Откриха порно изображение на 37 000 г.

То е нарисувано в пещера в Югозападна Франция
15 май 2012 17:21, Елка Василева
109
Откриха порно изображение на 37 000 г.
Реплика на праисторическите рисунки от пещерата Ласко във Франция. Снимка: архив, Reuters

Международен екип антрополози откри в пещера в Югозападна Франция порно изображение на 37 хиляди години, което е най-старата форма на стенно изкуство, съобщиха АФП и "Дейли мейл", позовавайки се на публикация в САЩ.

Пещерните рисунки са върху 1,5-тонен блок от варовик в пещерата Абри Кастане, средище на оринякската праисторическа култура /от 40 000 до 28 000 години пр. Хр./

Оринякците са били първите съвременни хора в Европа, преки потомци на мигриралите от Африка племена преди 45 хиляди години, които постепенно изместили неандерталците, изчезнали преди 28 хиляди години.

Това скално убежище с площ около 300 квадратни метра е подслонявало група ловци на елени, установиха учени, чието изследване е публикувано в Годишника на Американската национална академия на науките.

Геоложки анализ доказа, че варовиковият блок е бил на два метра височина. Върху него има разнообразни рисунки. Една от тях изобразява женски полов орган. В други са представени фигури на коне, нарисувани с черни и червени краски. Третото изображение е на ранно подобие на кастанети. Рисунките показват, че изкуството е играло важна роля в обществения живот на първите съвременни хора.

"Обществото на оринякците не се е различавало съществено от съвременните общности, обяснява Рандъл Уайт, професор по антропология в университета в Ню Йорк и един от главните автори на изследването. Те са използвали разнообразни лични украшения и са правили скулптурки и стенни рисунки. По всичко личи, че
оринякците са имали доста богат език, тъй като е невъзможно да си представим сложността на техните концепции и технически умения без добре развита реч".

Абри Катане се намира в близост до световноизвестната пещера Ласко, която датира отпреди 17 хиляди години. В Ласко бяха открити множество рисунки на потомците на оринякците, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
19
 
! Отговори
God преди 11 години
Къде е порното тук, че не разбрах? По тъпата логика на автора на статията в древен Ефес е пълно с порно статуи на фалоси и на Богинята Майка, която е изобразявана не с 2, а с 4 и повече гърди! Фалическите символи са имали съвсем друго значение за древните хора (култ към плодородието), а не каквото си мисли болният мозък на авторите на статията. Явно порното след полунощ им идва малко в повече!
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
малиии жабарите как ще се надуятВ средновековна Европа, хигиената била пренебрегната и водата била смятана за опасна. Чумата през 16-и век усилила това недоверие. По това време било популярно убеждението, че водата се просмуква през кожата и внася заразата. След като къпането било анатемосано, чистотата и хигиената били търсени в използването на бялото бельо. Лененият плат поглъщал потта. Знаменитости и членове от средната класа на обществото притежавали голям брой ризи, за да ги сменят често.През 17-и век на особена почит били парфюмите, неотменно допълнение към бялото бельо. Дотогава само дрехите скривали мръстотията. Сега ароматите били използвани да завоалират миризмата. През 18-ти век водата отново станала хигиенно средство, баните вече били приемливи, водата възвърнала своето законно място, и се появил сапунът.
8
3
 
13
 
! Отговори
ТАШУНКО САПА преди 11 години
АКО ДО РИСУНКАТА НАБЛИЗО ИМА НАДПИС КАТО НА ФУРГОН СЪС СТРОИТЕЛИ - СЪС СИГУРНОСТ В ПЕЩЕРАТА СА ЖИВЕЛИ БЪЛГАРИ ПРЕДИ ХИЛЯДОЛЕТИЯ ОЩЕ ;))
7
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Женският полов орган" ли е "порно", че не разбрах?Значи яко порнография има в учебниците по биология;)Аман от селски морал
6
0
 
2
 
! Отговори
сменете си диоптъра преди 11 години
1 и 2,Ами това е централното изображение. Як, може би не чак 37 000-годишен мъжки инструмент, но и той е от пещерна рисунка, макар фотосът да е архив. Ако не виждате, обяснявам ви: Вижте къде са думите "снимка: архив" в надписа под снимката. Гледате точно между тези две думи и вдигате поглед право нагоре - тогава виждате "инструмента"! Интересно, какво ли представлява това, което са открили?
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това обяснява френските нрави. Явно традицията при тях е много древна.
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това е шибила от македония,древна македонка на рисунака...
3
14
 
11
 
! Отговори
Томас преди 11 години
поредната глупава статия популяризираща разврата
2
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На някой му се е привидяло пуси и айде откритие голямо
1
3
 
28
 
! Отговори
Фалшиви Инициали преди 11 години
Дайте снимка на изображението де!