Честата среща с тъщата – гаранция за щастие в брака

Добрите отношения с родителите са рецептата за семеен успех
24 сеп 2013 21:18, Красимир Ангелов
6
Честата среща с тъщата – гаранция за щастие в брака
Снимка: Reuters, архив

Честите срещи с тъщата или свекървата поддържат щастието в брака, установи австралийско проучване, цитирано от британския "Дейли мейл".

Учени от университета Дийкин, щата Виктория, изследвали 2000 пълнолетни австралийци и им задали въпроси за контактите им с майките на своите половинки.

Оказало се, че тези от анкетираните, които се радвали на подкрепата на собствената си майка и на майката на половинката си, се оказали с по-щастливи и по-сплотени семейства.

"Женените двойки с балансирани връзки с родителите и на двамата партньори показаха по-висок индекс на щастието", заяви авторката на проучването Мелиса Уайнбърг. Тя посочва, че ако семейството поддържа по-тесни връзки предимно с единия родител на партньорите, бързо започва да се наблюдава дисбаланс в семейната среда и чувство на разочарование за тези, чиито родители са пренебрегнати.

Средният индекс на щастието в Австралия възлиза нормално на 73,7 - 76,7 пункта от сто възможни. Тези от анкетираните, които се срещали поне веднъж седмично с тъщата или със свекървата си демонстрирали стойности от 78,7 по този показател, сочи изследването.

В телефонното интервю бил зададен и въпросът как анкетираните биха прекарали два часа в седмицата, ако им бъде позволено да правят каквото си пожелаят. Мнозинството от запитаните заявили, че биха посветили това време на семейството си. Само 0,2 на сто от участниците в анкетата признали, че биха се отдали на секс за споменатите два часа.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: свекърватъща
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
5
 
! Отговори
така е преди 10 години
И не трябва да се се повтаря тази НЕИСТИНА- свекърви, тъщи...Като си представим думите на филофа, че "Твоите деца не са твои деца.. Те са стремежа на живота към самия себе си..Ти може да им дадеш обич, дом за тялото, но не и за Душата им, защото тя живее в Дома на Утрешния ден, където ти не можеш да стигнеш дори и в мечтите си.."Излишно е да се тровим, да се караме, да се делим на тъщи и свекърви.Всеки обича децата, внуците, снахите и зетьовете си...Но можем само да им желаем ДОБРОТО.
3
2
 
4
 
! Отговори
тъща преди 10 години
Не е нужно да изследват някои си "учени" това е стара истина. Както и е в народо- психологията. Само помислете, защо някога са се наричали сватове, още когато децата са били невръстни или пеленачета. Да са от една черга, да гледат в една посока, да имат еднакви разбирания двете фамилии. Сега защо са несполучливи браковете?!?! Принца и просяка- чели сте, нали? Защото всеки се представя за това, което не е... и после имало различия в интересите и в посоката на мислене- кой страда- децата ви!
2
2
 
9
 
! Отговори
zasto преди 10 години
Защо толкова ревнувате съпрузите си от майките им?Забележете, че Вашите съпрузи са просто равнодушни, но не злобеят, когато се виждате с майките си.По "ирония на съдбата" всичко се "връща" след години...Не бъдете дребнави и "собственичестки" настроени.Бъдете част от Вселената! Както са Вашите деца("В" по новия правопис!)
1
5
 
4
 
! Отговори
аз преди 10 години
Това е като да си снимаш свекърмата и да я окачиш на стената.