Да имаш фобия от вестници

Британка не може да ги докосва, дори да ги гледа
29 яну 2014 10:38, Александър Попов
5
Да имаш фобия от вестници
Снимка: Reuters

Британка страда от 25 години от рядката фобия от вестници, пише в. "Мирър", цитиран от БТА.

49-годишната Даян Фрийлав от Рочестър не може да докосва вестници, да ги гледа - извръща поглед дори когато ги вижда по телевизията и не понася специфичната им миризма. На вратата на къщата й дори има предупреждение към момчетата, разнасящи вестници, да не ги доставят в дома й.

"Когато ходя по магазини, минавам възможно най-далече от вестникарските будки. Не мога да се приближа до човек, който чете вестник, ужасявам се. Навремето можех да ги докосвам, но само ако знаех, че веднага след това има къде да измия ръцете си. Преди купувах вестници за съпруга ми, който почина през 2011 година, но само с ръкавици. Когато той четеше вестника в хола, аз отивах в кухнята и отварях широко прозореца, защото свежият въздух успокояваше страха ми. Сега не мога дори да ги гледам, побиват ме тръпки", разказва Даян.

Тя има три деца - Матю на 29 години, Лорън на 24 и Ребека на 19.

"Всички те много обичат да четат вестници. Когато обаче ходя на гости на по-голямата ми дъщеря, тя предварително изхвърля всички налични", допълва жената.

Даян Фрийлав страда от фобия от вестници от 25 години. Тя смята, че патологичният й страх се корени в детството.

"Когато бях малка, майка ми удряше баща ми с вестник по главата. Тя го правеше под формата на дружеска закачка, но аз изпитвах тревога", спомня си Даян, която има и "по-обикновени" фобии като страх от змии и височини.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: фобиифобия от вестници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Дейли мейл", "Сън", "Телеграф"... То и аз ще развия фобия.
3
0
 
1
 
! Отговори
"Вестникар ли?& преди 10 години
"Павел (Съглежда края на един вестник изпод възглавницата.): Кой е мушнал това тука? Аз гнусотии в къщата си не ща, сто хиляди пъти съм казвал.... (Отваря прозореца, па зима щипците от от печката.) Жаба да видя, не ме толко гнус. (Изтегля с щипците вестника и го фърля из прозореца, като гледа надолу.)"
2
0
 
4
 
! Отговори
Ма да! :-) преди 10 години
Аз пък мразя вестници заради миризмата на канцерогенно мастило и некачествена хартия. Като добавим и факта, че съдържанието им може спокойно да бъде прочетено от екрана на комп, таблет, киндъл, смартфон, а са *** дървета, за да се печатат, ги прави нелепи в 21и век! Закостенял формат, пълен с манипултивно съдържание за стари, технически неграмотни хора...
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами то си е за страх:-)