Скритият победител в нощта на "Оскар"-ите

Култовото звездно "селфи" беше заснето с телефон на Samsung
Обновена: 4 мар 2014 16:47 | 4 мар 2014 16:45,
21
Скритият победител в нощта на "Оскар"-ите
Снимка: Twitter

На церемонията по раздаването на „Оскари“ награди получиха не само актьори, сценаристи и композитори. Един от големите печеливши беше и корейската компания Samsung. С телефона от тяхната марка на водещата Елън Дедженъръс беше направена култовата звездна снимка на Брадли Купър, Брад Пит, Мерил Стрийп, Дженифър Лоурънс, Кевин Спейси, Джулия Робъртс, Джаред Лето, Лупита Нионго и др.

Снимката стана най-популярното "селфи" в Интернет. Само в Twitter снимката е споделена 3,1 млн. пъти. По този начин тя задмина снимка на Барак Обама, която е била споделена едва 700 000 пъти и до момента държеше първенството, пише Лос Анжелис таймс.

Въпреки че марката на апарата не беше спомената, стана ясно, че телефонът е Samsung Galaxy Note 3. От компанията заявиха, че снимката не е била предварително уговорена. Те обещаха да дарят 3 млн. долара за две благотворителни каузи, избрани от Дедженеръс.

Samsung беше сред основните спонсори на "Оскар"-ите. Рекламираните продукти на компанията бяха телефонът Galaxy S5, часовникът Gear и таблетът Galaxy Note Pro.

Корейците не разкриват колко точно са платили за рекламата си по време на наградите. Според анализаторите става въпрос за около 24 млн.долара, вложени в реклама за периода 2009-2013 г.

Продуктовото позициониране се е превърнало в традиционна практика в телевизионните предавания и филми. Нека си припомним използвания от Джеймс Бонд телефон в „007 координати: Скайфол“ или пък филма „Социалната мрежа“, в който се разказва историята на Facebook. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: наградиСамсунгоскар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
16
 
32
 
! Отговори
* преди 10 години
Анджелина Джоли е жива вещица, тия са като с изпити мозъци, а ти вече пишеш статия върху мнението ми, което махна. То нема да е само за кино, ооооо... За много неща ще е!
16
12
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей, малоумно хамери племе светът ври и кипи заради тях, а те циркове си устройват!Долни ***!
15
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Самсунг от желание за селски ПР, си правят антиреклама. Ако снимката показва нещо, то е, че телефонът им има лош баланс на бялото, калпави и неравномерни цветове, лош фокус и дълга експонация, заради ниска чувствителност на сензора. И преди да ме нападнете - не съм фен на никоя марка. Имал съм различни телефони, всеки с плюсове и минуси.
14
9
 
32
 
! Отговори
lupi преди 10 години
До Бай ХойЛесно е да се провери в Уикипедия: Ellen Lee DeGeneres (/dɨˈdʒɛnərəs/. Така че май не си прав Хойчо.
13
10
 
36
 
! Отговори
Бай Хой преди 10 години
Ама и преводачите ви като редакторите - хич ги няма. Водещата се казва Елън Дедженарис или поне тя така произнася името си. Ама кой да знае, кой?
12
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма го "супер евреина"
11
9
 
40
 
! Отговори
отегчен преди 10 години
Дайте една торба с Оскари и Нобелова награда на фотографа...
10
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Haters gonna hate
9
13
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не само, че се снимали сами, ами и със Самсунг. На моят Кънчо му се зави свят от местене в крачолите.
8
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вие виждате актъори!А аз откакто ми се записа една простотия и ми излиза всеки път когато отворя интернет експлоера !Виждам най-влиятелните личности в западния свят !Тея са зрелищата за народа ,един нов виртуален колизеум.Това като отговор защо ги пускат и защо е толкова важна новина.
7
24
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ехеее, невероятно, направили си размазан нефокусиран автопортрет, кръстили го "селфи" и безмозъчната *** луднала по снимката в социалните ***.
6
11
 
47
 
! Отговори
Веско преди 10 години
А туй сега какво се явява и колко ви платиха? Никога нямаше да разбера с кво са са щракнали ако не бяхте писали. Не че ми пука де!
5
16
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И кога стана култова тая размазаница? Баси и тъпотията, баси и сайтчето ви!
4
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както в Индия даваи им свещени крави и Боливудски Актъори!Иначе коментара за качеството на снимката са много адекватни!Това ако е с рекламна цел ще казвам ,че е на конкурента!Се едно 007 се потапя и часовника му се напълва с вода.
3
12
 
62
 
! Отговори
83855 преди 10 години
Да бяха се снимали с LUMIA, нямаше да излязат размазани! :D :D
2
10
 
64
 
! Отговори
втф преди 10 години
Абе толкова ли са се побъркали хората... цели статии се появиха зарадни една снимка (дума селфи не съществува в Българският..). Печеливши са само глупаците захласващи се по подобни глупости..
1
10
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Платените публикации не трябва ли да се означават като такива?