Торби с чист въздух - хит в Китай

Предлагат се в пунктове, подобни на бензиностаниите
7 апр 2014 17:51,
8
Торби с чист въздух - хит в Китай
Снимка: Reuters

За никого не е тайна, че въздухът в Китай е много мръсен. Положението обаче е стигнало дотам, че в някои градове на места са направени пунктове за чист въздух. Тези места са толкова популярни, че за тях се образуват опашки от граждани, желаещи да се възползват от услугата, разказва сайтът OddityCentral.

Един от тези пунктове е инсталиран в град Джънджоу, едно от местата в Китай с най-мръсен въздух. Индексът му за качество на въздуха е 158, което е около 5 пъти повече от града с най-мръсен въздух в САЩ – Бейкърсфилд.

Фън Лин е на 75 г. и е един от потребителите на новата услуга. „Въздухът е наистина много чист, но времето, което е позволено, е твърде малко“, споделя той за пунктовете за чист въздух.

„Усетих как бебето ми помръдна, когато вдишах чистия въздух“, разказва бременна жена. „Много бих се радвала да се разхождам в гората, след като бебето се роди“, споделя още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Генчо преди 10 години
Иначе в София нещата много се подобриха откак затвориха Кремиковци. Преди постоянно имаше сиво-кафяво покривало над града. Откак е затворен не съм виждал!
4
0
 
0
 
! Отговори
ДО 1 преди 10 години
Абе ти не си разбрал, инфекцията се е оправила от химикалите които са избили бацила ;)
3
1
 
8
 
! Отговори
молба преди 10 години
Моля ви граждани (по местоживеене), стойте си в мръсните, сиви бетонни градове при ручащите коли за да мога аз сам да си стоя в гората. Ако вземете да дойдете и вие ще ми развалите пейзажа. Днес валя доста силен освежаващ дъжд, след който грейна слънце. Страхотно беше. Видях две сърни и един глиган, а червеношийките, пойните дроздове, косовете и др. пеят безспир. Пих вода от кристално изворче. Моля ви граждани стойте си в градовете, защото на голяма част от вас манталитета ви е селски.
2
2
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 10 години
Че,какво стоиш тук? Зацепвай за Китай.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен Едва ли си бил в Шанхай, защото там дъщеря ми ходи само с маска като всички останали. Не се диша. Или може би това те е оправило!!!? Иначе и в Хималаите, и в Родопите или Пирин- ще се чувстваш еднакво добре.