Продадоха най-скъпия имот в САЩ

Купувачът броил 145 млн. долара
4 май 2014 09:24,
11
Продадоха най-скъпия имот в САЩ

Имение, принадлежало на покоен инвеститор на Уолстрийт, стана най-скъпо продаденият имот в САЩ, съобщава в. "Дейли телеграф". Имотът се продаде за 145 милиона долара. Името на купувача засега се пази в тайна.

Имението е с площ 18 акра в Ийст Хемптън, на Лонг Айлънд, на около 150 километра от центъра на Манхатън. То е било собственост на Кристофър Браун, инвеститор на Уолстрийт, който 40 години е бил част от инвестиционния фонд Туиди, Браун енд Ко - един от предпочитаните от Уорън Бъфет. Браун купил имота през 1996 г., съборил старите сгради, които били част от голф игрище и направил имение в английски стил.

Браун почина от инфаркт през декември 2009 г., като остави почти цялото си наследство на партньора си Андрю Гордън, ландшафтен архитект. Роднини на Браун и неговият дългогодишен главен готвач оспориха завещанието. Междувременно Гордън се разболя от рак и сега е в терминална фаза. През декември 2012 г. той постигна извънсъдебно споразумение с оспорващите завещанието, което му позволи да прекара остатъка от живота си в имението. Тогава съдия му разреши да ползва наследството на Браун, възлизащо общо на 260 милиона долара и включващо апартамент за 25 милиона долара на Парк авеню в Ню Йорк.

Предният рекорд за най-скъпата къща в САЩ беше постигнат преди 2 седмици, когато имот от 50 акра в Грийнуич, в щата Кънектикът, беше продаден за 120 милиона долара при първоначално искана цена от 190 милиона долара.

Предишният рекордьор беше имение от 9 акра в Силициевата долина, изтъргувано миналата година за 117,5 милиона долара.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: имотСАЩкупувач
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МАНГИЗТЕ СА ПРЕХОДНО НЕЩО ЧОВЕК ИДВА ГОЛ И ТАКА СИ ОТИВА АЙДЕ ЧЕСТИТО.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
той ги е броил, ама дали ги е дал?
3
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тъкмо викам Обама е продал белия дом и ще се мести в чичо томовоата колиба.
2
13
 
16
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Какви са тези 150 км от центъра на Манхатън? Манхатън центърът на света ли е? Да почакаме още малко. където е било прерия, ще стане отново прерия.
1
4
 
26
 
! Отговори
681 преди 9 години
И що тоя американски *** не си го е взел на оня свят? много просто-и целия свят да е твоя собственост ковчегот няма джобове и ремарке!