Жените са с по-висок коефициент на интелигентност

Нежният пол вече осъзнава превъзходството си над мъжете
16 юли 2012 18:19, Елка Василева
205
Жените са с по-висок коефициент на интелигентност
Резултатите от тестовете за интелигентност както на мъжете, така и на жените, се увеличават, но при жените това става по-бързо. Снимка: архив, Reuters

Жените отдавна знаят, че превъзхождат мъжете, а сега това беше доказано научно, съобщи в. "Дейли експрес".

Резултатите от тестовете за интелигентност на жените са по-високи от тези на мъжете за първи път от 100 години. Това се дължи главно на факта, че дамите вършат по-добре по няколко неща едновременно.

Изследването е направено от проф. Джеймс Флин, всепризнат авторитет по тестове за интелигентност.

"От един век резултатите от тестовете за интелигентност както на мъжете, така и на жените, се увеличават, но при жените се увеличават по-бързо - обясни проф. Джеймс Флин. - Това е последица от съвременния начин на живот. Сложният съвременен свят кара мозъка ни да се адаптира и повишава коефициента ни на интелигентност. Пълният ефект на съвремието ни върху жените едва сега започва да се проявява".

Съществува теория, че съвременните жени, които едновременно преследват кариера и отглеждат деца, стават по-интелигентни заради натовареното си ежедневие. Освен това, след като векове са смятани за придатък към мъжете, жените вече са уверени в себе си и осъзнават, че са по-умни от тях.

Проф. Флин основава изводите си на анализ на данни от тестове за интелигентност, направени в Западна Европа, Канада, Нова Зеландия, Аржентина и Естония, пише БТА. Резултатите показват, че в Австралия разликата между мъжете и жените е незначителна, а в Нова Зеландия, Естония и Аржентина жените са с малко по-добри
резултати от мъжете.

"Тъй като светът става по-сложен и животът изисква повече абстрактно мислене, хората се адаптират. Напредъкът е по-голям за жените, отколкото за мъжете, защото в миналото те са били по-необлагодетелствани" - обобщава проф. Флин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
5
 
3
 
! Отговори
жени - учени преди 11 години
Мария Гаетана Аниези - автор на първия учебник по диференциално смятанеСофия Ковалевска - руска математичка и първата жена-професорМария Кюри - откривател свойството радиоактивност и на елементите радий и полоний, Лиза Майтнер - ядрен физик. Открива и прави теоретичното обясняване на процеса на делене на атомното ядро. Има и още, но ме мързи да търся. Който се интересува - да потърси. Това са имена на жени, които все пак са имали възможност за нормално образование. Изводът - требе си учене.
78
6
 
2
 
! Отговори
до 96 преди 11 години
На жената са присъщи лесните сълзи, мрънкането, адаптивността, изневярата, лъжата и измамата! Силата на жената е в нейната слабост! ...Силата на жената е в нейната слабост, ама това, което сте написали в предното изречение е присъщо за всяка куха елементарна обикновена прегоряла тенджера. Жената, която знае силата и слабостта си е като нежно сито, през което минава само най-ситния пясък, от който тя после ще си направи Свой Мъж. Няма да се сърдя. Не сте срещали Жена явно...Случва се.Масово.
77
3
 
4
 
! Отговори
генетик преди 11 години
Природата доказва превъзходството на мъжкия елемент! Мъжа участва в размножителния процес непрекъснато след съзряване до своята смърт, докато жената има определен потенциал! Нобеловите лауреати Д.Уотсън и Ъ. Криг/разшифровали структурата на ДНК/ доказват, че мъжките У-хромозоми изпълняват доста по-елегантна и отговорна функция при възпроизводството...
76
2
 
4
 
! Отговори
изследовател преди 11 години
Открих статийката и изследването на Джеймс Флин. В изследването професорът никъде не пише, че КИ на жените е станал по-висок от този на мъжете. Но в статийката, появила се в жълтата преса, се правят подобни инсинуации и сами можете да се сетите, че е писана от - женааа!И всички жени се втурнахте да се самохвалите и да ругаете мъжете, но никоя не се седи да провери, дали написаното е вярно.Това разликата между мъжа и жената. Мъжът може да мисли и го прави! Жената не! Веднага кудкудяка! Ще снася
75
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
някой решавал ли е тест за интелигентност - аз да! в по голямата си част е математика и логика, докато аз съм артист, аз не расъждават колко крака имали 6 кокошки и 4 овце/РЕАЛЕН ВЪПРОС ОТ ТЕСТ ЗА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ/аз расъждавам абстрактно, докато жените кълват и зубрят, затова имат 6ци в училище, а в живота после стават обикновенни касиерки, продавачки или счетоводителки......нямат широтата на мъжкото мислене
74
4
 
8
 
! Отговори
до 72 преди 11 години
жените зубрят по добре от мъжете това е така, но те нямат креативност, фантазия, рационално мислене. момичетата се развиват по бързо от момчетата и по бързо спират доста по рано да се развиватето си важно е кои е на финала, а там няма жени. така че твоите изводи са също толкова задълбочени колкото на професора ако въобще го е казал. защото имам чувстото че някои журналист е търсил сензация. а да си чула момиче да вземе златен медал от олимпиада по математика :) ?
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вие оставете коефициента, гледайте доколко мъжете и жените развиват своя Ентелект. Всички познаваме *** мъже и гениални жени. Както и обратното. Това да не ви е "кой е по-по-най"...
72
4
 
