Сбабичосаха Кейт на портрет, никой не я харесва

Според повечето критици той е пълен провал
Обновена: 11 яну 2013 17:19 | 11 яну 2013 17:16,
49
Сбабичосаха Кейт на портрет, никой не я харесва
Портретът и художникът Пол Емсли Снимка: БТА

Първият официален портрет на херцогинята на Кеймбридж предизвика не толкова приятна реакция при официалното откриване днес. Критици „оплюха“ произведението на художника Пол Емсли, след като то бе открито днес в Националната портретна галерия в Лондон, коментирайки, че „образът на портрета няма нищо общо с Кейт от реалния живот“, пише „Дейли мейл“.

Според Валдемар Янушчак, художествен критик на Sunday Times, портретът е доста обикновен и на него „херцогинята изглежда доста по-възрастна, без блясъка в очите, който иначе има, и има нещо намръщено в изражението й“.

Емсли, който е известен със своя необикновен, почти фотографски стил на работа – бил избран лично от Кейт от списък с художници, за да направи портрета.

Тя й съпругът й Уилям посетиха галерията рано тази сутрин преди официалното откриване на портрета и Кейт била „очарована и развълнувана“ от резултата.

Сбабичосаха Кейт на портрет, никой не я харесва
Снимка: БТА
„Добре че в реалността херцогинята не изглежда така. Не искам да го казвам, но този портрет е пълен провал“, смята художестеният критик на „Дейли Мейл“ Робин Саймън.

На портрета тя носи блуза с тъмнозелен цвят – дреха, която художникът си представил. Също и обеци, които били сватбен подарък.

Художникът, който е правил портрет и на Нелсън Мандела, явно е пропуснал да хване нейния чар, спокойствие и интелигентност, както и искрящите й зелени очи, пише още „Дейли мейл“.

Кейт е позирала за портрета още преди да забременее. Позирала е два пъти – през май и през юни в студиото на Емсли.

На пръв поглед херцогинята, която преди два дни навърши 31 години, изглежда доста по-възрастна.

Според Робин Саймън под очите на херцогинята сенките и бръчките са малко повече от необходимото, а известните й кафяви букли имат меден оттенък.

А усмивката е по-скоро гримаса, отколкото загадъчна усмивка.

„Херцогинята ми каза, че иска да бъде нарисувана естествена. Първо смятах да я нарисувам без усмивка, но смятам, че направих по-правилния избор, като я нарисувах усмихната. Тя ми се видя изключително топъл, открит и щедър човек“, споделя художникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: портретКейт Мидилтън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
werti преди 11 години
Конь...
33
0
 
1
 
! Отговори
hidko преди 11 години
Кое не и харесват? Картината си е като снимка. Принцесата не е класическа красавица в лице. Предимството и е в тялото, стойката и лъчезарността. Който не харесва картината, значи иска нещо изкуствено. Тя си я е одобрила.
32
0
 
0
 
! Отговори
тангента19 преди 11 години
Художника е щастлив , че не са му предложили да нарисува кака ви Искра , защото нямаше да му стигне стената на галерията !
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
критиците защо не си заврат по една фунийка от вестник отзад и да я запалят докато размишляват върху портрета.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако беше Сталин, досега тоя пишман художник да е в некой лагер
29
0
 
0
 
! Отговори
A преди 11 години
Офф, кво са я сбабичосали, тя малка ли е бабичка???? Омръзна ми всеки ден да се пише за тая грозотия...
28
0
 
0
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Аз ако...позирах,сигурно маестрото щеше да...наблегне на интелектуалното ми...излъчване,което може да усети всеки средностатистически...художник.Не е...лош портрета;отговаря на реалната действителност.
27
0
 
0
 
! Отговори
хмм преди 11 години
Портрета е ужасен. Вината вероятно не е на художника, а на човека подбрал грима, изражението, прическата и изобщо визията на модела. Художника е нарисувал това, което е видял, но съм убеден, че не той е решавал какво ще бъде то. :-) Някой не си е свършил работата добре. :-)
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тя по принцип си изглежда сбабичосано!
25
0
 
0
 
! Отговори
Митьо-Пищова преди 11 години
Абе как бееееее...! Прилича ми на рибаааа! Аз обичам рибитиииии...
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВЕЛИКИЯ САЛВАДОР ДАЛИ КАЗВА СЛЕДНОТО; ВСИ4КИ НЕКАДЪРНИ ХУДОЖНИЦИ ОБИКНОВЕННО СЕ ПРЕВРЪЩАТ В КРИТИЦИ! И Е БИЛ МНОГО ПРАВ....
23
1
 
0
 
! Отговори
pl преди 11 години
"Състариха" е думата, която може би сте търсили... Но не! Вие сте *** и сбабичосаните ви мозъци могат да измислят само "сбабичосаха".
22
0
 
0
 
! Отговори
Народът на.... преди 11 години
....Великобритания жадува демокрация!!!Нека световния регулатор Съединените Американси Щати,Европейския Съюз и НАТО освободят жадните за свобода албионци от умразното им Кобургксо робствои върнат свещенната република на Оливър Кромуел!Долу Обединеното Кралство,да живее Свободен Албион!
21
0
 
1
 
! Отговори
берта преди 11 години
тя и сега има много зло излъчване,двулично и подло,но са си лика-прилика с леконравния принц
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Na parazitite i portreti veche im risuvat !!
19
0
 
1
 
! Отговори
ВАН ГОГ преди 11 години
Ако искате да видите истинското лице на една жена е точно когато излиза от банята,тогава то е без грим.В статията не става ясно кога е правен портрета ,тя с грим ли е или не.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да те като разбират под образ от реалния живот всичките фотошопнати обработени снимки на херцогинята какво е виновен художника, че е нарисувал, това което вижда!? Съмнява ме повечето да са я виждали на живо, че да се изказват така остро. Явно са очаквали и "фотошопнат" портрет те нали са от разни издания тези критици и с това са свикнали.
17
0
 
0
 
! Отговори
Vicctoria преди 11 години
mnogo dobre se e pravil chovekut ... te kakvo iskat, da ja narisuva po-hubava otkolkoto e li. Plus tova men chertite na tazi jena ne mi haresvat osobeno, ako ima nesheto privlekatelno u neja to tova e grazioznostta i, a tva trudnichko moejsh da go narusuvash...
16
0
 
1
 
! Отговори
хубавата Яна преди 11 години
Браво,за бащата Камила,за сина Кобила..и двете много естествени,истински англичанки,айде писна ми от тях.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хич не ми пука