500 бири мерят сили на съревнование в Брюксел

Дегустациите сутрин се комбинират с посещение на пивоварни следобед
2 ное 2012 18:51,
13
500 бири мерят сили на съревнование в Брюксел
Снимка: Ройтерс

500 марки пиво бяха представени на открития в Брюксел първи международен бирен фестивал, в който участват 15 страни, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Официалното название на феста е "Брюкселско бирено съревнование" (Brussells Beer Challenge)и в него мерят сили пивовари от Белгия, Бразилия, Великобритания, Германия, Гърция, Дания, Италия, Канада, Монако, Холандия, САЩ, Франция, Чехия, Естония и Япония.

Всички бири, представени на феста, са разделени в 8 категории, за всяка от които ще бъде даден съответния приз. Журито е съставено от 50 изтъкнати специалисти в бранша.

Тридневната програма на фестивала, който се провежда от 2 до 4 ноември, предвижда дегустации в първата половина на деня и посещение на белгийски пивоварни заводи през втората.

Както отбелязват организаторите, задачата на феста е промоцията на световната пивоварна продукция и насърчаването на начинаещите пивовари за повишаването на статуса им в този отрасъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
apostol преди 11 години
Абе кои я въведе тая бира в България В България винаги се е пиело вино и само вино повтарям ВИНО Питието на Боговете зимата червено лятото бяло Ама и него стея химикали.........
8
0
 
3
 
! Отговори
до 10 преди 11 години
Писах по-долу, че белгийската е най-Обаче по- по- най е чешката с чехкини, хермелин и колено.Дано разбирате за какво пиша :)
7
0
 
5
 
! Отговори
Д-р преди 11 години
" Няма нищо по-хубаво от първата глътка бира" - Джон Стайнбек
6
0
 
3
 
! Отговори
Петър преди 11 години
В бирените страни се пие предимно наливна бира. Другата: само за излети и пътуване. В Мюнхен има една бирена къща с жива духова музика, салони за около 1000 души и халби от 2 литра.
5
0
 
2
 
! Отговори
до 7 преди 11 години
бях в Мюнхен, германците са взели бирата от чехите, а чехите: може би от белгийците..Съгласен съм, че белгийската е най- , само не и тези, които се произвеждат в БГ
4
2
 
3
 
! Отговори
до 6 преди 11 години
Говориш може би за ГДР, дали са ти чешка за да не обидят Партията. Най-добрата е белгийската.
3
2
 
2
 
! Отговори
Петър преди 11 години
Когато, преди доста години, бях за пръв път служебно в Германия , домакините ме питаха каква бира искам. Аз, разбира се, казах: най-добрата. И те ми поръчаха чешка!
2
3
 
1
 
! Отговори
до 3 преди 11 години
ми точно от рекламата дето цитира бе смотан
1
0
 
10
 
! Отговори
ЗАГОРКА 2 преди 11 години
А МЕНЕ МЕ НЯМА ТАМ ,,,,,УЖАС.