Добра ли ни е винената реколта?

Легендарният експерт Робърт Паркър ще дегустира най-доброто у нас
29 апр 2013 16:38, Петя Славова
1
Добра ли ни е винената реколта?
Робърт Паркър. Снимка: PR Refresh

Най-голямото име в света на виното ще посети България в средата на месец юли, за да дегустира българската реколта.

Името на Робърт Паркър отдавна се е превърнало в легенда в света на виното. Той е най-влиятелният винен критик в света. Неговите рейтинги, основани на 100-точкова скала, често се различават от тези на останалите известни винени критици. През 1978 година той създава бюлетина The Wine Advocate и много скоро се превръща най-влиятелният винен критик в Америка, а впоследствие и в света.

През 2002 година той създава онлайн проект, където към днешна дата има над 225 хиляди ревюта и дегустационни бележки за вина от цял свят. www.erobertparker.com е най-посещаваният сайт за вино в света.
Дегустационните му бележки в бюлетина The Wine Advocate са в основата на винената критика в Америка. Неговите рейтинги са се превърнали в главен фактор при определянето на цената на някои вина.

Известно е, че самият Паркър лично дегустира вината само на три региона – Бордо, Калифорния и Рона. От няколко години той остави Рона и Калифорния на своя екип и в момента единствените вина, които получават персоналната му оценка са тези от Бордо.

За всички останали области по света, той е създал екип от винени специалисти, които следят и дегустират вината по региони. За визитата си в България, Робърт Паркър ще направи изключение, като лично той ще дегустира вината на родните производители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Къркача преди 11 години
Беше.