9
 
! Отговори
АРИСТОТЕЛ преди 11 години
Това е несериозна теза. Изначало от древни времена в продължение на десетки хиляди години мъжкия екземпляр е поемал повече и по-трудните елементи от живота/изхранване, опазване, строителство, земеделие, производство, войни и прочие. Тези слагаеми са калили неговия дух и интелект и той е еволюирал и и развил своята адаптивност, твърд и несломим дух и авангардизъм. На жената са присъщи лесните сълзи, мрънкането, адаптивността, изневярата, лъжата и измамата! Силата на жената е в нейната слабост!
71
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИЗВИНЯВАЙТЕ НО ВСИЧКО В ТОЗИ СВЯТ Е ИЗМИСЛЕНО И НАПРАВЕНО ОТ МЪЖЕ ОТ КОМПЮТРИТЕ НА КОИТО ПИШЕМ ДО СТОЛОВЕТЕ НА КОИТО СТОИМ - ВСИЧКО!!!!!!!!!!!!А ЧЕ ЖЕНИТЕ БИЛИ ПО УМНИ, ИМА И УМНИ, НО ПОВЕЧЕТО СА КУХИ *** НА КОИТО ИМ ДАЙ СКАНДАЛИ, ИНТРИГИ И ДА КЛЮКАРСТВАТ!БЕЗ МЪЖЕ НЕ МОГАТ ДА ЖИВЕЯТ И ДЕН!
70
2
 
3
 
! Отговори
до 88 преди 11 години
Жените са по-добри в мастурбирането.Някой умен мъж да се е сетил как да измери разликата между двата пола? Хайде по-бързичко, ако обичате, уважаеми мъжаги, че от толкова оргазми, които трябва да си самодокарваме, защото и в това вече май много много не ви бива, нямаме време да измислим поредното тестче, в резултат на което да почнете да се мерите.... всичко друго, но не и Истинската и Ценната за 21 век интелигентност - емоционалната.
69
2
 
5
 
! Отговори
Мъж преди 11 години
Хахахахахаххахаххааххахаххаххахаххаха хаххаха ах !! ! !хахаххахаххах !!!
68
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма лошо мъжете да си мислят ,че са по- умни. Всяка умна жена ги оставя да си го мислят и тя ръководи нещата. Ако някой мъж си мисли ,че той избира жената ,много ама много се лъже! Точно жените избират и решават с кого да са. Това че търсят мъже с повече пари или образование си е нормално. Все пак при нас хората ,това е гаранцията ,че ще може не само да създаде деца ,но и да ги отгледа ,като им даде някакъв старт. Всичко останало са глупости и комплекси!
67
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жените винаги са били по-привилигерованият пол.А да да не забравяме ,че комбинацията дърт богат пръч и младо гадже винаги е образувала богата жена накрая.Просто жените са по меркантилни... - сякаш ще живеят вечно.А мъжете може да мислят през оная си работа ама поне гледат да им е хубаво.А повечето жени ни искат да им е хубаво ни на другите дават.Има и изключения все пак де.
66
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз не знам жена да е по-добра от мъж в каквото и да е: шах, наука, изкуство, технологии, готвене ???то еволюцията е дала отговор на този въпрос, ако това беше вярно сега не жените а мъжете трябва ше да се доказват. само си говорят глупости да изкарат някои лев, преди говореха че Шарам Стоун имала по високо IQ от Айнщаин а какво постигна :) с такива "научни" изследвания си спомням преди време доказаха че и маимуните са по интелигентни от човека :) абе те първо да се научат да държат вилица :)
65
1
 
12
 
! Отговори
флин преди 11 години
Още ли не сте разбрали, че такова изследване няма? Проф. Флин прави изследване на динамиката на нарастване на интелекта на хората през последните десетиления. Дори се нарича ефектът на Флин. Той просто показва, че жените се справят по-добре с тестове, отколкото преди години, а не, че са надминали по КИ мъжете.
64
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На питащите за жени-учениВ древността:Аглаонике (около 200 г. - неизв.)- от Тесалия се цитира като първата жена астроном в древна ГърцияХипатия - философ и математик. По-късно Декарт, Нютон и Лайбниц доразвиват труда й. Убита от християнската тълпа в Александрия 415г.Еврейката Мария (Александрия) - Тя открила формулата на солната киселина. Изобретила много пособия за съхранение на химикалите. Едно от тях, все още познато като банята на Мари - прототип на съвременния дестилатор.
63
5
 
10
 
! Отговори
до 42 преди 11 години
Ами получаваме по-високи заплати от мъжете и ги издържаме.Взехме ролята на мъж в семейството. --Само дето статистиката сочи, че мъжете и в БГ и по света вземат по-големи заплати. Отделно, че 99% от бизнеса е създаден и ръководен от мъже.Аман от женски фантазии.
62
6
 
5
 
! Отговори
добрутро преди 11 години
Чак сега ли разбраха?Пухльовците мислят с не правилната глава и са лесни за манипулации и добре, че е така.Хайде почвайте с минусите.:)
61
3
 
11
 
! Отговори
65 до Шипка 6 преди 11 години
пропуснах да напиша, че входящият бал на момичетата понякога е цели две ЕДИНИЦИ по-висок от този на момчетата. така че, има специалности, където мъж не би припарил. успешната реализация е друга тема и не се дължи единствено на умствените способности.
60
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахаха. Развеселихте ме. Повече няма какво да коментирам. Това проучване е като онова, че жените били по-добри шофьори. Да, защото ги е страх да изпреварват. Но от там нататък просто мъжете са мъже и са по-добри...