"Хайнц" и "Форд" ще правят заедно части за автомобили

Ще ползват обелки от домати
11 юни 2014 22:43,
11
"Хайнц" и "Форд" ще правят заедно части за автомобили
Снимка: Reuters

Автомобилопроизводителят Форд (Ford) и производителят на кетчуп Хайнц (Heinz) планират да използват влакна от домати в производството на автомобили, информира ИТАР-ТАСС.

В съобщение на автомобилната компания, цитирано от Ройтерс, се посочва, че се планира използването на изсушени обелки от домати, които остават след производството на кетчуп. Използването на пластмаса на растителна основа вместо на пластмаса на базата на петрол ще намали замърсяването на околната среда.

Опитваме се да използваме отпадъчни продукти, за да ползваме материали, които се поддават на преработка и повторно използване, като същевременно намалим теглото на автомобилите си, посочи пред Ройтерс Елън Лий, специалист към Форд пластикс (Ford Plastics).

По думите й заради непривлекателния си външен вид новите материали засега могат да се прилагат предимно за вътрешни части на автомобила под капака или при най-долната част на каросерията, но целта е материалът да бъде направен по-приятен за окото в бъдеще.

Вече почти две години Форд си сътрудничи с Хайнц, Кока-кола (Coca-Cola), Найк (Nike) и Проктър енд Гембъл (Procter&Gamble) за разработването на пластмаса на растителна основа.

По думите на Лий специалистите на компанията проучват възможността за производство на нови материали не само от домати, но също така от кокосови орехи, оризови люспи, корени от глухарче и дори дървета.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
4
 
! Отговори
Хо-хо преди 9 години
"По думите на Лий специалистите на компанията проучват възможността за производство на нови материали не само от домати, но също така от кокосови орехи, оризови люспи, корени от глухарче и дори дървета." - че то от Форд по-голямо дърво има ли?
9
1
 
4
 
! Отговори
Хи-хи преди 9 години
И от чушки да ги правят фордовете, по-скапани няма как да станат.
8
1
 
5
 
! Отговори
chill преди 9 години
AUDI : Another Ugly Deutsche InventionBMW : Brings Me Women but Broke My WalletFIAT : Failure in Italian Automotive TechnologyFORD : Fast Only Rolling DownhillHYUNDAI : Hope You Understand Nothing's Driveable And InexpensiveSAAB : Shape Appears Ass-Backwards SUBARU : Screwed Up Beyond All Repair UsuallyVOLVO : Very Odd Looking Vehicular ObjectPORSCHE : Proof Of Rich Spoiled Children Having Everything
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Форд и *** през зимата не работят :)
6
2
 
6
 
! Отговори
Hitar Petar преди 9 години
Направо да си изядеш волана от кеф :)Най-добрия Форд е продадения Форд !
5
2
 
4
 
! Отговори
d:) преди 9 години
Да #1 Личи си, че си растнал в тоалетна!
4
2
 
5
 
! Отговори
Чубака преди 9 години
Ми, к'во толкоз?БМВ ползват талашит, а VAG мацат с битум.
3
2
 
11
 
! Отговори
Дедо Шишарко преди 9 години
Нема лошо, га бракуваме таратайката ше я прайме на доматена яхнийка!
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малий , преден носач от доматени колци.Егати и технологиите
1
3
 
16
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
ГМО доматите са с много приложения!