Великобритания е превзела 90% от страните по света

Това е ставало в различни моменти от историята
Обновена: 5 ное 2012 10:16 | 5 ное 2012 09:54, Елка Василева
104
Великобритания е превзела 90% от страните по света
В различни етапи от световната история британците са завладели почти 90% от страните по света. Снимка: архив, Reuters

Великобритания е превзела 9 от всеки 10 страни в света в различни моменти от световната история, посочва ново изследване, публикувано в книгата "Всички страни, които превзехме и малкото страни, в които никога не стъпихме" на британеца Стюарт Лейкок, пише в. "Дейли телеграф".

В изследването специалистът посочва, че в различни етапи от световната история британците са завладели почти 90 процента от страните по света. Анализ на историята на почти 200 държави показва, че само 22 от тях не са преживявали британска инвазия.

Под инвазия авторът на книгата включва и нашествията на британски пирати и на въоръжени изследователи, както и страните, в които британците са имали някакво военно присъствие било то със сила, със заплаха от сила, чрез преговори или срещу заплащане.

Страни, които са били едно време част от Испанската империя и на пръв поглед почти нямат историческа връзка с Великобритания, също попадат в списъка на държавите с британско нашествие заради многократните набези на моряци, подкрепени от Британската империя. Такива страни са Коста Рика, Еквадор или Салвадор.

В списъка на страните, в които британците никога не са стъпвали или авторът на книгата не е открил доказателства за това, са Андора, Беларус, Боливия, Бурунди, Централноафриканската република, Чад, Република Конго, Гватемала, Кот д'Ивоар, Киргизстан, Лихтенщайн, Люксембург, Мали, Маршаловите острови, Монако, Монголия, Парагвай, Швеция, Таджикистан, Узбекистан, Ватикана и Сан Томе и Принсипи, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
5
 
! Отговори
chicago преди 11 години
До Loverman Между 14 и 19 век държава с името България няма.Територията е в състава на Османската империя,а в нея британски воиски е имало.Както се казва грешката е вярна.
42
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
a za6to ne se kazva 4e sega te sa prevzeti bez nikakva voina ot indiici, pakistanci, qmaici kurdi i kakvi li o6te ne
41
7
 
9
 
! Отговори
Мето преди 11 години
Британия е велика държава!! На острова може да се заяждат но срещу чужди се обединяват имат култура имат и бандити но всички милеят за Британия ,а ние сами си палим чергата с разделение на македонци,мюсулмани и тнт на ромите се може да се разчита за сериозна работа все пак ....
40
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 42:КИТАЙ И ИНДИЯ ПЪК КВО ИМАТ ДА ДОКАЗВАТ? ТЕ И БЕЗ ТОВА СА ДАЛИ НА СВЕТА МНОГО:ЦИВИЛИЗАЦИЯ,ЦИФРИ И Т.Н САМО ПОГЛЕДНЕТЕ КАКВА ИСТОРИЯ ИМА КИТАЙ(КОЛКО ДРЕВНА) НЯМА КВО ДА МИ СРАВНЯВАТЕ С НЯКВИ СИ ПИКЛИВИ АНГЛЕТА ОТ УМРЕЛИЯ ОСТРОВ ХАХАХАХА ДЕТО ВЧЕРА СА СЕ РОДИЛИ
39
3
 
28
 
! Отговори
Loverman преди 11 години
Този автор май има доста сериозни пропуски по история щом България не е в списъка на страните без британска инвазия и завладяване. Нещо повече - такъв бой са яли при Дойран, че още се изучават наще бойни стратегии от тогава.
38
3
 
21
 
! Отговори
chicago преди 11 години
До 33 Нещастниците сме ние приятелю,българите.Всветовната история има цикличност,но се помнят империите и народите които са тласкали света напред.Помнят се Шумери,Финикиици,Перси,Елини,Римляни,Египтени,Маи,Ацтеки.Ще доиде време вероятно ще излязат напред Китай и Индия,но британската империя ще се помни,както и Франция,Германия,САЩ и Япония.Ние обаче приятелю се движим по тъмната страна на историята.Ние не уважаваме себе си и получаваме същото от света.Трябва да можем да уважаваме другите.
37
0
 
12
 
! Отговори
Уилиям Уолъс преди 11 години
FREEDOM!!
36
1
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
То е нова Шри Ланка отсекъде на някои места вече и английски не можеш да чуеш!
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 37:ЕМИ ДА ИМ ПРАТИМ И СТОЛИПИНОВСКИТЕ ОСВЕН ХАХАХАХА ГО ПРЕВЪРНАТ В НОВАТА ШРИ ЛАНКА ТОЯ ОСТРОВ ХАХАХАХА
34
1
 
15
 
! Отговори
нещо актуално преди 11 години
СВОБОДА ЗА СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ! up the RA!
33
0
 
42
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Разкарайте се из Лондон и погледнете кой кого е завладял сега ,*** до *** по страшно и от столипиново е!
32
1
 
14
 
! Отговори
историка преди 11 години
Англичаните кой ли не ги е е.ал. Първо римляните 1 век, после германските племена 5-ти век, после викингите 10 век. Така яко са ги осеменявали, иначе се гордеят:))
31
0
 
13
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
"Под инвазия авторът на книгата включва и нашествията на британски пирати и на въоръжени изследователи..."В случая пиратите са британския башибозук.
30
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На Балканите англичаните не са стъпвали, двата пъти в които са идвали са яли първо бой от нас, а после и от Турция
29
1
 
26
 
! Отговори
Лондон преди 11 години
Тия нещастници, не виждат ли че стават *** държава и колониите им превземат тях? Как им се иска света да започва и свършва с тях, но не би...
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не знам това някаква цикличност в историята ли е,но определено Великобритания е вече само една история като всяка друга голяма империя.Този век сте видим невероятно прекрояване на световната карта.
27
1
 
8
 
! Отговори
Деменция преди 11 години
Британия е един дърт побойник с мания за величие. В определен период от време са владяли определени територии, достижими само по море, но това е всичко. Изключение прави Индия и това е всичко.
26
1
 
9
 
! Отговори
Фред Потс преди 11 години
Разбира се че Великобритания е разгъвала военни действия на територията на Русия а не обратното и то на два пъти - първия път през Кримската война а втория път - след 17та година - виж на територията на България не са водени военни действия ако не се считат македонските земи за български - ограничен военен контингент е имало след капитулацията през Първата световна война в София.
25
1
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И у нас са влизали британски войници. Не са излизали обаче...
24
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тия смешници да се радват че са остров че ония с мустаците нямаше флот