Внимание, млякото в хладилника ви свършва

Мобилно приложение предупреждава кога да отскочите до магазина
Обновена: 13 май 2012 20:35 | 13 май 2012 20:35,
80
Внимание, млякото в хладилника ви свършва
Снимка: Reuters
Ново мобилно приложение предупреждава по айфона, когато млякото в хладилника ви е на привършване, пише сайтът на сп. " Ню сайънтист". 
 
На всеки му се е случвало да се прибере от работа и да си мисли, че има достатъчно мляко, а всъщност от него са останали само няколко капки в кутиената опаковка. И тепърва да ходи да пазарува, за да осигури закуската за следващата сутрин.
 
Подобно неудобство ще бъде избегнато с новото приложение Do We Have Milk. Тя действа в комплект с кана, снабдена със сензор, който непрекъснато следи тежестта на продукта в хладилника.
 
Когато тя спадне до критично ниво, се получава предупреждение.
 
Приложението е толкова умно, че веднага показва на вашия айфон къде се намира най-близката млекарница или супермаркет, където може да попълните запасите си. Разработката е дело на канадската компания Teehan+Lax.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТомасПреди 1000 години (примерно), смъртността при децата до 10 годишна възраст е била 80%.Благодарение на липсата на технологии и божията помощ.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анна преди 12 години
Браво на коментариите на "анонимен",който е отговарял на провокациите на Томас. За първи път чета смислени,верни,интелигентни и теологически обосновани коментарии на тема Църква,Православие и икуменизъм. Жалко,че е под такава статия,а не в религиозен форум.Тази статия,наистина,с нищо не провокира такъв сериозен спор.Технологиите помагат,напредъка в медицината помага,но всичко да е с мярка - това е моето мнение.И когато нещо ново те изкушава - имай винаги Бога в сърцето си - това ще ти е критерий
21
0
 
0
 
! Отговори
до 54 преди 12 години
има медицински статистики за болестите - колко болни от дадена болест е имало на хиляда души преди 50 години, в какви възрастови граници и колко има сега, а не общи приказки - имало и ще има. сега просто има бум на определени болести със силно занижена възрастова граница
20
0
 
0
 
! Отговори
до 54 преди 12 години
напротив, ти каза, че светът се развива правилно. вирусолозите признават, че премахването на някои болести чрез ваксини е довело до появата на нови мутирали такива. качествената медицина е достъпна за богаташиникой не отрича новите технологии, но определено и цялостната вредата от тях не е по-малка. и преселеността на планетата е реална заплаха, защото е спрян механизма на естествения подбор. затова Бил Гейтс (също набожен) събира семена и прави нещо като Ноев ковчег на остров Шпицберген
19
0
 
0
 
! Отговори
До набожните преди 12 години
Ето пак същото-като при развален грамофон едно си баба знае едно си бае. Аз не съм твърдял ,че в света всичко е супер,но новите технологии са помогнали да няма много неизличими болести,да се раждат живи и здрави деца-не като преди векове във всяка къща поне по едно мъртво бебе или в почти всяка. Да отречеш ползата от новите технологии и развитието на света и то с такива доводи-болести и т.н,който винаги ги е имало и ще ги има ,но в пъти по малко ,защото науката еволюира-не знам как да нарека
18
0
 
3
 
! Отговори
до 48 преди 12 години
и кое му е правилното на развитието на света - отровни, вредни, химизирани храни, вода и въздух, ракът и спина са все още нелечими болести, епидемии от аутисти, алергии, диабет, инфаркти и инсулти със все по-ниска възрастова граница, почти спрял гълфстрим, стотици хиляди изчезнали и изчезващи видове. светът е пред техногенна катастрофа именно заради неправилния потребителски мироглед на хората
17
1
 
2
 
! Отговори
до набожните преди 12 години
Аз съвсем не пиша моите коментари ,за да се карам с вас,а ги пиша,защото един човек превърна една доста глупава статия за поредна американска глупост,в нещо велико набожно и духовно.Има си форуми за духовното и такива фанатици като Томас(фанатик е,защото превръща всичко ново модерно и полезно в грях)нямат място в този форум,под тази статия,да пишат божествените си възвишени цитати. Тази статия,макар и ***,е за забавление и не бива да се превръща в арена на религиозни войни.
16
0
 
