Продадоха за $65 000 екземпляр на "Моята борба"

Двата тома на книгата са с автограф на Адолф Хитлер
28 фев 2014 14:18, Красимир Ангелов
14
Продадоха за $65 000 екземпляр на "Моята борба"
Снимка: Reuters

Екземпляр в два тома от книгата "Моята борба", с автограф на Адолф Хитлер, беше продаден на търг в Лос Анджелис за близо 65 000 долара, предаде Ройтерс.

В онлайн наддаването, организирано от аукционна къща "Нейт Д. Сандърс", са участвали 11 души. Самоличността на купувача, платил 64 850 долара за двата тома на "Моята борба", не се разкрива.

Сумата обаче надхвърля предварителната оценка, която беше между 20 000 и 25 000 долара.

Двете томчета са коледен подарък за Йозеф Бауер. В посвещенията си от 1925 г. и 1926 г. Хитлер пожелава Весела Коледа на Бауер, който един от първите членове на нацистката партия и е сред участниците в Бирения пуч в Мюнхен през 1923 г.

На търга на "Нейт Д. Сандърс" е продадено и яке на Алберт Шпеер - архитект и министър на въоръженията и военната промишленост, наричан понякога Първия архитект на Третия Райх, съобщава ДПА.

За връхната дреха с името на Шпеер са платени 10 068 долара. Алберт Шпеер е съден за военни престъпления в Нюрнбергските процеси и прекарва 20 години в затвора до 1966 г., припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Винету е за предпочитане пред този сатанински ***! Момчета, за да можете да прецените една книга дали е подходяща за втори прочит, трябва да сте прочели хиляди други книги и сега имате възможност, четете повече! Рано или късно ще стигнете и до книгите на Живота.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами то да избиваш чужди народи е още по-зле. Ако навремето турците избиваха цели 5 века собствения си народ вместо невинни чужденци сега никой нямаше да поставя въпрос.
8
1
 
5
 
! Отговори
Да преди 10 години
Разликата между нацисти и комунисти - комунистите са престрастени към избиване на собствените си народи.
7
4
 
9
 
! Отговори
Хайнрих преди 10 години
Хитлер, един от най - достойните хора живял някога на тази земя...горд съм че сме били негови съюзници!
6
1
 
15
 
! Отговори
Стефка преди 10 години
До Анонимен 6Много си прав!!!!!!!!!!!!!
5
3
 
24
 
! Отговори
Зиг Хайл преди 10 години
Нашият Фюрер винаги ще живее в сърцата ни. А "Моята борба" е настолното ми четиво още от студентските ми години. Благородно завиждам на щастливеца, който се е сдобил с това безценно копие.
4
6
 
12
 
! Отговори
Не лумпен а чифутин преди 10 години
До Еххх Всички *** се крепят един друг, като крастави магарета. Ти си *** и си един от тях. Тази книга не е е издавана в България навремето. Преведе я и я издаде за пръв път в РБ един ***, който беше рекламиран от БХК и Шалом-Балоун, като националист. Не се пише РБ- *** ***. Много ще ревете тепърва.
3
33
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не е ли забранена тази книга? да се изгори!!!!!!!!!!
2
6
 
22
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Нашият Фюрер...завинаги жив в сърцата ни...!
1
14
 
19
 
! Отговори
Еххх преди 10 години
Тоя *** Хитлер е избил сума ти народ. Какво доживяхме да искаме някой, като него в БГ... Аз лично искам Хителр или Пиночет. Да направят преврат, да метнат по лагерите разни политици, мутрафоьофци, крадливи *** и "бежанци". Ужасно е да го искам ама това е ПЪТЯ в БГ!