Седенето зад бюрото прави хората тъпи

Физическото движение стимулира мозъка
Обновена: 20 юли 2012 17:04 | 20 юли 2012 17:04,
36
Седенето зад бюрото прави хората тъпи
Снимка: Reuters

Дългите часове, прекарани зад бюрото, правят хората не само дебели, но и тъпи, пише в. "Ню Йорк таймс", позовавайки се на германско проучване.

Сабине Шафер от института "Макс Планк" в Германия провела изследване за връзката между ходенето и работната памет.

За експеримента били ангажирани деца и младежи. Поставени им били задачи, които трябвало да изпълнят, седейки и крачейки. И при двете групи били наблюдавани по-добри резултати, когато членовете им действали в движение. Това важало в особена сила за тестовете за работна памет.

Досега се считаше, че ако крачите и мислите едновременно, това раздвоява мислите ви. Опитите на Сабине Шафер доказват точно обратното. Физическото движение активизира енергийните ресурси, които от своя страна стимулират мозъчните центрове.

Естествено, не всяка ментална дейност може да се осъществява в движение, но изследването доказва по безспорен начин, че приковаването ни за дълго зад бюрото е вредно както за физиката, така и за когнитивните способности.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: бюроседене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
0
 
! Отговори
Azyatik преди 11 години
vbox7/play:d6c58f1cda Kingpin Ft. Deadly Hunta - Out The Box
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Определено при драскачите в днес.бг се е отразило седенете ...
26
2
 
12
 
! Отговори
Киро преди 11 години
А от бъркането на бетон и копане на канали по цял ден,много ли се поумнява????
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Писането на заглавия в тоя "сайт" прави хората ***, така че да не знаят други думи.
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Американците по рождение са ***.
23
3
 
6
 
! Отговори
ppancho преди 11 години
*** в стола(ако е държавен)подпомага затъпяването и предизвиква "чиновническа дименция"Много опасна болест ,характеризираща се с мания по държавни постове и изпитване на гняв към хората без бюра.Да съберем пари за трудещите се зад бюра и пЪрдящите в държавни столове: )))Дари лев спаси чиновник: ))
22
2
 
6
 
! Отговори
Вече разбрах... преди 11 години
Сега вече разбрах защо прокурорите, съдиите и учените от БАН са далече от позиицията "умни". Разбирам и защо депутатите масово бягат от работните си места - ами те са с форма на минибюро. А народните представители са достатъчно неумни и не желаят повече да затъпяват. Инстинктивно, разбира се...
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пожарникарите, физкултурниците и певците-шутове, които ги възпяват в песни са най-умни, да! :D
20
2
 
3
 
! Отговори
Теxas преди 11 години
Aбе да им кажа,бъркаш ли в джоба дяволски трябва да призная че е умно,бъркаш ли приятелски е подсъзнателно дяволски : абе джобовете са мъка,по-добре без тях :)
19
2
 
16
 
! Отговори
стани богат преди 11 години
Седенето зад бюрото прави хората ***, а седенето зад депутатските банки - богати!!
18
2
 
10
 
! Отговори
Баба Гица преди 11 години
Аз имам предложение- всеки който стои на бюро по 6 месеца в годината да си сменя работата с някой който копа на полето - хем ще му се развият мозъчните гънки,хем другите ще затъпяват през това време !
17
3
 
3
 
! Отговори
hisbulla преди 11 години
za tova az vinagi stoq prav pred kompiutara i mozu4nite mi gunki sa pove4e ot va6ite.
16
2
 
9
 
! Отговори
Р-29РМУ-2 преди 11 години
Абе не знам дали ги прави ***, но определено ги прави по-богати! За нашенеца истинска мечта е сядането зад бюрото, за тази цел ползва, връзки - билото партийни, роднински, дава рушвети, а представителките на нежният пол и задните си части! Явно писачите от хамериканската газата не са запознати с нашенската народопсихология затова плюят чиновническата мечта!
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами нека тези които работят в канцелария, поне веднъж седмично да посещават някой строителен обект. Там се раздвижва абсолютно всичко.
14
1
 
6
 
! Отговори
Гард преди 11 години
По времето на студентстването ми, винаги учех за изпити крачейки напред-назад в стаята. Никой не ми е казвал, че така се помни по-добре...чисто интуитивно съм го установил...наистина запомнях много бързо всичко
13
1
 
3
 
! Отговори
Texas преди 11 години
Да си дебел не означава да не мислиш,да си слаб също не означава ,че мислиш - и изобщо що за глупости.Дано поне те си вярват,защото аз не им вярвам
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ний тогава дето сме програмисти и само седим най-*** ли сме? А работниците по строежите са по-умни от нас. Добре, че беше тази немска учЕна да ни светне.
11
1
 
1
 
! Отговори
do 8 преди 11 години
Не ,означава че тия изброените профеции много бачкат.Но не ходят.Повечето от тези дет ми изброи са доста пълни.Не ходят.Само бачкат.Едно е да ходиш едно е въртиш :)
10
1
 
2
 
! Отговори
gonzo преди 11 години
Правилно, правилно, статията казва, че трябва да мислим, докато ходим. Е, може и обратното - може да ходим, докато мислим.
9
3
 
25
 
! Отговори
Пич преди 11 години
Значи спортистите са най-умните, а Стивън Хокинг примерно, трябва да е доста глупав, защото не се движи много? Даааа, доста интересна теория ... ще я имаме предвид!