Ставаме ли по-забавни, като пием? Не и за околните

Връзката между алкохола и хумора е обратнопропорционална
25 мар 2014 19:27, Красимир Ангелов
10
Ставаме ли по-забавни, като пием? Не и за околните
Снимка: Reuters

Когато сме на градус, само ние си мислим, че сме много забавни и оригинални. Околните обаче далеч не смятат така, доказаха серия от тестове в нюйоркски бар, цитирани от  "Дейли мейл".

Професорът по психология Питър Макгроу и журналистът Джоел Уорнър провели поредица експерименти, за да установят връзката между алкохола и хумора. Те искали да проверят дали когато човек е на градус неговото чувство за хумор наистина се повишава.

Участниците в тестовете останали с впечатлението, че колкото повече са опиянени, толкова по-забавни ставали за околните. Но журито, съставено от трезви оценители, отсъдило точно обратното.

За експериментите били подбрани 12 доказани комици от творческия колектив "Грей Ню Йорк", носител на много награди. Но професионалните зевзеци колкото повече пиели, толкова по-малко разсмивали журито. А самите те се оценявали като върха.

Всеки от участниците трябвало да разкаже смешка, след което получавал безплатно питие. Той трябвало да оцени как се е представил след всеки следващ тур и степента на своето опиянение.

(БТА)


10
Още по темата: хуморалкохолпроучване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Stamat преди 6 години
Da napie6 komik e prestaplenie. Tova juri e zazatvora!
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото завиждат, за това! :)
2
1
 
6
 
! Отговори
111 преди 6 години
Естествено, че трезвото жури ще прецени нещата така. Но когато всички в компанията са опиянени, обикновено много добре си се забавляват. От един момент нататък обаче стигат до фразата "Ти мен уважаваш ли ме?" и почват да си налитат на бой.
1
1
 
13
 
! Отговори
.. преди 6 години
Местя го!