблеми - обличат си се с това с което им е удобно и се харесват. Обаче тези дето са дебели, но се надяват, че все пак могат да заблудят някого - те са много зле. Измислят какво ли не само и само да прикрият дебелите си ***, а то това е невъзможно - не можеш ад налееш 3 литра вода във бутилка за 2 литра :)
10
0
 
44
 
! Отговори
байо от село преди 11 години
На село бански костюми не са необходими , караме я по натура.
9
0
 
34
 
! Отговори
до 6 преди 11 години
Чети по-внимателно"Не съм много съгласен"значи първо не съм "маце".Второ на Графа има 7 магазина за бански и ако целях реклама щях да си напиша адреса.И трето "От коя провинция си?"мога да ти отговоря много хубаво на този въпрос,но по този начин ще слеза много на долу до твоето ниво.
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОМПЛЕКСИ...
7
0
 
18
 
! Отговори
до 3 преди 11 години
тук ли реши да правиш реклама??
6
13
 
15
 
! Отговори
Do No.5 преди 11 години
Алооооооу, селУУУУУУУУ! Права си! Вярно, че вие на селУ не си купувате бански! То май на полето и по кюлоти може да излезе човек! :D :D :D :D
5
4
 
17
 
! Отговори
до 3 преди 11 години
Готин подход за безплатна рекламка, маце :) От коя провинция си?
4
9
 
39
 
! Отговори
Алооооу 4-ти преди 11 години
Кви бировози са момичетата я гледайте се вий мъжете на кво приличате - лоени топки хахаха.
3
7
 
28
 
! Отговори
* преди 11 години
Причината е, че малко от тях се отъждествяват с приетия в обществото идеал за красота. Виновни са също пробните в магазините. Големите огледала и ярката светлина дразнят", коментира проф. Тигеман.Най-добре се избира бански в тъмна стая без огледала! Баси причината, която изтъкнаха учените! А това, че 75-80% от младите момичета приличат на 'бировози' не е причина за трудното избиране на бански... :)
2
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм много съглсен с тази статия.Имам магазин на Графа за бански и виждам доволни и усмихнати клиентки.Просто за всеки тип човек има подходящ бански.Желая ви страхотно лято.А на конкуренцията, които всяка година си сверяват часовника по стоката ми мога само да.кажа.......КЛОУНИ.
1
0
 
56
 
! Отговори
абе... преди 11 години
....слаби или не ,важно е да сме на море.