Да яхнеш 30-метрова вълна

Бразилец спаси жена и се спусна по най-голямата вълна в света в един ден
30 окт 2013 10:28, Екип на Bulgaria On Air
6
Да яхнеш 30-метрова вълна
Снимка: Bulgaria On Air

Силните ветрове в Западна Европа принудиха властите да затворят плажовете. Някои от най-добрите сърфисти в света обаче не успяха да устоят на изкушението на големите вълни. Бразилецът Карлос Бурле винаги ще помни излизането си в морето в началото на тази седмица.

Какво означава да спасиш човешки живот и да се спуснеш по най-голямата вълна в света и то в един и същи ден? Единственият, който е постигнал това е бразилският сърфист Карлос Бурле. Той успя да извади своята колежка Мая Габейра от бурните води на Атлантическия океан.

Преди да бъде погълната от вълните край португалския бряг, сърфистът е успял да извлече жената, която е била в безсъзнание и да й направи сърдечен масаж. Благодарение на бързата му и адекватна намеса инцидентът не приключил трагично.

Междувременно Карлос бе заснет да се носи по вълна с височина над 30 метра.

Смята се, че рекордът за сърфиране се държи от Гарет Макнамара, който се е спускал по 30-метрова вълна край бреговете на Хаваите миналата година. Със сигурност бразилецът Карлос е близо до това постижение, като окончателното решение за това дали има нов световен рекорд ще бъде оповестено до края на седмицата.

Вижте още във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До sacanaЗа съжаление няма кой да чете и да проверява информацията! Вече си мисля, че разчитат на читателите си за коркциите, *** поне да четат мненията, че да ги коригират, а те и това не правят.. Назаре.. уникално място!
5
0
 
0
 
! Отговори
por преди 10 години
Що, кой ще го гледа иначе?
4
0
 
14
 
! Отговори
а преди 10 години
я пак си проверете видеото ??
3
0
 
2
 
! Отговори
caralho преди 10 години
До sacanaДезинформацията започва с внушението че тези вълни са предизвикани от силните бури и ветрове....ха, ха, ха! толкова са си учили уроците по география!
2
0
 
7
 
! Отговори
sacana преди 10 години
Защо не се информирате малко по-добре за случката. Мястото на което сърфират се казва Назаре и Гарет Макнамара направи този рекорд от 30 метра миналата година точно тук на Назаре. Тази година се пробва за втори път да си подобри рекорда, но вчера заради неразумните Бразуки въобще не се пусна. Бразилците нямаха подготвен екип за бързо реагиране и имаха голям късмет че този успя да я спаси. Размина се с уплаха и счупен глезен.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Bow!