Бременните жени са опасни зад волана

Катастрофират по-често на пътя, твърдят канадски учени
14 май 2014 15:11, Александър Попов
7
Бременните жени са опасни зад волана
Снимка: Reuters

Жените са по-застрашени от сериозна травма при катастрофа през второто тримесечие на бременността, съобщи Ройтерс, позовавайки се на канадски лекари. Вероятността жена да участва в катастрофа, заради която да бъде приета в болница, е с 42 процента по-висока през бременността.

"Нормалната бременност обикновено се съпътства от много умора, гадене, колебания в настроението, безпокойство и разсеяност, които могат да доведат до разсеяно шофиране", казва ръководителят на изследването д-р Доналд Ределмайър от университета на Торонто.

Той се заинтригувал от темата, защото се замислил, че бременните питат дали могат да правят някои необичайни неща, например да отидат в лунапарк, но никога не са го питали дали могат да шофират.

За изследването екипът му е анализирал данни за всички пълнолетни родилки в провинция Онтарио от април 2006 г. и март 2011 г. Учените са сравнили честотата на катастрофите преди и след забременяването, за да видят дали има разлика, съобщава БТА.

Преди раждането честотата на катастрофите намалява, като тенденцията продължава след раждането. Специалистите предполагат, че това е свързано със симптоми, дължащи се на голямото колебание на хормони.

Канадките специалисти изтъкват, че бременните жени не трябва да спират да шофират, а трябва да са по-внимателни и да следват стандартните препоръки за безопасност, да спазват ограниченията на скоростта и знаците за задължително спиране и предимство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 2Представяш ли си да отидете на лебедово езеро и балерината да е 45 дена преди термина??????
3
0
 
0
 
! Отговори
kukuruza преди 10 години
До 2Ползвaй тaкси :)Инъче си прaвa зa aбсурдa дa се рaботи до 45 денa преди терминa!!!
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами хубаво, ама е прието, че жената трябва да работи до 45 дни преди термина. Е, при това положение как да ходя на работа?! В градския транспорт е дори още по-зле. Та направете така, че още в 3-4 месец да се излиза в отпуск по майчинство и тогава бременните няма да шофират или поне не всеки ден и в пиковите часове. Иначе си говорим празни приказки, защото на всички им е ясно, че жените ще продължат да си шофират.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И без да са бременни, пак са опасни. Ама не толкова, колкото самонадеяните и *** парвенюта, които карат така, сякаш са си на село и пътя е на *** им бащи!