Трупата на Цирк Елуаз пристига на 7 април

Спектаклите са на 12 и 13 април в зала 1 на НДК
0
Трупата на Цирк Елуаз пристига на 7 април
Снимка: СМЕ

Остават броени дни до гастрола на Цирк Елуаз, който представя цирковото изкуство по съвсем нов и модерен начин от 1993 г. насам. Оригинално съчетава цирк с театър, танци и музика. От 2010 г. той е партньор на прочутия Цирк дьо Солей.

Цялата трупа на Цирк Елуаз пристига у нас на 7 април, а представленията са на 12 и 13 април в зала 1 на НДК.

Танцьорите и техническият екип ще бъдат седмица в България. Те ще почиват само един ден, а от сряда започват репетиции за шоуто. Всички се надяват да имат достатъчно време, за да разгледат столицата ни и да посетят местен ресторант. Те ще направят и едно подгряващо шоу по софийските улици и пред НДК, съобщават организаторите от София Мюзик Ентърпрайсис.

В екипа е и българката Мария Монева, която е тур мениджър и вече четири години работи в канадската компания. Сред 15-те акробати и танцьори, които са с различни националности, са швейцарката Еми Воте и французина Батист Монтасие, които вече са познати на българската публика от участието си в шоуто Dancing Stars.

Зрителите ще могат да видят спектакъла iD на Цирк Елуаз, който е уникална смесица от акробатични номера, екстремни спортове, хип-хоп и брейкденс, чрез които всеки може да разкрие своята индивидуалност. Ефектната мултимедия с анимирани сгради и графити представлява нещо като анимиран град, в който се развива действието в спектакъла. Участниците в него танцуват по специално изработен синтетичен танцувален килим. 

Ефектът от шоуто е още по-впечатляващ, заради непрекъснато движение на сцената, кулминацията на което са рискованите движения и поддръжки на акробатите. Публиката също взима активно участие в спактакъла. В номера с ефектните прелитания и скокове на колоездачите участва и избран от актьорите зрител.

"Нашето шоу съчетава различни форми на изкуството. Това, в допълнение с оригиналната музика, която е изключително модерна и авангарда, и интересната мултимедия, превръщат шоуто в любимо на публиката по целия свят. Надявам се то да стане любимо и на българската публика", споделя режисьорът и арт директор на цирка Жано Пеншо.

Билетите за шоуто на Цирк Елуаз са на цени от 40 до 90 лева и могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната. Деца до 10-годишна възраст влизат безплатно на спектакъла.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации