Срещу 195 лири разбираш ще ти остане ли коса на главата

Прост ДНК тест открива гена, виновен за оплешивяването
17 юли 2012 14:58,
19
Срещу 195 лири разбираш ще ти остане ли коса на главата
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Мъжете вече могат лесно да намерят отговор на въпроса, който ги кара да се будят припотени посред нощ и да се питат: "Оплешивявам ли?".

Прост ДНК тест предвижда доста точно дали представителите на силния пол ще се разделят с косата си, пише "Дейли експрес".

Въпросният тест наподобява този за бащинство. Той трябва да установи присъствието на специфичен ген, който спира растежа на фоликулите.

Самото изследване на пробите се прави в САЩ и резултатите се получават до 10 дни по пощата.

Ако специфичният ген е налице в резултатите, то шансът да се раздели с гривата си е около 70 на сто и то преди да навършат 40 години. Липсата му обаче също не трябва да успокоява напълно представителите на силния пол, защото все пак остава 10% вероятност те да загубят косата си.

Мъжете, които се притесняват за окосмяването си, въпреки че все още не могат да се огледат в темето си, трябва обаче да се разделят със 195 британски лири, за да разберат дали косата ще остане на главата им, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: оплешивяванеДНК тест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
gazo преди 11 години
do 'do Di Caprio'ne se opleshiviava ot mnogo testosteron a ot D-testosteron, koeto e razlichno. Az pia tabletk koito go blokirat i grivata mi raste kato nevidiala
14
2
 
7
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 11 години
Тоя въпрос за себе си съм го решил отдавна. Всяка събота си бръсна главата и не ми пука за разни тестове и подобни галфонщини. Хигиенично е.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за кво ти е тая коса
12
5
 
7
 
! Отговори
до Di Caprio преди 11 години
А ти може би си типичната българска жена? Имаш ли осемнайсет момченце? като ти гледам мисленето май нямаш. Ако косата е мазна, сплъстена и цъфнала признак на какви гени и какво здраве е това? А що се отнася до умните жени, едва ли познаваш такива че да даваш генерално мнение. Бегай си припомни малко генетиката да видиш че се оплешивява от много тестостерон и затова плешивците са най-големите е*ачи.
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз вече знам дали ще ми остане коса. Отговорът е не. К`во да правиш, много тестостерон, много нещо. Така сме ние, истинските мъже, удряш машинката нула номер и си шест. Жените също се кефят - по хигиенично е от някаква мазна четина. А да - и съм 195 паунда горница. Кеф!
10
0
 
1
 
! Отговори
KKK преди 11 години
Не така са мислили в древен Рим, а уж си диКаприо :)
9
22
 
6
 
! Отговори
Di Caprio преди 11 години
Типичният български мъж - плешив, потен, небръснат и по цял ден се оплаква от живота! Косата е символ на здраве, по-добри гени.. Не съществува умна жена, която би избрала гола тиква ( плешива или бръсната) пред една добре оформена класическа мъжка прическа!
8
0
 
6
 
! Отговори
Плешив преди 11 години
Дядо ми по майчина линия си умря с гъстата и леко прошарена коса на 75. Дядо ми по бащина, прадядо ми и баща ми са/били плешиви. Познайте аз имам ли коса?
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахаха, това за дядото по майчина линия отдавна го отрекоха учените. Няма как да се знае от кой точно си наследил гена. Генетиката е проста наука, може да се поразровите малко.
6
0
 
3
 
! Отговори
кънчо преди 11 години
вместо да си впрягат мозъците в глупости,по-добре да ги изпозват за нещо градивно
5
1
 
2
 
! Отговори
димо преди 11 години
така или иначе няма да го предотврати...
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И за много по-малко пари ще им кажа същото, като разбера дядото по майчина линия дали е плешив ;) .
3
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има един безплатен тест, доказано е че дали ще имаш коса или ще си плешив мъжа трябва да види дядо си по майчина линия. Ако не е жив да види негова снимка, ако бащата на майка му е кубе да се подготвя от рано, че и той ще е плешив. Естествено има шанс да забави процеса тъй като може да води много по-добър живот от този който е живял дядо му, може да полза и добра козметика която допълнително да забави процеса с някоя друга годинка, но в крайна сметка ефекта на края пак ще е кубе.
2
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък нямам коса и ми е сто пъти по добре , някак мъж с коса ми изглежда доста плашещо.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отново мега малоумното заглавие!!!