Черноморец рита за..."Черноморец". Защо пък не?

Аржентинец дойде у нас, за да се запознае с отбора, който му е адаш
Обновена: 13 сеп 2012 11:38 | 13 сеп 2012 11:38,
24
Черноморец рита за..."Черноморец". Защо пък не?
Снимка: Dnes.bg

Името Черноморец тези дни беше най-употребяваното в Бургас. Причина за това не е предстоящият футболен мач на бургаския тим, а посещението на един турист от Аржентина. Момчето носи името Федерико Черноморец и е дошло в страната ни чак от Буенос Айрес, за да види стадиона на едноименния отбор, а също и да посети града, чието име носи.

Федерико е роден на 19 април 1984 г. в Аржентина. Той има руски корени, но по време на Втората Световна война дядо му е заминава за латиноамериканската страна.

Като всеки аржентинец и Черноморец е луд по футбола. Нещо повече, вече няколко години той играе за един от отборите в родината си. България му става интересна, когато чува, че тук има тим, носещ неговото фамилно име.

„Преди 10 години брат ми каза, че в България има отбор, който се казва като нас. Дотогава не знаех много за страната ви. Можех да назова само столицата ви и, разбира се, Христо Стоичков. Сега вече знам доста неща. Тук много ми харесва и бих се върнал с удоволствие”, казва Федерико. Той признава, че първото място, което е посетил, кацайки в България, е националният стадион в София.

Черноморец е дошъл по морето с приятелката си Микаела по покана на Андрей Едрев, който стана известен след участието си в реалити шоуто „Островът на изкушението”. Двойката е избрала да отседне в Резово, където доскоро Андрей беше стопанин на плажа. За 13-дневния си престой домакинът се е ангажирал да ги разведе на всички места, които биха представлявали интерес за аржентинците. Федерико посети бургаския стадион „Лазур”, където се играят мачовете на клуба-адаш ПФК „Черноморец”.

Точно когато разглеждаше спортното съоръжение, на едно от игрищата тренировка имаха най-малките от школата на „Черноморец”. Федерико не пропусна да порита с тях и само за няколко минути стана любимец на децата. „Вече трябваше да са приключили, а не мога да ги накарам да си тръгнат. Утре пак ще искат да е тук”, коментира треньорът на малките „акули” Петър Младенов.

Черноморец рита за..."Черноморец". Защо пък не?
Снимка: Dnes.bg

Латиноамериканецът сбъдна още една своя мечта. Той се появи изненадващо на тренировката и на големите футболисти. Неочакваният гост развесели играчите, които побързаха да си направят снимка с него. Радостен беше и треньорът Димитър Димитров-Херо, който въпреки строгостта си позволи на Федерико да порита малко с бургаските играчи. "С удоволствие бих играл тук. Ще е забавно Черноморец да рита за "Черноморец", каза с усмивка чужденецът.

Синеокият аржентинец посети и градчето Черноморец, където е получил специална покана от кмета. „Вече опитах и бонбоните „Черноморец”. Андрей ме заведе до завода да видя как се правят. Много са вкусни. От фен магазина купих сувенири за двамата си братя с надписа на клуба. Освен подаръци от страната ви ще отнеса много хубави спомени и нови приятелства. Някой ден искам да се върна тук”, казва с усмивка Федерико.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: Черноморецаржентинец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да е живо и здраво момчето дано и остане с хубави спомени от БЪЛГАРИЯ
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, тоз по-долу е прав и на мен ми писна от хейтъри безделници, които само броят из форумите и се правят на остроумни.
19
3
 
3
 
! Отговори
до 19 преди 11 години
Ей аман от плюещи като теб, които плюят плюещите! Няма Управия
18
0
 
6
 
! Отговори
Ей преди 11 години
Най се "радвам" на плюещи, които независимо какво се случва, си плюят. Ей, тъй за спорта. Дядо му какъв, бил, пък баща му, пък той, пък децата му. А вашите дядовци какви са били, чисти и смели, умрели за "Свята република". Това ли намерихте в новината. Някакъв си пич е дошъл тук, кара малките да спортуват с още по-голям ентусиазъм, кефи се на България. Интересно име, любопитна новина, усмихнат и положителен човек. А Ние сме седнали да му нищим родата до 9-то коляно. Еййй, няма управия
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе щом деда му е избегал в Аржентина по време на Войната, не ще да му е много чиста работата... или Вафен СС, или РОА...
16
2
 
5
 
! Отговори
акула преди 11 години
Абе важното е, че Нафтата са във Б и няма влизане!
15
3
 
1
 
! Отговори
Алооо преди 11 години
Алоо, ама нали корените са му руски, според статията, не е ли логично да ги търси малко по на север от тук? А и украинския Черноморец доста по-често играе в евротурнирите, и има логика да е по-известен от българския. Фамилията на пича не е дошла от българския отбор
14
4
 
4
 
! Отговори
Черноморец Бургас преди 11 години
Черноморец Бургас, Черноморец Бургас, Черноморец Бургас!!!
13
0
 
8
 
! Отговори
Алоо преди 11 години
Алооо, ама пича е избрал да дойде в България и тук му харесва. А Черноморец може да има във всички страни, граничещи с Черно море.
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А представяте ли тоя аржентинец да се казваше Литекс, или ЦСКА?
11
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хаха Това беше една от малкото позитивни статии напоследък.Един човек ще си тръгне със супер впечатления от тук и си е сбъднал една от мечтите, какво по - хубаво.
10
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алооо - в Украйна има отбор Черноморец Одеса, който може да е много по-близък на аржентинеца. Все пак пича е с руски корени:)
9
0
 
47
 
! Отговори
P. преди 11 години
Весела история. Браво за ентусиазма на човека. А и като му гледам физиономията добряк изглежда.
8
2
 
32
 
! Отговори
алооооо преди 11 години
аве ***,кво се гаврите с момчето,име като име,вместо да се кефите че носи името на Черно Море,дошло да подкрепи загиващия ни футбол,в загиващата ни родина,вие...Кой знае вие как се казвате,с какви уродски имена сте
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имаше и един Винету Келешев
6
4
 
13
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
Искати ли да си говорим на 'ти'........Здравейтьиииии
5
5
 
25
 
! Отговори
* преди 11 години
Нямаше ли и един български *** с име Манчестър Юнайтед?
4
5
 
4
 
! Отговори
KrImenUtU ... преди 11 години
se pravi na budala,ne e nigramotna,vuv duma po 3 gre6ki,no narocno se pravi......
3
3
 
18
 
! Отговори
абе кремено преди 11 години
и в харвард или има околовръстно
2
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да е живо и здраво момчето,па дано посети и финал на ШЛ с участието на адашкия си отбор.