Устройство издава местоположението на детето

Родителите могат да ги следят на мобилния си телефон
7 юли 2014 18:19,
9
Устройство издава местоположението на детето
Снимка: Reuters, архив

Финландски учени са разработили устройство, което ще помогне на родителите без проблем да установят къде точно се намират децата им, предаде ИТАР-ТАСС.

Компанията "Йепзон" (Yepzone) е създала неголям по размер локатор, който може да бъде прикрепен към дрехата или да бъде сложен в джоба. Той няма бутони, достатъчно е за миг да бъде допрян до смартфон, за да се свържат двете устройства. След това локаторът може във всеки момент да определи къде се намира детето. Това става благодарение на комбинация на спътникови технологии и на bluetooth.

Родителите могат да видят къде е детето им на екрана на мобилния си телефон. Особеността на новата разработка е и в това, че локаторът може да "заспива", когато не се използва. А  това удължава срока на годност на батериите до 3 месеца.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: детеродител
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
6
 
! Отговори
Дъртото Копиле преди 9 години
Още едно доказателство че компютрите решават много проблеми които всъщност не бихме имали ако нямахме компютри. Всъщност тези GPSи не след дълго ще станат достъпни освен за родителите и за престъпниците и ще създадат нови проблеми за решаване ... и така безкрай!
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това не е никакво откритие, това си е обикновен ГПС. Дори има такова приложение за ГСМ-и. Всеки един от двата (или повече) може да види в реално време къде се намират останалите.
7
1
 
3
 
! Отговори
7 преди 9 години
ГОРКО НА РОДИТЕЛЯ,КОЙТО НЕ ЗНАЕ КЪДЕ Е ДЕТЕТО МУ!НЕ СТИГА,ЧЕ НИ СЛЕДЯТ И ГЛЕДАТ ЧРЕЗ СМАРТ ФОНИТЕ,АМИ И ТОВА!МЕЖДУ ДРУГОТО В АМЕРИКАТА ИМА РЕКЛАМИ ЗА ЧИПОСВАНЕ НА ХОРАТА.И ДАЖЕ ВЕЧЕ ИМА КАНДИДАТИ! МНОГО СА ГОРДИ,ЧЕ ГИ КОНТРОЛИРАТ ПО ОЩЕ ЕДИН НАЧИН!АХ,ТЕЗИ ИЛЮМИНАТИ!
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е подходящо за олигарски който има навика да офейква през задните входове!
5
1
 
2
 
! Отговори
345 преди 9 години
И не само родителите ще могат да го следят. Съгласен с 2 - точно натам вървят нещата.
4
1
 
0
 
! Отговори
gtf преди 9 години
абе няма нищо лощо да знаеш де ти е детето, ако можех щех да му вържа един гпс, като станат по-големи обаче - по-добре да не знаеш :D
3
2
 
6
 
! Отговори
Do 2 преди 9 години
Следващата стъпка е чипа на челото или ръката..точно както се описва в Библията..
2
1
 
0
 
! Отговори
младен преди 9 години
Ба и bluetooth-а дето ще лови на повече от 10м~12м
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направо им заковете по един чип в главите. А на родителите направете радиолокационна станция с голям обхват...подобна на командната зала в Хюстън примерно.