Всеки трети германец върти тигана по няколко пъти седмично

Основната причина – броят на живеещите сами мъже е скочил с 50%
26 мар 2014 21:47, Красимир Ангелов
32
Всеки трети германец върти тигана по няколко пъти седмично
Снимка: Reuters

Германските мъже по принцип не обичат да се навъртат край печката, но го правят все по-често в последните години, съобщава ИТАР-ТАСС, позовавайки се проучване на международния социологически институт YouGov.

Всеки трети германец (36%) е принуден да готви поне пет пъти седмично и само през почивните дни си позволява да се храни навън. При това става въпрос за истински ястия, а не за сандвичи, категорични са експертите.

Едва 11 процента от германците не готвят никога и нямат намерение да го правят.

Жените в Германия естествено готвят повече от мъжете. 58% от тях всеки ден са край печката, като едва 1% от дамите не припарват до нея.

Виртуозността на мъжете в кухнята се обяснява с това, че от 20 години броят на живеещите сами се е увеличил с близо 50 процента. Затова дори да смятат готвенето за неподходящо занимание, много мъже нямат друг избор, ако не искат да живеят само на сухоежбина.

Самотата вече предизвиква сериозно безпокойство в страната. Ако след падането на Берлинската стена в Германия 11,4 милиона души са живеели сами, през 2011 г те са вече 15,9 милиона, т.е. всеки пети гражданин.

"Да живееш без семейство, стана нещо обичайно в нашата страна", каза директорът на Федералния статистически институт Родерих Егелер.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.