0
 
! Отговори
до 48 преди 12 години
никой не е видял гравитацията и досега никой учЕн не е обяснил как действа, но въпреки това тя съществува и действа. човек вижда и чува в един доста ограничен диапазон на трептенето на вълните. тая версия за Мария е на Джон Бейнс, или поне и негова. това не я прави вярна или невярна, но не доказва нищо, защото човек съществува като тяло, съзнание и душа - психея. душата се проявява чрез тялото и съзнанието, а не обратно. а космонавтите - споделят интересни неща в блоговете си, но след пенсия
15
5
 
0
 
! Отговори
До Набожните преди 12 години
Светът се развива и то в правилната посока-технологиите, и точно те доказаха,че душа няма.че Господ няма(колко космонавти летяха в космоса,що така никой не видя вашия небесен спасител)Доказано е на 100 процента ,че Исус не е роден от духването в женската утроба на Мария от небесен дух,а е роден от изнасилването на Мария от римски войник,и тя после е приета от Мъжа си за да не бъде линчувана. Ит.н Аз знам!!! А вие?
14
1
 
1
 
! Отговори
до 40 преди 12 години
алегория се казва, не си ли ходил на училище.
13
2
 
1
 
! Отговори
до40 преди 12 години
забавни сте невярващите. в истеричните ви озлобени вопли против тези, които вярват се вижда един голям страх - че току-виж се окаже че не сте прави и с двата крака сте в киреча. вие сте конете с капаци, не стига, че живеете само за да зобате и криво-ляво да се размножавате, но и много искате всички да са като вас
12
2
 
0
 
! Отговори
до 41 преди 12 години
А бе аз не знам какво общо има раковата клетка с предишният ми коментар,но изглежда на теб ти е по лесно да напишеш граничеща с лудост глупост вместо да вникнеш в коментара ми нали?
11
1
 
3
 
! Отговори
до 40 преди 12 години
тя и раковата клетка си мислела, че може да управлява черния дроб и да живее така, както и харесва, но се оказало, че трябва да умре целия организъм, за да се спре нейното развитието
10
2
 
5
 
! Отговори
До Томас преди 12 години
Защо ни пълниш главите със твоята вяра? Защо трябва да има хора като теб-коне с капаци,които във всичко да намесват господ? Не разбирам не можеш ли да прочетеш една статия,без да ми пълниш главата с твоите божествени простотии? Аз не съм вярващ и не искам да бъда ,и много мразя някакви си набожни келемета да ми дават поучения,и то под статия за нещо не божествено. Не се извинявам,ако съм те обидил,защото имах точно това за цел,да те обидя.
9
1
 
2
 
! Отговори
Милена преди 12 години
"кутиена опаковка"?!?!?! Да не искате да напишете "картонена опаковка" случайно?!?!?
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Очакваме и приложение - *** ви се! На него ще има два бутона - "Свързване с Гугъл Мапс да ви упъти към ***?" и "Май вече се наакахте ,а?
7
1
 
7
 
! Отговори
да ама не преди 12 години
Като се прибера от работа последното нещо което търся в хладилника е мляко, затовакато е толкова умно веднага да показва къде се намира сериозното питие.
6
1
 
6
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
"Най-интересното" тук е че СТАВА ДУМА ЗА АЙФОН. Всичко отанало е баластра само, и не му обръщайте внимание ! Ония ден Днес.Бг рекламирахо УЖ суриен за носене на смартфон, а всъщност бе заради снимката на АЙФОН затъкнат в него!Като се разклатиха акциите на Епъл и всичкото слугинаж по Света и у Нас подивя! Затегнете коланите , тъй ще е всеки ден:) Цирк.
5
4
 
5
 
! Отговори
ico преди 12 години
не мерси, установих ,че с по-малко технологии живота ми е по-хубав. Колкото е по-*** толкова е по-хубав
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чак па толкова...не мерси.